ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πανεπιστήμιο Frederick - Στηρίζουμε το δικό σου ταξίδι στην επιτυχία

Το Πανεπιστήμιο Frederick έχει πίσω του μια ιστορία πέραν των 55 χρόνων στον χώρο της εκπαίδευσης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Πανεπιστήμιο Frederick έχει πίσω του μια ιστορία πέραν των 55 χρόνων στον χώρο της εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια της οποίας πρωτοστατεί, έχοντας στο ενεργητικό του σημαντικές τοπικές και διεθνείς αναγνωρίσεις. Σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Frederick, αποτελεί έναν από τους βασικούς ερευνητικούς φορείς, ενώ είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο που λειτουργεί σε δύο πόλεις, Λευκωσία και Λεμεσό.

Ανάμεσα στα κορυφαία Πανεπιστήμια της Ευρώπης

Στρατηγικός στόχος του Πανεπιστημίου είναι η διεθνοποίησή του και προς αυτό σημαντικά συμβάλλει η συμμετοχή του σε διεθνείς κατατάξεις πανεπιστημίων όπως: η κατάταξή του ως το 294ο πανεπιστήμιο ανάμεσα σε 1.101 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και αντίστοιχα στο No 425 διεθνώς, ανάμεσα στα συνολικά 1.948 πανεπιστήμια που αξιολογήθηκαν στο σύστημα κατάταξης U-Multirank που στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παράλληλα, στην παγκόσμια κατάταξη Times Higher Education Impact Rankings 2022 το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχθηκε στα καλύτερα 101-200 παγκοσμίως και στις τέσσερεις κατηγορίες που έχουν προσμετρήσει στην τελική του βαθμολογία. Ως αποτέλεσμα της κατάταξης αυτής, το Πανεπιστήμιο Frederick είναι το ένα από δύο πανεπιστήμια σε Κύπρο και Ελλάδα (από τα συνολικά δεκαπέντε πανεπιστήμια που συμμετείχαν) που κατατάχθηκε στα κορυφαία 301-400 πανεπιστήμια παγκοσμίως στη συγκεκριμένη κατάταξη.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο είναι μέλος του EU-CONEXUS, ενός από τα δίκτυα ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όλα τα Προγράμματα Σπουδών αναγνωρίζονται από το ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ, τον επίσημο φορέα αναγνώρισης ακαδημαϊκών τίτλων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εξίσου σημαντική είναι και η επαγγελματική κατοχύρωση. Τα αρμόδια επαγγελματικά σώματα στην Κύπρο, στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αναγνωρίζουν τα ακαδημαϊκά προσόντα του Πανεπιστημίου και παρέχουν σχετικά επαγγελματικά δικαιώματα στους/στις απόφοιτους/τες.

Ερευνητική δραστηριότητα

Μέσα στην τελευταία δεκαετία έχουν αναπτυχθεί εργαστήρια αιχμής σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου, πολλά από τα οποία διαπρέπουν διεθνώς. Οι φοιτητές/τριες έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν σε ερευνητικά έργα που βρίσκονται στο προσκήνιο της διεθνούς έρευνας.

Ιδανικό περιβάλλον για μάθηση

Το Πανεπιστήμιο Frederick διαθέτει εξ ολοκλήρου ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, με άρτια εξοπλισμένα εξειδικευμένα εργαστήρια, σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και σεμιναρίων και χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Φοιτητική στήριξη

Κεντρικός πυλώνας της σταθερά επιτυχημένης πορείας του Πανεπιστημίου είναι η ανθρωποκεντρική του προσέγγιση. Στο Πανεπιστήμιο Frederick ο/η φοιτητής/τρια είναι το κέντρο όλων των λειτουργιών. Στόχος του είναι να βοηθήσει τους/τις φοιτητές/τριες να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, να αναπτύξουν τα ταλέντα και τις ικανότητές τους και να πραγματώσουν τα όνειρά τους. Έχουν αναπτυχθεί υπηρεσίες που στηρίζουν τους/τις φοιτητές/τριες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις σπουδές τους.

Υποτροφίες και οικονομική βοήθεια

Το Πανεπιστήμιο Frederick παρέχει σε νεοεισερχόμενους/ες φοιτητές/τριες υποτροφίες βάσει της επίδοσής τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και της διάκρισής τους στον αθλητισμό, καθώς και σχέδια οικονομικής βοήθειας με βάση κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια. Τα σχέδια Υποτροφιών και Οικονομικής Βοήθειας καλύπτουν μέρος ή ολόκληρο το ύψος των διδάκτρων. Οι φοιτητές/τριες από το δεύτερο έτος σπουδών συμμετέχουν αυτόματα στο πρόγραμμα «Υποτροφίες Κατά τη Διάρκεια της Φοίτησης».

Υπηρεσίες για νεοεισερχόμενους φοιτητές

Το Πανεπιστήμιο προσφέρει το καινοτόμο, δωρεάν διαδραστικό τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού Career Gate, με σκοπό να βοηθήσει τους/τις υποψήφιους/ες να αναγνωρίσουν τα επαγγέλματα που τους ταιριάζουν με βάση την προσωπικότητά τους, τα ενδιαφέροντα, τις κλίσεις και τις προτιμήσεις τους. Επιπρόσθετα, προσφέρονται -πριν την έναρξη των κανονικών μαθημάτων- εντατικά προπαρασκευαστικά μαθήματα που σκοπό έχουν να προετοιμάσουν κατάλληλα τους/τις φοιτητές/τριες για να μπορέσουν να αρχίσουν πιο ομαλά τις σπουδές τους. Παράλληλα, διοργανώνεται Πρόγραμμα Υποδοχής και Ενημέρωσης Νεοεισερχόμενων Φοιτητών/τριών. Το Γραφείο Στέγασης και Διαμονής είναι στη διάθεση της φοιτητικής κοινότητας για καθοδήγηση στην εξεύρεση καταλυμάτων σε κοντινή απόσταση από το Πανεπιστήμιο.

Υποτροφίες στη μηχανική και την τεχνολογία για όλα τα κορίτσια

Μέρος της πολιτικής του Πανεπιστημίου Frederick είναι η διαχρονική προώθηση της ισότητας των φύλων και η ενδυνάμωση όλων των γυναικών και των κοριτσιών ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις. Γι’ αυτό υλοποιείται μακροπρόθεσμη εκστρατεία διαφώτισης των κοριτσιών από νεαρή ηλικία για τις προοπτικές των τομέων αυτών. Στο πλαίσιο αυτό, προσφέρονται ειδικές υποτροφίες που καλύπτουν το 50% των διδάκτρων* σε όλα τα κορίτσια που θα επιλέξουν να σπουδάσουν σε προπτυχιακό επίπεδο σε προγράμματα Μηχανικής και Τεχνολογίας στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Frederick το ακαδημαϊκό έτος 2022-23.

*Οι υποτροφίες ισχύουν για το πρώτο ακαδημαϊκό έτος με την προϋπόθεση ότι η υποψήφια θα εγγραφεί σε πρόγραμμα πλήρους φοίτησης 60 πιστωτικών μονάδων (ECTS). Από το δεύτερο έτος σπουδών, οι υπότροφοι μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφία με βάση την επίδοσή τους στο Πανεπιστήμιο.

Πάνω από 80 προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα

Στο Πανεπιστήμιο προσφέρονται σήμερα πέραν των 80 αναγνωρισμένων προγραμμάτων σπουδών σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, τα οποία έχουν σχεδιαστεί με βάση τις ανάγκες της αγοράς, έτσι ώστε να δίνονται τα καλύτερα εφόδια για την απορρόφηση των αποφοίτων από την αγορά εργασίας. Μέσα από μια διαδικασία συνεχούς ανανέωσης, τα προγράμματα εμπλουτίζονται με νέα μαθήματα, ώστε οι απόφοιτοι/τες να βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο των εξελίξεων. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα, τα περισσότερα από τα οποία είναι μοναδικά στην Κύπρο, παρέχουν μοναδικές ευκαιρίες εξειδίκευσης που δίνουν στους/στις απόφοιτους/τες συγκριτικό πλεονέκτημα στο πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον εργασίας.

Υψηλή ποιότητα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Το Πανεπιστήμιο Frederick έχει αναπτύξει ένα σύγχρονο, καινοτόμο εκπαιδευτικό πλαίσιο για την προσφορά ποιοτικών εξ αποστάσεως προγραμμάτων σπουδών με βάση διεθνή πρότυπα. Βρίσκεται ανάμεσα στα λίγα πανεπιστήμια στην Ευρώπη στα οποία έχει απονεμηθεί το E-xcellence Label for Associates in Quality από το European Association of Distance Teaching Universities - EADTU, μια διάκριση που αναδεικνύει την υψηλή ποιότητα της προσφερόμενης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Σήμερα παρέχονται 14 αναγνωρισμένα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Σχολές Πανεπιστημίου

Η Πολυτεχνική Σχολή, μια από τις μεγαλύτερες και πρωτοπόρες Πολυτεχνικές Σχολές, προσφέρει προγράμματα σπουδών στους βασικούς τομείς της Μηχανικής και της Πληροφορικής, πενταετές δίπλωμα- Integrated Master Αρχιτεκτονικής, καθώς και μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σε τομείς αιχμής. Όλα τα προγράμματα της Σχολής είναι αναγνωρισμένα από το ΕΤΕΚ. Επιπρόσθετα, λειτουργεί με επιτυχία η «Ακαδημία Ναυτικής Τεχνολογίας Κύπρου» του Πανεπιστημίου Frederick.

Στη Σχολή Επιστημών της Αγωγής και Κοινωνικών Επιστημών προσφέρονται προγράμματα στην Προδημοτική και Δημοτική Εκπαίδευση, στην Επιστήμη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ψυχολογία. Επίσης προσφέρονται μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στις συγκεκριμένες επιστήμες, ενώ έχει δημιουργηθεί ήδη παράδοση ψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου στα διδακτορικά προγράμματα σπουδών.

Στη Σχολή Νομικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων λειτουργεί το πρώτο πρόγραμμα Ναυτιλιακών Σπουδών, το οποίο ηγείται του τομέα στην Κύπρο, καθώς και το πρόγραμμα Νομικής, που παρέχει δυνατότητα εμβάθυνσης σε διάφορες μορφές Δικαίου. Επιπρόσθετα, προσφέρονται προγράμματα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στη Λογιστική και Χρηματοοικονομικά. Επίσης, προσφέρονται μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στους τομείς της Διοίκησης, του Εμπορίου, της Ναυτιλίας και της Ναυτικής Μηχανικής, καθώς και διδακτορικό πρόγραμμα στη Διοίκηση και στη Νομική.

Η Σχολή Τεχνών, Επικοινωνίας και Πολιτισμικών Σπουδών επίσης πρωτοστατεί έχοντας στο ενεργητικό της πέραν των 150 βραβείων και διακρίσεων, ενώ παρέχει το πρώτο πρόγραμμα Δημοσιογραφίας στην Κύπρο, καθώς και διάφορα προγράμματα Τεχνών. Προσφέρει επίσης μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις Οπτικές Τέχνες, καθώς και διδακτορικό πρόγραμμα στις Πρακτικές Τέχνης και Σχεδιασμού. Πρόκειται για τη Σχολή με τη μεγαλύτερη ιστορία στον χώρο των τεχνών και της επικοινωνίας στην Κύπρο.

H Σχολή Επιστημών Υγείας, δημιούργησε το πρώτο Τμήμα Φαρμακευτικής στην Κύπρο, με σύγχρονα εργαστήρια και έμπειρο προσωπικό, ενώ λειτουργεί και πρόγραμμα Νοσηλευτικής, το οποίο είναι επαγγελματικά αναγνωρισμένο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στις συγκεκριμένες επιστήμες, καθώς και διδακτορικό στις Επιστήμες Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση