ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς ο S. Karam

Νέο ΔΣ στην ΤΠΚ μετά την αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου κατά 40 εκατ.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Διακεκριμένες προσωπικότητες με διεθνείς εμπειρίες και τεχνογνωσία έχουν διοριστεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Tράπεζας Πειραιώς Κύπρου μετά την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου από ομάδα επενδυτών κατά €40 εκατομμύρια.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα υποστηρίξει τα φιλόδοξα σχέδια της Τράπεζας, τα οποία εστιάζονται στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της και στην προσφορά νέων και ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, ενισχύοντας την θέση της στην Κυπριακή αγορά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου έχει διορίσει ως Πρόεδρο τον Dr.ShadiA. Karam. Ο Dr. Karam αντικαθιστά τον κ. Κωνσταντίνο Λοϊζίδη ο οποίος παραμένει στο Διοικητικό Συμβούλιο ως μη εκτελεστικό μέλος. Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαρίστησε τον κ. Λοϊζίδη για τις υπηρεσίες που προσέφερε προς την Τράπεζα κατά την περίοδο της προεδρίας του και εξέφρασε επίσης ευγνωμοσύνη και εκτίμηση προς τον κ. Τάκη Κληρίδη ο οποίος αποχώρησε από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζαςέχει διαμορφωθεί ως ακολούθως:

• ShadiA. Karam, Πρόεδρος- Ανεξάρτητο Μέλος
• MauriceSehnaoui, Μη Εκτελεστικό Μέλος
• BassamDiab, Μη Εκτελεστικό Μέλος
• Κωνσταντίνος Στ. Λοϊζίδης, Μη Εκτελεστικό Μέλος
• Γεώργιος Λιακόπουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
• Γιώργος Άππιος, Εκτελεστικό Μέλος – CEO
• RaoulNehme, ΕκτελεστικόΜέλος– Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής
• Μάριος Σαββίδης, Εκτελεστικό Μέλος – Αναπληρωτής CEO
• Σωκράτης Σολομίδης, Ανεξάρτητο Μέλος
• Γιώργος Κουρρής, Ανεξάρτητο Μέλος
• Ανδρέας Βασιλείου, Ανεξάρτητο Μέλος
• Μαρία Διονυσιάδου, Ανεξάρτητο Μέλος

Προφίλ του καινούργιου Προέδρου:

Ο Dr. Karamείναι απόφοιτος του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού και των Πανεπιστημίων ColumbiaUniversity καιHarvardUniversity των ΗΠΑ.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Οίκου MerrillLynchs.a.m. στο Μονακό. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αρκετών εταιρειών σε διάφορους τομείς, όπως επιχειρήσεων υφαντουργίας και ένδυσης, μεταλλουργίας, ξενοδοχείων, ανάπτυξης γης, χρηματοοικονομικές εταιρείες καθώς και επενδυτικών εταιρειών ιδιωτικών κεφαλαίωνκαι εμπορικών τραπεζώνσε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, χώρες του κόλπου καιστο Λίβανο.

Επίσης, υπήρξε Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της BLCBank του Λιβάνου (2002-2008) και Πρόεδρος της BLCBankΓαλλίας (2002-2009).

Διετέλεσε Ανώτερος Οικονομικός Σύμβουλος του Προέδρου του Λιβάνου GeneralMichelSleiman καθ’ όλη την θητεία του (Μάιο 2008 – Μάιο 2014), και Ανώτερος Σύμβουλος του πρωθυπουργού του Λιβάνου κ. TammamSalam(Μάιο 2014 – Νοέμβριο 2016).

Eίναιμέλος πολλών Διοικητικών Συμβουλίων Εταιρειών και Φιλανθρωπικών Οργανώσεων καθώς και Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου του Λιβάνου. Έχει δε διακριθεί και του έχουν απονεμηθεί παράσημα από διάφορές χώρες.

Ο Dr. Karam μεταφέρει στην Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου, διεθνείς εμπειρίες στον τραπεζικό και επιχειρηματικό τομέα καθώς και ένα εκτενές δίκτυο επαφών παγκοσμίου εμβέλειας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση