ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ακόμα και με πλεονασμούς μειώνει 300 - 350 υπαλλήλους η Ελληνική το 2022

Μέσω του στρατηγικού της πλάνου που θα καταθέσει στο Υπουργείο Εργασίας υπάρχει η ανειλημμένη απόφαση με τη στήριξη του ΔΣ

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Αποφασισμένη να μειώσει το προσωπικό της 300 – 350 άτομα εντός του 2022 παρουσιάζεται η Ελληνική Τράπεζα, μέσω του Σχεδίου αναδιάρθρωσης που περιλαμβάνει και τη μέθοδο των πλεονασμών.

Μιλώντας στο πλαίσιο της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Ελληνικής Τράπεζας ο CEO της, Όλιβερ Γκάτσκε, τόνισε ότι στο επόμενο διάστημα θα εφαρμοστεί το πλάνο για μείωση του κόστους και της αναδιάρθρωσης της Τράπεζας, που είναι μερικά από τα κύρια στοιχεία του τριετούς Σχεδίου Μετασχηματισμού της.

Ερωτηθείς σχετικά με την εφαρμογή ενός σχεδίου Εθελούσιας Αποχώρησης (VRS), υπογράμμισε πως υπάρχει στο τραπέζι, ωστόσο όχι στην παρούσα φάση.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση του δείκτη εξόδων και εσόδων σύμφωνα με τον κ. Γκάτσκε είναι η συνολική μείωση του κόστους μισθοδοσίας με τις απαιτούμενες μειώσεις στον αριθμό του προσωπικού, αλλά και με πιο ορθολογικές αυξήσεις μισθών στο μέλλον και όχι της τάξης του 5% σε ετήσια βάση όπως ισχύει στην παρούσα φάση.

Ο CEO της Ελληνικής τόνισε πως στο επόμενο διάστημα θα καταβάλει στο Υπουργείο Εργασίας το πλάνο μετασχηματισμού της Ελληνικής Τράπεζας, με τη μείωση των υπαλλήλων να είναι επιτακτική και δείχνοντας την έξοδο σε υπαλλήλους της τράπεζας με πλεονασμούς.

Σύμφωνα με τον κ. Γκάτσκε, η λύση είναι συμφωνήσουν με την Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) σε μια αμοιβαία επωφελή συλλογική σύμβαση για το προσωπικό της τράπεζας, με στόχο να διατηρηθεί η Τράπεζα σε μια σταθερή και βιώσιμη πορεία.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021, Τα έξοδα προσωπικού ανήλθαν σε €133,7 εκατ. και αντιπροσώπευαν το 51% των συνολικών εξόδων του Ομίλου (2020: 50%). Σε σύγκριση με €131,1 εκατ. το 2020, τα έξοδα προσωπικού για το 2021 σημείωσαν αύξηση ύψους 2%. Ο κύριος λόγος ήταν οι μισθολογικές προσαυξήσεις που δόθηκαν από τον Όμιλο αναδρομικά σε κάθε εργαζόμενο σύμφωνα με τη Συλλογική Σύμβαση κατά τον Ιούνιο του 2021.

Τα έξοδα προσωπικού για την 4η τριμηνία του 2021 ανήλθαν σε €32,7 εκατ. και μειώθηκαν κατά 3% σε σύγκριση με €33,8 εκατ. την 3η τριμηνία του 2021, κυρίως λόγω της αξιοποίησης των συσσωρευμένων ετήσιων αδειών του προσωπικού.

Επιπρόσθετα, έξοδα προσωπικού για το 2021 και την 4η τριμηνία του 2021 ύψους €6,4 εκατ. και €2,0 εκατ. αντίστοιχα, παρουσιάζονται κάτω από τις μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες (2020: €1,0 εκατ.).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση