ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Α.Θεοφάνους - Επένδυση σε τεχνολογία, καινοτομία, εκπαίδευση και ανθρωποκεντρική προσέγγιση

Ο κ. Ανδρέας Θεοφάνους είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Blue Pharmacies Public Ltd.

Είναι κοινά παραδεκτό ότι η υγεία ήταν, είναι και θα είναι το ύψιστο αγαθό για τον άνθρωπο. Για να απολαμβάνει όμως αυτό το πολύτιμο αγαθό, χρειάζεται να προηγηθεί μια εξαιρετικά σύνθετη διαδικασία παροχής υπηρεσιών υγείας σύμφωνα με τις ανάγκες του. Αυτό για να είναι εφικτό, είναι απαραίτητη η έγκαιρη και απρόσκοπτη διάθεση ποιοτικών αλλά και καινοτόμων φαρμάκων στους ασθενείς μέσα από τα φαρμακεία.

Κάνοντας μια ανασκόπηση και ξεκινώντας από το 2000, η διαδικασία προμήθειας και εφοδιασμού των φαρμακείων στην Κύπρο ήταν ιδιαίτερα κοπιαστική και χρονοβόρα, αν λάβουμε υπόψη ότι ένας φαρμακοποιός χρειαζόταν πέραν των 2-3 ωρών από τον εργάσιμο χρόνο του για να διαθέτει την αναγκαία επάρκεια σε φάρμακα.

Γνωρίζοντας τις καθημερινές δυσκολίες και οραματιζόμενη το μέλλον, μία ομάδα φαρμακοποιών ίδρυσε το 2000 τη φαρμακαποθήκη Blue Pharmacies Public Ltd, με σκοπό να είναι ανταγωνιστική στον τομέα της διακίνησης φαρμάκων. Μάλιστα, επέλεξε τη Λεμεσό ως κεντρικό κομβικό σημείο της Κύπρου, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει τον χρόνο παράδοσης των φαρμάκων στα φαρμακεία. Την τελευταία δεκαετία επένδυσε σε κτιριακές εγκαταστάσεις, αλλά και στην τεχνολογία (ρομποτικά συστήματα ελέγχου και ετοιμασίας παραγγελιών φαρμάκων) ενώ παράλληλα φροντίζει για τη διαρκή εκπαίδευση του προσωπικού της, υιοθετώντας ταυτόχρονα μια πιο ανθρωποκεντρική προσέγγιση απέναντι τους. Συνεχίζει μέχρι και σήμερα να επενδύει στη νέα τεχνολογία, σε λογισμικά όσο και σε νέα καινοτόμα συστήματα αυτοματισμού και ελέγχου. Από το 2008, τα γραφεία και οι αποθήκες της εταιρείας στεγάζονται σε ιδιόκτητα υπερσύγχρονα κτίρια στη βιομηχανική περιοχή Ύψωνα στη Λεμεσό, διαμορφωμένα σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές της ευρωπαϊκής και κυπριακής νομοθεσίας.

Με την χρήση της τεχνολογίας, η Blue Pharmacies Public Ltd κατάφερε να μειώσει τον χρόνο της καθημερινής ενασχόλησης του φαρμακοποιού με τις παραγγελίες, δίνοντάς του τη δυνατότητα να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στους ασθενείς, πετυχαίνοντας να καταστεί το ιδιωτικό φαρμακείο σε ένα συνοικιακό κέντρο υγείας, προσιτό σε όλους. Η εκτεταμένη χρήση καινοτόμων ρομποτικών συστημάτων, η καθιέρωση του συστήματος της βάρδιας και η αυστηρή προσήλωση στα πρωτόκολλα του υπουργείου Υγείας, διασφάλισαν τον απρόσκοπτο εφοδιασμό των φαρμακείων, εν μέσω πανδημίας, ούτως ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν το κοινό, χωρίς καθυστερήσεις.

Ανατρέχοντας στο παρελθόν, σίγουρα αντιμετωπίσαμε δυσκολίες που είχαν να κάνουν με την επιφύλαξη και τη δυσπιστία, από μέρος των υπολοίπων που ασχολούνταν με τον τομέα του φαρμάκου. Στη συνέχεια όμως θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι επιφυλάξεις αμβλύνθηκαν και υπάρχει εξαίρετη συνεργασία με όλους, διότι έγινε αντιληπτό ότι ήρθαμε να συμπληρώσουμε το κενό που υπήρχε στον συγκεκριμένο τομέα.

Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις και προσηλωμένοι σε τρεις βασικούς τομείς. Πρώτον, τη διαρκή επένδυση στην τεχνολογία και καινοτομία, δεύτερον, τη διαρκή εκπαίδευση του προσωπικού μας και τρίτον, την ανθρωποκεντρική προσέγγιση πιστεύοντας ότι αποτελούν το τρίπτυχο της επιτυχίας για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και όχι μόνο.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 2000

ΚΛΑΔΟΣ: Φαρμακευτική εταιρεία

ΕΔΡΑ: Λεμεσός

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: 59 άτομα

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: €50 εκατ. (2021)

Blue Pharmacies: Πρωταγωνιστεί στην εφοδιαστική αλυσίδα φαρμάκων

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την εξαιρετική διάκριση GOLD της Blue Pharmacies Public Ltd στα βραβεία Supply Chain & Operations Awards 2021, που τελούσαν υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο, του ΚΕΒΕ, του ΚΥΦΕΑ και του ECR Cyprus. Βραβευτήκαμε με το Gold Award στην κατηγορία «Εγκατάσταση ρομποτικών συστημάτων για αυτοματοποίηση της διαδικασίας αποθήκευσης και ετοιμασίας παραγγελιών».

Τα Supply Chain & Operations Awards 2021 αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις επιχειρήσεις που ξεχώρισαν για την ευρύτητα και το βάθος των πρακτικών τους, τη δημιουργικότητα, τις καινοτομίες, τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας και των επιχειρησιακών λειτουργιών.

Η Blue Pharmacies Public Ltd τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει στην εγκατάσταση ρομποτικών συστημάτων Rowa WMax και Schaefer A-Frame, πετυχαίνοντας έτσι την ελαχιστοποίηση του χρόνου εκτέλεσης και προετοιμασίας των καθημερινών παραγγελιών εξυπηρετώντας έγκαιρα τα φαρμακεία της σε όλη την Κύπρο.

Επιπλέον, τα συστήματα αυτοματισμού βοήθησαν την εταιρεία να ανταπεξέλθει στον φόρτο εργασίας εν μέσω πανδημίας. Αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες της ρομποτικής τεχνολογίας, συνέχισε απρόσκοπτα τον εφοδιασμό των φαρμακείων και τη συνεχή εξυπηρέτηση του κοινού.

Με την υπευθυνότητα που μας διακατέχει δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη σημαντική προσφορά μας στον τομέα εξυπηρέτησης του κοινού μέσω των φαρμακείων μελών μας και στη δημιουργία νέων οριζόντων στον επιχειρηματικό τομέα επένδυσης στην τεχνολογία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση