ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ακυρώσεις 600 πτήσεων της Ryanair λόγω απεργίας πιλότων

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία του αερομεταφορέα

ΠΗΓΗ: Reuters

H ιρλανδική αεροπορική εταιρεία φθηνών εισιτηρίων Ryanair πρόκειται να ακυρώσει έως και 600 πτήσεις σε δύο ημέρες την επόμενη εβδομάδα.

Η εξέλιξη αυτή, εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου, οπότε παρατηρείται μεγάλη κίνηση επιβατών, σχετίζεται με την απεργία του ιπταμένου προσωπικού της εταιρείας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία του αερομεταφορέα, ο οποίος είναι γνωστός για τις κακές συνθήκες εργασίας και τις οξυμένες σχέσεις μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων. Αξίζει να αναφερθεί σε αυτό το σημείο ότι αυτή η σκληρή αντιπαράθεση υπάρχει από πέρυσι, όταν οι πιλότοι της Ryanair αποφάσισαν να συνδικαλιστούν.

Η εταιρεία είναι η μεγαλύτερη στη Γηραιά Ηπειρο, βάσει του αριθμού των επιβατών που μεταφέρει. Χθες, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι, λόγω των ακυρώσεων, θα ταλαιπωρηθούν περίπου 50.000 πελάτες της που μετακινούνται μεταξύ Βελγίου, Πορτογαλίας και Ισπανίας.

Στις αρχές Ιουλίου, το ιπτάμενο προσωπικό της Ryanair που απασχολείται στις ευρωπαϊκές πτήσεις δημοσιοποίησε κατάλογο με 34 αιτήματα. Σε αυτά συγκαταλέγεται το αίτημα για δίκαιο και αξιοπρεπή μισθό, για βελτίωση των όρων στις αναρρωτικές άδειες και για σύναψη συμβάσεων στην εκάστοτε εθνική γλώσσα των εργαζομένων, βάσει της εκάστοτε εθνικής νομοθεσίας.

Μέχρι σήμερα, οι συμβάσεις εργασίας υπόκεινται στο ιρλανδικό δίκαιο. Επίσης, το ιπτάμενο προσωπικό της Ryanair διαμαρτύρεται γιατί ακόμα και το νερό που πίνουν στη διάρκεια των πτήσεων πρέπει να το πληρώνουν, ενώ, όταν αρρωσταίνουν, πρέπει να δίνουν πλήρη αναφορά στην εταιρεία από τι πάσχουν. Απαντώντας σε αυτά τα αιτήματα, η διοίκηση του ιρλανδικού αερομεταφορέα τόνισε ότι οι συνθήκες εργασίας είναι από τις καλύτερες στον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών με χαμηλά ναύλα. Επίσης, δημοσίευσε και εκείνη έναν κατάλογο με τις παροχές προς τους εργαζομένους της, όπως οι αποδοχές τους, οι οποίες, κατά περίπτωση, μπορεί να ανέλθουν και στις 40.000 ευρώ τον χρόνο.

Η Ryanair δραστηριοποιείται σε 37 χώρες σε όλον τον κόσμο και το 2017 μετέφερε 130 εκατ. επιβάτες. Πέρυσι, λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, η διοίκηση της εταιρείας για πρώτη φορά στα 32 χρόνια λειτουργίας της αποδέχθηκε τη δημιουργία συνδικάτων από τους πιλότους της και κατάφερε να μη γίνουν μακράς διάρκειας απεργίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα εποχή για το Life Tsai

Νέα εποχή για το Life Tsai

Επαναλανσάρεται σε νέα συσκευασία και 3 σειρές και διανέμεται στην Κύπρο, από τη Χαραλαμπίδης Κρίστης: World Recipes, Super ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X