ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

4ο Lidl Wellness Camp: Ζούμε συνειδητά, σημαίνει ζούμε καλύτερα

Προωθητική Ενέργεια

Ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στην υγεία, την ευεξία και τη βιωσιμότητα, διοργάνωσε για 4η συνεχόμενη χρονιά η Lidl Κύπρου. Με διαλέξεις και βιωματικά εργαστήρια από κορυφαίους επιστήμονες και ειδικούς, το 4ο Lidl Wellness Camp έδωσε την ευκαιρία στο κοινό, να γνωρίσει έναν πιο συνειδητό τρόπο ζωής.Καμιά φορά έχουμε την αίσθηση ότι βουλιάζουμε στις συνήθειες… Τρώμε μηχανικά, δεν έχουμε ενέργεια να θέσουμε στόχους, αφήνουμε το στρες να μας εξουθενώνει στη δουλειά κι όσο για γυμναστική, το πάμε από αναβολή σε αναβολή. Η ιδέα να αλλάξουμε τη ζωή μας ακούγεται πολύ κοπιαστική υπόθεση, σαν άλλο ένα μεγάλο «πρέπει» πάνω από το κεφάλι μας. Στην πραγματικότητα, όμως, οι μεγάλες αλλαγές ξεκινούν από μικρά βήματα που εμπεδώνονται και γίνονται μακροχρόνιες συνήθειες. Αρκεί να έχουμε τη σωστή καθοδήγηση.

Όσες και όσοι βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου στο 4ο Lidl Wellness Camp στο ξενοδοχείο «Ρόδον» στον Αγρό, είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν πολύτιμα εφόδια και πρακτικά εργαλεία για να πετύχουν μακροχρόνιες αλλαγές και να χτίσουν ευεργετικές συνήθειες για την υγεία και την ποιότητα της ζωής τους. Μια dream team από επιστήμονες και ειδικούς, μέσα από διαλέξεις και βιωματικά εργαστήρια, μαθήματα μαγειρικής και διαλείμματα με γυμναστική, έδειξαν τον στόχο και τον τρόπο.

Ο επιτυχημένος θεσμός της Lidl Κύπρου, διοργανώνεται κάθε χρόνο με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Φαγητού που εορτάζεται στις 16 Οκτωβρίου κι αποτελεί μια έμπρακτη προσπάθεια ευαισθητοποίησης και επιμόρφωσης του κοινού σε σημαντικά ζητήματα, με έναν ευχάριστο και βιωματικό τρόπο. Η συμμετοχή και η διαμονή παρέχεται εντελώς δωρεάν, αφού στόχος της Lidl είναι να διαδώσει όσο γίνεται πιο πλατιά στην κοινωνία έναν συνειδητό τρόπο ζωής και μια υπεύθυνη στάση απέναντι στο περιβάλλον.

Ο Γιώργος Δημητρουλάκης, Υπεύθυνος Τμήματος Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl Κύπρου στην Κύπρο και η Νικολέτα Μιχαηλίδου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και επιστημονική συνεργάτιδα της Lidl Food Academy, ήταν οι παρουσιαστές του προγράμματος. Καλωσορίζοντας το κοινό, ο Γενικός Διευθυντής της Lidl Κύπρου, Βασίλης Λαγογιάννης, στάθηκε ιδιαίτερα στη θεματική της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Φαγητού που είναι η προστασία των υδάτινων πόρων. «Η Lidl στηρίζει τη συνειδητή διατροφή, τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και τη βιώσιμη διαχείριση του νερού», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η εταιρία βασίζεται στο τρίπτυχο «Καλό για τον πλανήτη», «Καλό για τους ανθρώπους» και «Καλό για σένα» περιγράφει τη θέση μας.

 

Εμπνέοντας έναν νέο τρόπο ζωής

Η Μαρία Μάρκου Πικκούα, παραολυμπιονίκης στην άρση βαρών, μίλησε για το πώς μπορούμε να σταθούμε στα πόδια της ψυχής μας, πετυχαίνοντας τους στόχους μας όσο υψηλοί κι αν είναι. «Όταν ακούω “δεν μπορώ”, απαντάω ότι υπάρχει μόνο το “δεν θέλω” και μπορείτε να πειστείτε γι’ αυτό από το δικό μου παράδειγμα», είπε. Κάλεσε το κοινό να είναι πιο συνειδητοποιημένο απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία, αφήνοντας, για παράδειγμα, ελεύθερους τους χώρους στάθμευσης με τη σχετική σήμανση. «Υπάρχουν ορατές και μη ορατές αναπηρίες», συμπλήρωσε. «Ας έχουμε υπομονή και κατανόηση με όλους τους ανθρώπους γιατί δεν ξέρουμε ποτέ τι περνάει ο καθένας μας».

Τέσσερις κορυφαίες Κλινικοί Διαιτολόγοι, ανέπτυξαν μέσα από τις διαλέξεις τους τρία καυτά θέματα διατροφής: Η Ελένη Αντρέου και η Κλινική Ψυχολόγος Μαρία Καρεκλά, έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για το θέμα της «συναισθηματικής διατροφής», της τάσης δηλαδή να καταφεύγουμε στο φαγητό όταν ψάχνουμε ανακούφιση από αρνητικά συναισθήματα και ανέλυσαν τη σημασία της «συνειδητής διατροφής» που είναι το ζητούμενο. Η Νικολέτα Μιχαηλίδου εξήγησε πώς παίρνουμε κιλά χωρίς να το καταλαβαίνουμε όταν δεν υπολογίζουμε σωστά τις ποσότητες φαγητού που καταναλώνουμε. Η Χριστίνα Αριστοτέλους ανέλυσε τρεις διάσημες δίαιτες -τη διαλειμματική νηστεία, την κετογονική και την αποτοξινωτική- με τον σεφ Γιώργο Γεωργίου να ετοιμάζει επιτόπου συνταγές. 

Ο Δρ Νίκος Κωνσταντίνου, Αναπληρωτής Καθηγητής Γνωστικής Νευροεπιστήμης στο ΤΕΠΑΚ, μίλησε για τη σημασία του ύπνου στην ανθρώπινη υγεία και τις συνέπειες από την έλλειψή του ειδικά για τους εφήβους. Το θέμα της μακροζωίας κι από ποιους παράγοντες εξαρτάται, παρουσίασε η δρ Μυρτάνη Πιερή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Το εργασιακό στρες και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε μακροπρόθεσμα και αποτελεσματικά, ανέδειξε στην παρουσίασή της η Κλινική Ψυχολόγος Ελένη Καραγιάννη.

Θέματα σύγχρονων προκλήσεων στις σχέσεις γονιών και παιδιών, την ανάγκη για καλλιέργεια ψυχικής ανθεκτικότητας στα παιδιά και την ενδυνάμωση των γονιών, συζήτησαν με το κοινό η Κλινική Ψυχολόγος Ανθή Λούτσιου και ο καθηγητής παιδιατρικής Αδάμος Χατζηπαναγή. Δύο ενδιαφέροντα θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας παρουσίασαν η Δρ. Ξένια Λοϊζίδου, Πολιτικός Μηχανικός και πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ακτή και η Κούλλα Κίκα, Χημικός στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Η πρώτη μίλησε για το πρόβλημα των μικροπλαστικών που βρίσκονται παντού στο περιβάλλον και η δεύτερη έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τα φυτοφάρμακα και τρόπους για να θωρακίσουμε την υγεία μας από τη χρήση τους.

Την πρώτη μέρα του Camp το κοινό είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει ασκήσεις γιόγκα με την Κρίστη Λουκά και τη δεύτερη να μυηθεί στην τέχνη του Capoeira με τον Mestre Casquinha. Τα παιδιά διασκέδασαν συμμετέχοντας και τις δύο μέρες σε δραστηριότητές με βάση την παιδαγωγική του δάσους, οργανωμένες από το Σχολείο του Δάσους και το βράδυ του Σαββάτου έγινε προβολή ντοκιμαντέρ σε υπαίθριο κινηματογράφο που στήθηκε στο χώρο.

 

Κλείνοντας το διήμερο, ο Γιώργος Δημητρουλάκης, παρουσίασε τις δράσεις της Lidl Cyprus στο πλαίσιο της στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας. Η μακροχρόνια συνεργασία και οικονομική στήριξη του Αντικαρκινικού Συνδέσμου και του Ερυθρού Σταυρού, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Mind Reset σε σχολεία σε συνεργασία με τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Junior Achievement Cyprus, η συνεργασία με την Ακτή για τον καθαρισμό παραλιών, τις σχετικές έρευνες πεδίου και οι υποτροφίες για ταλαντούχα παιδιά στο Anatolia College, είναι μόνο κάποιες από αυτές.

Η Lidl Κύπρου δεσμεύεται να συνεχίσει την προσπάθεια, ώστε κάθε της ενέργεια να αφήνει πίσω της ένα θετικό αποτύπωμα. Μέρος αυτού του στόχου είναι και η διάδοση όσο το δυνατό πιο πλατιά στην κοινωνία, της εμπεριστατωμένης γνώσης και την καλλιέργεια μιας καταναλωτικής κουλτούρας που θέτει την υγεία και τη βιωσιμότητα ως προτεραιότητα.   

Δείτε τι έγινε στο 4o Lidl Wellness Camp εδώ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Προωθητική Ενέργεια

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση