ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ACTA: Νέος πρόεδρος ο Χάρης Παπαχαραλάμπους

Αποχώρησε έπειτα από δύο θητείες ο Βασίλης Σταματάρης- τί ανέφερε στην «Κ» ο νέος πρόεδρος

Της Μαρίας Ηρακλέους

Της Μαρίας Ηρακλέους

Νέος πρόεδρος στο πηδάλιο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών πρακτόρων Κύπρου είναι από την Τρίτη ο Χάρης Παπαχαραλάμπους, μετά την εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μελών του συνδέσμου. Ο κ. Παπαχαραλάμπους ήταν μέχρι πρότινος ο εκπρόσωπος Τύπου του συνδέσμου. Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος πρόεδρος του Acta ανέπτυξε τις προτεραιότητες του συνδέσμου και την ανάγκη για προώθηση μεταρρυθμίσεων ώστε το τουριστικό προϊόν της Κύπρου να εκσυγχρονιστεί.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους τόνισε ότι, δεν θα πρέπει να θεωρούμε τον τουρισμό δεδομένο, αφού ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. «Στις προτεραιότητες μας είναι ο εμπλουτισμός του προϊόντος μας, ο εκσυγχρονισμός νομοθεσιών, η προσέλκυση επισκεπτών από άλλες αγορές, η ανάπτυξη σε άλλους τομείς του τουρισμού πέραν του ήλιου και της θάλασσας. Όλα αυτά προϋποθέετουν κάποιες υποδομές και τροποποιήσεις και θα πρέπει να είμαστε προμηθείς σε αυτό το θέμα, όπως ανέφερε.

Ένα τεράστιο θέμα είναι η εποχικότητα του τουρισμού, κάτι που επηρεάζει και την ποιότητα που προσφέρουμε όπως ανέφερε, επηρεάζει το κόστος, εκ των πραγμάτων υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες αλλά σαφέστατα βήμα βήμα μπορούμε να το πετύχουμε, τουλάχιστον στις πλείστες περιοχές. Απλώς χρειάζεται ένα μακροχρόνιο σχεδιασμό και χρειάζονται κάποιες αλλαγές, αφού υπάρχουν σοβαρές αδυναμίες. Ανέφερε επίσης ότι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι το κόστος ενέργειας για τις αερομεταφορές, κόστος που επηρεάζει τόσο τον εξερχόμενο, όσο και τον εισερχόμενο τουρισμό.
«Θα είμαστε κοντά στα μέλη μας για να μπορέσουμε να είμαστε ενεγοί στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών και να κινηθούν μεταρρυθμίσεις που επιβάλλονται για να βοηθηθεί η βιομηχανία».

Σημειώνεται ότι, κατά την γενική συνέλευση της Τρίτης εκλέγηκαν 11 μέλη που θα απαρτίζουν το νέο ΔΣ του συνδέσμου, το οποίο θα καταρτιστεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση