ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αναβάθμισε Τρ. Κύπρου και Ελληνική ο Moody's

Ο Οίκος αναμένει ανάπτυξη 4,8% για την Κύπρο το 2022 και 2% το 2023, υψηλότερη από τον μέσο όρο της ζώνης του ευρώ

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας ο Οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Σύμφωνα με το ριπόρτ των Moody's για την Τράπεζας Κύπρου, αναβαθμίστηκαν οι αξιολογήσεις μακροπρόθεσμων καταθέσεων σε Ba2, από Ba3, ενώ οι βασικές Πιστωτικές Αξιολογήσεις (BCA) αναβαθμίστηκαν σε b1 από b2.

Σύμφωνα με το ριπόρτ, οι προοπτικές για τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις καταθέσεων παραμένουν θετικές, γεγονός που αντανακλάται στις προσδοκίες από Moody's ότι η Τράπεζα θα ενισχύσει την κερδοφορία της και θα συνεχίσει να βελτιώνει την ποιότητα του ενεργητικού της. Βασικός πυλώνας για την αναβάθμιση της αξιολόγησης, σημειώνεται πως, "είναι η ανθεκτικότητα της κυπριακής οικονομίας, η οποία υποστηρίζει τις συνθήκες λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος".

Ο Moody's αναμένει ανάπτυξη 4,8% για την Κύπρο το 2022 και 2% το 2023, υψηλότερη από τον μέσο όρο της ζώνης του ευρώ στο 2,2% το 2022 και 0,9% το 2023.

Τα της Ελληνικής

Σύμφωνα με το ριπόρτ των Moody's για την Ελληνική Τράπεζα, η αναβάθμιση των μακροπρόθεσμων αξιολογήσεων και αξιολογήσεων της Ελληνικής Τράπεζας αντανακλά την επαναξιολόγηση της βαθμολογίας του μακροοικονομικού προφίλ της Κύπρου κατά μία βαθμίδα υψηλότερη σε «μέτριο», που με τη σειρά του οδήγησε σε αναβάθμιση κατά μία βαθμίδα του BCA και του προσαρμοσμένου BCA σε b1, από το b2.

"Το υψηλότερο BCA αντανακλά τους μειωμένους κινδύνους για το πιστωτικό προφίλ της τράπεζας, λόγω της ανθεκτικότητας στην κυπριακή οικονομία, αλλά και των συνεχών βελτιώσεων της ποιότητας του ενεργητικού της τράπεζας", σημειώνει χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση