ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναβρασμός στη Cyta για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Οι τέσσερις συντεχνίες του Οργανισμού ζητούν από το ΔΣ απόδοση ευθυνών

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Σε μείζον θέμα για τις σχέσεις συντεχνιών και Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta, εξελίσσονται τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Οι τέσσερις συντεχνίες του ημικρατικού οργανισμού, με κοινή επιστολή τους προς την πρόεδρο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την πολιτική που ακολουθείται, επί του συγκεκριμένου θέματος, σε επίπεδο διοίκησης. Ανησυχία η οποία πηγάζει, από την πρόσφατη συμφωνία των εταιρειών Cablenet και Primetel, με τις συντεχνίες να εκτιμούν πως η «κατάσταση πραγμάτων σχετικά με τις μεταδόσεις κυπριακού ποδοσφαίρου από την περίοδο 2019-20 θα διαφοροποιηθεί αρνητικά για τη Cyta, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις προοπτικές του Οργανισμού».

Επίσης η ανησυχία των συντεχνιών εντείνεται από το γενικότερο θέμα των δικαιωμάτων για την περίοδο 2019-22 που σε συνάρτηση με τις πληροφορίες που υπάρχουν «επιτείνουν την τεράστια ανησυχία και αβεβαιότητα μεταξύ των εργαζομένων». Στην κοινή επιστολή τους, οι συντεχνίες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για δυο σημαντικές επενδύσεις του οργανισμού, που θεωρούν πως επηρεάζονται αρνητικά από την παρούσα κατάσταση στο τομέα των δικαιωμάτων αλλά και απώλεια άλλων στο κοντινό μέλλον. Εκτός από την Cytavision οι συντεχνίες βλέπουν αρνητικές εξελίξεις και για το Fiber to the Home (δίκτυο οπτικών ινών) επένδυση που η βιωσιμότητα της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ενδυνάμωση του πακέτου ψυχαγωγίας του Οργανισμού.

«Ουραγοί από πρωταγωνιστές»

Από την επιστολή των συντεχνιών φαίνεται ξεκάθαρα πως καταλογίζονται ευθύνες στην ηγεσία του οργανισμού για την παρούσα κατάσταση αφού, όπως αναφέρεται, εδώ και 18 μήνες υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι η Cyta θα παρέμενε πρωταγωνιστής στις μεταδόσεις αγώνων του κυπριακού ποδοσφαίρου. Σε επικριτικό τόνο οι συντεχνίες ζητούν εξηγήσεις για τις ενέργειες που έγιναν από πλευράς διοίκησης τη στιγμή μάλιστα, όπως αναφέρεται, που υπήρχε έντονη φημολογία για ενδιαφέρον από άλλους κατόχους δικαιωμάτων.  «Τα ερωτήματα είναι σκληρά και αμείλικτα. Νιώθουμε έντονα ότι η κατάσταση είναι οριακή και τείνει να γίνει μη αναστρέψιμη ως προς τη βιωσιμότητα του Οργανισμού και υπάρχουν ευθύνες γι’ αυτό. Τα περιθώρια φαίνεται να εξαντλούνται, αν δεν έχουν ήδη εξαντληθεί», τονίζεται στην επιστολή. Στο πνεύμα αυτό οι συντεχνίες ζητούν άμεση συνάντηση με τις συντεχνίες και απαντήσεις σε δυο ζητήματα:

- Τη θέση του ΔΣ ως προς τα γεγονότα που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση με τα δικαιώματα.
- Επεξήγηση των μέτρων που προτίθεται να λάβει το ΔΣ για να εξέλθει ο Οργανισμός από τη δίνη στην οποία έχει περιπέσει.

Δείτε εδώ την επιστολή των συντεχνιών 

Το ραντεβού με τις συντεχνίες έχει ορισθεί για το μεσημέρι της Τρίτης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X