ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Altamira: Επενδυτικές ευκαιρίες με υψηλές αποδόσεις

Εμπορικά κτήρια σε Λεμεσό και Λευκωσία με αποδόσεις που φθάνουν το 6.5%, αποφέροντας άμεσα εισοδήματα στους ιδιοκτήτες

Δελτίο Τύπου

Ιδιαίτερα ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες διαθέτει η Altamira Asset Management Cyprus (Altamira), με αποδόσεις που αγγίζουν μέχρι και το 6.5%. Πρόκειται για μία ξεχωριστή κατηγορία ακινήτων, η αγορά των οποίων εξασφαλίζει υψηλή επενδυτική απόδοση στον εν δυνάμει ιδιοκτήτη, παρέχοντάς του παράλληλα, άμεσο εισόδημα από την πρώτη κιόλας μέρα της αγοράς του ακινήτου. 

Συγκεκριμένα, τρία εμπορικά κτήρια στη Λευκωσία και μία βιομηχανική αποθηκευτική μονάδα στη Λεμεσό, διατίθενται άμεσα προς πώληση μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Altamira: www.altamirarealestate.com.cy. Και στα τέσσερα ακίνητα υπάρχουν μονάδες που είναι ήδη ενοικιαζόμενες, γεγονός που μεταφράζεται σε άμεση πηγή εισοδήματος, ενώ παράλληλα διαθέτουν επιπλέον χώρους προς ενοικίαση, αυξάνοντας κατ’ επέκταση την απόδοση του ακινήτου. 

Εμπορικό κτήριο στον Στρόβολο με ζητούμενη τιμή €1.775.000

Κτισμένο σε προνομιακή θέση επί της Λεωφόρου Στροβόλου, μία από τις πιο πολυσύχναστες και βασικές οδικές αρτηρίες της Λευκωσίας, διατίθεται προς πώληση τριώροφο κτήριο, το οποίο περιλαμβάνει κατάστημα και γραφειακούς χώρους, αποτελώντας μοναδική επενδυτική επιλογή.

Το κτήριο αποτελεί το βόρειο μισό του τεμαχίου του οποίου αναλογεί εμβαδόν γης περί τα 1.238 τ.μ.. Αποτελείται από κατάστημα στο ισόγειο με μεσοπάτωμα και γραφειακούς χώρους στους δύο ορόφους. Το εμβαδόν του καταστήματος ανέρχεται στα 475 τ.μ. περίπου, με μεσοπάτωμα 237 τ.μ., ενώ ο κάθε όροφος είναι περί τα 447 τ.μ.. Το κτήριο διαθέτει επίσης υπόγειο με χώρο στάθμευσης και αποθηκευτικούς χώρους.

Δείτε το ακίνητο εδώ

Απόδοση πέραν του 6.5%

Το κατάστημα και ο δεύτερος όροφος ήδη ενοικιάζονται, με το υφιστάμενο ενοίκιο να μεταφράζεται σε απόδοση 5%. Με την ενοικίαση του πρώτου ορόφου με αγοραίο ενοίκιο, η απόδοση μπορεί να ξεπεράσει το 6.5%. Το κτήριο είναι ηλικίας περίπου 20 χρονών και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Η Altamira, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, προχώρησε σε εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης του εν λόγω κτηρίου, καθώς και σε διαδικασία για έκδοση ξεχωριστού τίτλου ιδιοκτησίας, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Το ακίνητο επωφελείται από διπλή πρόσοψη ενώ έχει ανεγερθεί με συμβατικό τρόπο κατασκευής, με σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα και πλάκα οροφής από μπετόν.

Ακίνητο στην Αγλαντζιά με εξασφαλισμένη απόδοση πέραν του 5%

Στην καρδιά του Δήμου Αγλαντζιάς, εντοπίζεται ακόμα μία μεγάλη επενδυτική ευκαιρία, με εξασφαλισμένη απόδοση 5%. Με ζητούμενη τιμή €680.000, το κτήριο αποτελείται από κατάστημα στο ισόγειο 262 τ.μ., μεσοπάτωμα 135 τ.μ. και υπόγειο 260 τ.μ.. Το ακίνητο βρίσκεται πολύ κοντά στο Πάρκο Ακαδημίας και μόλις 2 χλμ από την Πανεπιστημιούπολη. Η ευρύτερη περιοχή χαρακτηρίζεται από μείγμα χρήσεων, ενώ στην άμεση περιοχή υπάρχει υπεραγορά, αρτοποιείο, πρατήριο βενζίνης, πάρκα, γραφεία και διαμερίσματα.
Το κτήριο έχει ανεγερθεί πριν από περίπου 20 χρόνια και βρίσκεται σε καλή κατάσταση συντήρησης. Επίσης, σύμφωνα με πρόσφατη αρχιτεκτονική μελέτη, η οποία έχει διενεργηθεί από εξειδικευμένους συνεργάτες της Altamira, υπάρχει ανεξάντλητος συντελεστής δόμησης ο οποίος, αν αξιοποιηθεί, επιτρέπει την ανέγερση δύο επιπρόσθετων ορόφων, γεγονός που θα αυξήσει σημαντικά την απόδοση του ακινήτου.

Δείτε το ακίνητο εδώ

Ισόγειο κτήριο στον Αστρομερίτη με ενοικιαζόμενα καταστήματα

Με ζητούμενη τιμή €400.000, το ακίνητο διαθέτει ενοικιαζόμενα καταστήματα, προσφέροντας απόδοση πέραν του 5.5%.

Συγκεκριμένα, το κτήριο βρίσκεται κατά μήκος της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στον Αστρομερίτη, μία πολυσύχναστη οδική αρτηρία η οποία οδηγεί προς την οροσειρά του Τροόδους καθώς και προς το οδόφραγμα της περιοχής. Πρόκειται για περιοχή που χαρακτηρίζεται από εμπορική κυρίως ανάπτυξη, με μεγάλο αριθμό καταστημάτων, εστιατορίων και αρτοποιείων ενώ υπάρχουν και ορισμένες κατοικίες.

Το κτήριο, το οποίο ανεγέρθηκε το 2000, αποτελείται από τρία καταστήματα με μεσοπάτωμα, ενώ στη νότια πλευρά του αποτελείται από πυλωτή, η οποία χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης. Έχει εμβαδόν περίπου 370 τ.μ. κλειστό χώρο στο ισόγειο, γύρω στα 170 τ.μ. μεσοπάτωμα ενώ το τεμάχιο έχει συνολικό εμβαδόν 1.487 τ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα καταστήματα ενοικιάζονται σε τραπεζικό ίδρυμα, αρτοποιείο και μίνι μάρκετ (περίπτερο).

Δείτε το ακίνητο εδώ

Αποθήκη στον Ύψωνα με απόδοση

Μία μοντέρνα βιομηχανική αποθήκη στη βιοτεχνική ζώνη στην περιοχή Αγίου Σύλα στον Ύψωνα, διατίθεται προς πώληση με ζητούμενη τιμή €4.840.000.  Το ακίνητο διαθέτει 16 ξεχωριστές μονάδες εκ των οποίων οι 13 ενοικιάζονται από ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται, μεταξύ άλλων, στους τομείς των logistics, της αποθήκευσης προϊόντων και εμπορευμάτων και άλλων.
Το ποσό που προκύπτει από τις ενοικιαζόμενες μονάδες μεταφράζεται σε απόδοση 3.5%, ενώ με την ενοικίαση των υπολοίπων μονάδων, η απόδοση μπορεί να ξεπεράσει το 5%. Την ίδια ώρα, το κτήριο δεν εμπίπτει στις πρόνοιες του Περί Ενοικιοστασίου Νόμου και ως εκ τούτου δεν τίθεται ζήτημα θέσμιων ενοικιαστών.

Κατασκευασμένη πριν από εφτά χρόνια με άριστης ποιότητας οικοδομικά υλικά, η αποθήκη πληροί όλες τις προδιαγραφές μιας σύγχρονης και προσεκτικά σχεδιασμένης βιομηχανικής/αποθηκευτικής μονάδας. Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός του κτηρίου έχει εκπονηθεί σύμφωνα με τους αντισεισμικούς κώδικες και τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές κατασκευής.
Το ακίνητο περιλαμβάνει αποθηκευτικούς χώρους με εμβαδόν περί τα 5.000 τ.μ. και πέραν των 1.000 τ.μ. γραφειακών/βοηθητικών χώρων.

Οι κενές αποθήκες έχουν εμβαδόν περί τα 1.700 τ.μ. Το εμβαδόν των μονάδων είναι ιδανικό για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Επιπρόσθετα, η περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητο διαθέτει άριστη πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο, στις βιομηχανικές περιοχές Αγίου Σύλα και Ύψωνα καθώς και στο λιμάνι Λεμεσού.

Δείτε το ακίνητο εδώ

Εξειδικευμένο δίκτυο συμβούλων

Με 70 εξειδικευμένα στελέχη να αποτελούν την ομάδα Real Estate και ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών και αντιπροσώπων ανά το παγκύπριο, η Altamira μπορεί να καθοδηγήσει αποτελεσματικά κάθε ενδιαφερόμενο επενδυτή, σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, βοηθώντας τον να αποκτήσει το ακίνητο που ανταποκρίνεται στις εξατομικευμένες ανάγκες του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση