ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διαξιφισμοί για ιδιωτικοποίηση των αγροτικών εταιρειών Συνεργατισμού

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα σταλούν σε 5 βασικές εταιρείες για να πέσουν οι υπογραφές

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Προ των πυλών βρίσκεται η υπογραφή των συμβολαίων για αποξένωση του εμπορικού τομέα του Συνεργατισμού. Συγκεκριμένα, τέλος της εβδομάδας με αρχές της επόμενης, πρόκειται να σταλούν σε πέντε από τις έντεκα εταιρείες που πρέπει να αποξενωθούν (ιδιωτικοποιηθούν) τα συμβόλαια σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Κώστα Αραούζο.

Ταυτόχρονα όμως, οι εν λόγω εταιρείες που συζητείται το θέμα στην επιτροπή Γεωργίας, αντιδρούν έντονα σε αυτή τη μνημονιακή δέσμευση μετά τη στήριξη του Συνεργατισμού, κάνοντας έκκληση να βρεθεί άλλος τρόπος και να αποτραπεί η οποιαδήποτε αποξένωσής τους.

Όπως χαρακτηριστικά ελέχθη στην Επιτροπή, θα αναγκαστούν να αγοράσουν τις ίδιες τους τις μετοχές κι ενώ τώρα είναι εταιρείες με κύκλο εργασιών που αποφέρει κέρδη ετησίως, θα βρεθούν το 2018 με αυτή την πρακτική με χρέη και χρέη τα οποία θα μετατραπούν σε κόκκινα δάνεια.

Εντούτοις, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Πατσαλίδης ανέφερε στην επιτροπή πως είναι μια απόφαση που πάρθηκε στα πλαίσια της στήριξης του Συνεργατισμού, μια κοινή απόφαση της πολιτείας, της βουλής και της κυβέρνησης η οποία δεν γίνεται να αποτραπεί. Παράλληλα, είπε πως είναι μια δέσμευση η οποία έπρεπε να είχε γίνει άμεσα, ενώ κατάφεραν να μετακυλήσει στο 2018.

Από πλευράς του ο Έφορος Συνεργατικών εταιρειών κ. Πρωτοπαπάς είπε ότι δέσμευση για όλες τις εταιρείες είναι να παραμείνουν συνεργατικές, αλλά και βιώσιμες συνεργατικές. Ως το τρίπτυχο που είπε ότι απαιτείται για να επιτευχθεί μία συμφωνία, είναι να υπάρχουν στόχοι νόμιμοι, επιτεύξιμοι και βιώσιμοι.

Το ζήτημα της απόφασης για αποξένωση του εμπορικού τομέα του Συνεργατισμού και οι σοβαρές επιπτώσεις που θα προκληθούν στον αγροτικό κόσμο απασχόλησε εκτενώς την Επιτροπή Γεωργίας, ενώ θα συνεχιστεί και σε επόμενη συνεδρία όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Καυκαλιάς. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X