ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

AstroBank το νέο όνομα της Τρ. Πειραιώς Κύπρου

H πρώην Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου αποκάλυψε το νέο όνομα και την εμπορική της ταυτότητα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

ΑstroBank είναι το νέο όνομα της πρώην Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου η οποία αποκάλυψε τη νέα της εμπορική ταυτότητα.

Η Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου αγοράστηκε τον προηγούμενο Δεκέμβριο από όμιλο διεθνών επενδυτών με επικεφαλής τον γνωστό τραπεζίτη και πρώην Υπουργό Ενέργειας του Λιβάνου κ. Maurice Sehnaoui. Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς συμμετέχει στη νέα τράπεζα με ποσοστό 17.6%.

Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑstroBank είναι ο Δρ. ShadiA. Karam, τραπεζίτης και επιχειρηματίας ο οποίος έχει διατελέσει Ανώτερος Οικονομικός Σύμβουλος του πρώην Προέδρου του Λιβάνου, Στρατηγού Michel Sleiman και ακολούθως του Πρωθυπουργού κ. Tammam Salam.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Sehnaoui τόνισε ότι οι επενδυτές έχουν εντυπωσιαστεί από την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Κύπρου, η οποία ανέδειξε τις στιβαρές οικονομικές βάσεις του νησιού και τη δυνατότητα των Κυπρίων να ξεπεράσουν επιτυχώς την κρίση. Επισήμανε, παράλληλα, ότι η υψηλή αίσθηση πολιτικής ευθύνης που επέδειξε η ηγεσία της χώρας και η στήριξη που παρείχε στην ιδιωτική πρωτοβουλία, ενδυνάμωσαντην εμπιστοσύνη και δημιούργησαν κλίμα σταθερότητας και αειφορίας,προβάλλοντας την πληθώρα ευκαιριών που προσφέρει η Κύπρος.

Από πλευράς του ο Δρ. Karam ανέφερε ότι οι τρεις πυλώνες στους οποίους θα επικεντρωθεί ηστρατηγική της AstroBank είναι η καινοτομία, ο επαγγελματισμός και η ποιοτική εξυπηρέτηση, προσθέτοντας ότι η τράπεζα είναι σε θέση να προσφέρει στους πελάτες της ανταγωνιστικά προϊόντα που εξυπηρετούν όλες τις χρηματοοικονομικές τους ανάγκες. «Η επέκταση των δραστηριοτήτων μας θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη, γεγονός που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην τράπεζα,καθότι θα επωφεληθεί από μια ζωντανή οικονομία. Ηαλληλεπίδρασηαυτή αποτελεί έναν ενάρετο κύκλο και ενισχύει την εικόνα της Κύπρου ως περιφερειακό κέντρο,γεγονός το οποίοθα αξιοποιήσει η AstroBankγια να πάει μπροστά».

Σε ομιλία του ο Μη-Εκτελεστικός Διευθυντής και πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, κ. Κωνσταντίνος Στ. Λοιζίδης τόνισε ότι «η νέα τράπεζα χτίζει πάνω στα θεμέλια της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου η οποία υπήρξεμία από τις πιο σταθερέςτράπεζες της Κύπρου που άντεξαν την πρόσφατη οικονομική κρίση. Οι νέοι επενδυτές και ιδιοκτήτες παίρνουν μια τράπεζα με ιστορία και δύναμη και τη μεταμορφώνουν στο νεότερο, αξιόπιστο και σημαντικό παίκτη της τοπικής τραπεζικής σκηνής».

"Με σύμβολο το αστέρι και εμπορικό σήμα εμπνευσμένο από την Κύπρο, η AstroBank θα προσφέρει στους πελάτες της την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες τους", ανέφεραν στη σχετική εκδήλωση.

Όπως αναφέρει ίδια η Τράπεζα, "η πλούσια διεθνής εμπειρία των νέων στελεχών της τράπεζας θα συμβάλει στην ενίσχυση τηςτεχνογνωσίας τουπροσωπικού και στη διασφάλιση της δυναμικήςπορείας και ανάπτυξης του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος".

Η μεταβίβαση

Υπενθυμίζεται πως στις 29.12.2016 ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση ποσοστού της θυγατρικής της «Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου ΛΤΔ» προς την εταιρεία «Holding M. Sehnaoui SAL» έναντι τιμήματος 3,2 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκε και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΤΠΚ, ύψους 40 εκατ. ευρώ, η οποία καλύφθηκε χωρίς συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

Μετά την ολοκλήρωση των ως άνω, το ποσοστό συμμετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στην ΤΠΚ κατήλθε στο 17,7%. Ως αποτέλεσμα της συναλλαγής, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ενισχύεται κατά περίπου 15 μονάδες βάσης ο δείκτης κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 (CET 1 ratio) του ομίλου Πειραιώς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση