ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

284 χιλιάδες επιβάτες μετέφερε το καλοκαίρι η Cyprus Airways

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν

Newsroom K

Με δύο αεροσκάφη τύπου Airbus A319, 144 θέσεων οικονομικής, η Cyprus Airways μετέφερε συνολικά 284,000 επιβάτες από την Κύπρο και το εξωτερικό, κατά την περίοδο Μαρτίου - Σεπτεμβρίου 2019.

Σε σημερινή ανακοίνωση η εταιρεία, η οποία πρόσφατα συμπλήρωσε δύο χρόνια λειτουργίας, αναφέρει ότι ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν.

Όπως αναφέρει, οι ελληνικοί προορισμοί – Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Σκιάθος, Ρόδος – είχαν και φέτος την τιμητική τους με τους περισσότερους Κύπριους να τους επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ενώ μεγάλη επιβατική κίνηση σημειώθηκε στις πτήσεις προς/από Τελ Αβίβ, Πράγα, Μπρατισλάβα και Κοσίτσε, επιβεβαιώνοντας το σκεπτικό της στρατηγικής ανάπτυξης του πτητικού προγράμματος της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, αυξητική τάση σημειώθηκε στα φετινά ποσοστά αφίξεων από Ισραήλ (20%), Τσεχία (24%) και Σλοβακία (21%), γεγονός που φανερώνει την προοπτική της Κύπρου ως τουριστικό προορισμό από τις εν λόγω χώρες.

Πλήρη ικανοποίηση εξέφρασε ο Γιώργος Μαυρόκωστας, Chief Operations Officer της Cyprus Airways, ο οποίος τόνισε τη σημασία εξερεύνησης νέων αγορών, όπως πχ. η Σλοβακία, που θα συμβάλουν στη διεύρυνση και ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού. «Η δραστηριότητά μας, ως μια κυπριακή αερογραμμή, είναι συνυφασμένη με έναν από τους βασικότερους τομείς ανάπτυξης της οικονομίας του τόπου, τον τουρισμό. Γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντική η στήριξη των τοπικών αερομεταφορών για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις όποιες προκλήσεις δημιουργούνται λόγω της υπάρχουσας γεωπολιτικής κατάστασης, να επιβιώσουν απέναντι στον διεθνή ανταγωνισμό και να αναπτυχθούν περαιτέρω, κάτι που κατ’ επέκταση θα συμβάλει και στην ενίσχυση της οικονομίας της χώρας», σχολίασε ο κ. Μαυρόκωστας.

Για την επικείμενη χειμερινή σεζόν η Cyprus Airways θα συνεχίσει τα δρομολόγιά της από και προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τελ Αβίβ, Βηρυτό, Πράγα και Ηράκλειο.

Αναφέρεται ακόμα ότι σύντομα η αερογραμμή θα ανακοινώσει το νέο της πτητικό πρόγραμμα για την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν, που θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2020, εξυπηρετώντας δημοφιλή δρομολόγια αλλά και ανοίγοντας νέες αγορές για την προώθηση της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, από το ξεκίνημά της η στρατηγική προσέγγιση της προέβλεπε σταδιακή και σταθερή ανάπτυξη ως προς την υλοποίηση των μακροπρόθεσμων στόχων της, για την προώθηση της Κύπρου ως τουριστικό προορισμό και τη διεύρυνση των ταξιδιωτικών επιλογών για τους εγχώριους ταξιδιώτες. Η εταιρεία αναφέρει πως, "τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα της φετινής καλοκαιρινής σεζόν φαίνεται να επιβεβαιώνουν τη στρατηγική αυτή, ενισχύοντας τα γερά θεμέλια που έχει κτίσει τα τελευταία δύο χρόνια για περαιτέρω ανάπτυξη".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Επιστολή Αναστασιάδη προς πρόεδρο Ένωσης Συντακτών

«Και ο Θιασάρχης του Μεγάλου Μας Τσίρκου παρελαύνει χωρίς καμμία αιδώ κι αποδοχή ευθυνών γιά τι κατά ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:18

Κούσιος: Το ΑΚΕΛ αποπροσανατολίζει από την εμπλοκή του στη διαφθορά

«Όταν γιά πρώτα φορά όλοι οι νοήμονες πολίτες της διαλυμένης και λεηλατημένης πλέον Κύπρου των Ελλήνων ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:14

ΥΠΟΙΚ: Ορατός ο κίνδυνος στάσης πληρωμών αν απορριφθεί ο προϋπολογισμός

«Tο ΑΚΕΛ ως βλαπτικό κόμμα για την Κύπρο επιθυμεί την διαβάθμιση της οικονομικής κατάστασης της Κύπρου, ...»
ΑΚΑ  |  22:09

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση