ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ρομπότ απειλούν χιλιάδες θέσεις στις τράπεζες

Συστήματα τεχνητής νοημοσύνης θα ασχολούνται με το ρυθμιστικό πλαίσιο

Newsroom K

Κεφάλαια 270 δισ. δολαρίων κοστίζουν στον χρηματοπιστωτικό κλάδο οι υπάλληλοι οι οποίοι ασχολούνται με το ρυθμιστικό πλαίσιο των δραστηριοτήτων του και τη συμμόρφωση προς αυτό. Τα επόμενα χρόνια, αυτοί οι εργαζόμενοι ενδεχομένως να αντικατασταθούν από ρομπότ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το ποσόν των 270 δισ. δολαρίων τον χρόνο ισοδυναμεί με το σχεδόν 10% των λειτουργικών δαπανών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Ο αμερικανικός κολοσσός Citigroup έχει υπολογίσει πως οι μεγαλύτερες τράπεζες διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων των JPMorgan και HSBC, έχουν διπλασιάσει τον αριθμό των εργαζομένων που ασχολούνται με τη συμμόρφωση στους νέους κανόνες.

Η ισπανική τράπεζα ΒΒVA αναφέρει ότι κατά μέσον όρο οι διεθνείς τράπεζες δεσμεύουν το 10% - 15% του προσωπικού τους για τη συγκεκριμένη εργασία και αυτή η βαριά επένδυση είναι αναγκαία λόγω των αυστηρότερων κανόνων μετά τη
χρηματοπιστωτική κρίση. Η Citi εκτιμά ότι την τελευταία πενταετία  ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες κατέβαλαν σε πρόστιμα καισυναφές κόστος περισσότερα από 150 δισ. δολάρια.

Με τα τεχνολογικά επιτεύγματα περνάμε «από το εξελικτικό στάδιο της εργασίας με την ανάθεση έργου σε τρίτους στην επόμενη φάση με την επανάσταση του αυτοματισμού και της τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να μπορέσουν οι τράπεζες να ανταποκριθούν στις προδιαγραφές των ρυθμιστικών αρχών με δραστικά χαμηλότερες δαπάνες», δήλωσε στο Νταβός ο Ρίτσαρντ Λαμπ, επικεφαλής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της εταιρείας επιχειρηματικών συμβούλων Accenture. «Ο εσωτερικός έλεγχος και η παρακολούθηση στα πιστωτικά ιδρύματα μπορεί να αυτοματοποιηθεί.

Σε έκθεσή της η Citigroup αναφέρει ότι «υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία να μειωθεί το κόστος για τις τράπεζες χάρις στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη τεχνολογία. Ο Ρόνιτ Γκόουζ, αναλυτής στη Citi κι ένας από τους συντάκτες της έκθεσης, επισημαίνει ότι «ακόμη λειτουργούμε με τον παλιό τρόπο και πρέπει να υπογράφουμε πάμπολλα χαρτιά,δηλαδή να κάνουμε κάτι ξεπερασμένο από την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία σε συνδυασμό με τη βιομετρική ταυτοποίηση μπορεί να διευκολύνει πολύ τα πράγματα».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X