ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

25 χρόνια η Ελληνική Τράπεζα δίπλα στα «Οικολογικά Σχολεία»

Παρουσίαση του νέου πιλοτικού προγράμματος Net Zero for Youth

Τη συμπλήρωση 25 χρόνων συνεργασίας με τον θεσμό των «Οικολογικών Σχολείων» γιόρτασε η Ελληνική Τράπεζα, κάνοντας την οικολογική συνείδηση μέρος της παιδείας μας, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε το νέο πρόγραμμα Net Zero for Youth (ΝΖ4Υ). Το Διεθνές Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» λειτουργεί στην Κύπρο με εθνικό χειριστή τη CYMEPA, με τη στήριξη και συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και με στρατηγικό χορηγό την Ελληνική Τράπεζα.

Όπως τόνισε ο CEO της Ελληνικής Τράπεζας, κ. Oliver Gatzke, από το 1998 η Τράπεζα στηρίζει περήφανα και έμπρακτα τα «Οικολογικά Σχολεία», επιδιώκοντας τη μεγιστοποίηση της ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος. Το σημαντικό, όπως είπε, είναι ότι το πρόγραμμα δεν περιορίζεται στην εκπαίδευση, αλλά αναλαμβάνει πραγματική δράση για ένα καλύτερο μέλλον. «Για εμάς στην Ελληνική Τράπεζα το μέλλον είναι πράσινο. Φιλοδοξούμε να οδηγήσουμε τη μετάβαση στην Πράσινη Οικονομία και πιστεύουμε ότι μια πράσινη επένδυση είναι μια πραγματική επένδυση. Στεκόμαστε στο πλευρό της κοινωνίας με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ESG, που επικεντρώνεται στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής μας κουλτούρας και στη μείωση των περιβαλλοντικών μας επιπτώσεων. Προτεραιότητά μας είναι η επένδυση σε βιώσιμες πρακτικές και η υποστήριξη πρωτοβουλιών και επιχειρήσεων που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα», τόνισε.

Στόχος του πιλοτικού προγράμματος ΝΖ4Υ είναι οι νέοι να αποκτήσουν την απαραίτητη γνώση ώστε με μετρήσιμα στοιχεία να μπορούν να αντιληφθούν την επίδραση που έχει κάθε μας ενέργεια στο περιβάλλον και συγκεκριμένα, ως προς την κατανάλωση ενέργειας, τη χρήση του νερού και άλλων φυσικών πόρων, καθώς και τη διαχείριση των αποβλήτων. «Αποκτώντας αυτή τη γνώση οι νέοι μας θα μπορούν να κρίνουν ανάλογα αν θέλουν να διαφοροποιήσουν τις ενέργειές τους ή να τις αντισταθμίσουν με άλλες θετικές προς το περιβάλλον δράσεις», εξήγησε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος Επικεφαλής Μονάδας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Ελληνικής Τράπεζας. «Στην Ελληνική Τράπεζα πιστεύουμε ότι οι νέοι μας είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας του μέλλοντός μας και ό,τι επενδύσουμε σήμερα σε αυτούς, θα μας ανταμείψει πολλαπλάσια στο μέλλον. Ειδικά, όταν αυτή η επένδυση σχετίζεται και με την προστασία του περιβάλλοντος, θέλουμε να είμαστε πρωτεργάτες και να συνεισφέρουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Τόσο η Δρ Παναγιώτα Μυλωνά, επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας όσο και ο Δρ Μιχάλης Ιερείδης εκ μέρους της CYMEPA ευχαρίστησαν την Ελληνική Τράπεζα, την Επίτροπο Περιβάλλοντος και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την έμπρακτη στήριξη και ενίσχυση του θεσμού των Οικολογικών Σχολείων, αλλάζοντας την περιβαλλοντική μας κουλτούρα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια ευχάριστη νότα από τα παιδάκια του οικολογικού νηπιαγωγείου Felicita, που με τα τραγουδάκια και τον ενθουσιασμό τους πλημύρισαν την αίθουσα με συναισθήματα ελπίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση