ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξεκίνησε Σχέδιο Εθελουσίας Εξόδου η Astrobank

Το ποσό της χαριστικής αποζημίωσης που προσφέρεται μέσω του υφιστάμενου Σχεδίου, θα εξαιρεθεί από φορολόγηση

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Στη μείωση του προσωπικού της στοχεύει η Astrobank, αφού από σήμερα, 16 Νοεμβρίου, ξεκινά το Σχέδιο Εθελουσίας Εξόδου. Συγκεκριμένα, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020 θα είναι η περίοδος εφαρμογής του Σχεδίου.

Βάσει του εσωτερικού σημειώματος της Τράπεζας, δικαιούχοι είναι όλο το προσωπικό της, άνω της ηλικίας των 30 χρόνων, το οποίο έχει συνεχόμενη υπηρεσία τουλάχιστον 3 ετών σαν μόνιμο προσωπικό και αφυπηρετεί κατά τις 31 Δεκεμβρίου 2021 ή μετέπειτα. Σημειώνεται πως, το Σχέδιο Εθελούσιας Αφυπηρέτησης (Σχέδιο) δεν ισχύει για προσωπικό ηλικίας μικρότερης των 30 χρονών. Η περίοδος εφαρμογής του σχεδίου όπως προαναφέρθηκε, είναι από 16/11/2020 – 30/11/2020, συμπεριλαμβανομένης φυσικά της 30ής Νοέμβρη.
Όποιος υπάλληλος θελήσει να «πατήσει το κουμπί» της αποχώρησης, το Σχέδιο προνοεί: Καταβολή εφάπαξ ποσού μέχρι €200.000 (ή 70% των υπολειπόμενων μισθών μέχρι την κανονική αφυπηρέτηση με ελάχιστο ποσό ένα ετήσιο μικτό μισθό). Επιπλέον, θα υπάρχει αποζημίωση 10% σε μέλη του προσωπικού που εργάζονται σε Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο, Αμμόχωστο. Επιπλέον επίσης, αποζημίωση 5% θα καταβληθεί για μέλη του Προσωπικού που θα επιλέξουν να συμμετέχουν στο Σχέδιο, μέχρι τις 24 Νοεμβρίου 2020 (συμπεριλαμβανομένης). Σημειώνεται δε, πως, παρά την οποιαδήποτε επιπλέον αποζημίωση το εφάπαξ ποσό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το ποσό των €200.000 ή το 70% των υπολειπόμενων μισθών.

Άλλα ωφελήματα

Εφαρμογή του Ειδικού Τιμολογίου στις τραπεζικές συναλλαγές που θα διενεργούνται μέσω του λογαριασμού μισθοδοσίας Προσωπικού στην Τράπεζα για τα επόμενα 5 χρόνια ή μέχρι την κανονική αφυπηρέτηση στην ηλικία των 65 χρόνων (όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο), όπως αυτό εφαρμόζεται στο υπόλοιπο Προσωπικό της Τράπεζας.

Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη μέσω του Ταμείου Υγείας της ΕΤΥΚ (ΤΥ-ΕΤΥΚ), για περίοδο δύο χρόνων από την ημερομηνία αποχώρησης ή μέχρι την κανονική αφυπηρέτηση στην ηλικία των 65 χρόνων, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο.
Ασφαλιστική στο Ομαδικό Σχέδιο Ασφάλειας Ζωής για περίοδο δύο χρόνων από τη μέρα της αποχώρησης ή μέχρι την κανονική αφυπηρέτηση στην ηλικία των 65, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο.
Υφιστάμενες Πιστωτικές Διευκολύνσεις: Θα παραμείνει η ίδια τιμολόγηση για τις διευκολύνσεις που διέπονται από την Συλλογική Σύμβαση για περίοδο 5 χρόνων από την ημερομηνία αποχώρησης ή μέχρι την κανονική αφυπηρέτηση στην ηλικία των 65 χρόνων, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο.

Το υφιστάμενο όριο παρατραβήγματος θα μειωθεί κατά 50% του σημερινού ορίου, με μέγιστο ποσό ορίου τις €10,000. Το όριο της Πιστωτικής Κάρτας θα παραμείνει ως έχει με μέγιστο ποσό τις €6,000 (όπου εφαρμόζεται).

Αφορολόγητο το ποσό

Το ποσό της χαριστικής αποζημίωσης που προσφέρεται μέσω του υφιστάμενου Σχεδίου, θα εξαιρεθεί από φορολόγηση σύμφωνα με σχετική έγκριση που δόθηκε από τον Έφορο Φορολογίας, σημειώνεται στο Σχέδιο. Τέλος, βάσει του σχετικού σημειώματος, το σχέδιο ισχύει σε καθαρά εθελοντική βάση και η Τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα να αποδεχθεί ή να απορρίψει οποιαδήποτε αίτηση κατά την απόλυτη κρίση της. Τελευταία μέρα αποχώρησης συναδέλφων που θα επιλέξουν το Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης είναι η 31/12/2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

ΥΠΟΙΚ: Ορατός ο κίνδυνος στάσης πληρωμών αν απορριφθεί ο προϋπολογισμός

«Tο ΑΚΕΛ ως βλαπτικό κόμμα για την Κύπρο επιθυμεί την διαβάθμιση της οικονομικής κατάστασης της Κύπρου, ...»
ΑΚΑ  |  22:09

Μας πήρε ο δαίμονας

«Dio erotimata gia skepsi kai isos na xrizoun kapion perisoteron dieukriniseon apo tous emplekomenous: ...»
G.  |  16:02

Νέος ρεαλισμός

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:19

Έκλεισε το θέμα, έμειναν οι πληγές

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:16

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση