ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανακαλούνται 500,000 αυτοκινήτων Hyundai και Kia στις ΗΠΑ

Δεν επηρεάζει την ευρωπαϊκή και την κυπριακή αγορά το ζήτημα που έχει προκύψει

Της Μαρίας Ηρακλέους

Ένα ελάττωμα το οποίο μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη των οχημάτων ακόμα και με κλειστή την μηχανή, έχει οδηγήσει στην ανάκληση συγκεκριμένων μοντέλων των εταιρειών Kia και Huyndai στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα ανακαλούνται περίπου 500,000 αυτοκίνητα, 126,747 η Kia και 357,830 η Hyundai. Οι εταιρείες καλούν τους ιδιοκτήτες των οχημάτων να παρκάρουν τα οχήματα τους σε ανοικτό χώρο και μακριά από κτήρια, μέχρι την επιδιόρθωση τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, αιτία του προβλήματος είναι μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου στο σύστημα αντιμπλοκαρίσματος φρένων η οποία μπορεί να βραχυκυκλώσει και πιθανώς να προκαλέσει φωτιά στο χώρο του κινητήρα.

Από την ανάκληση επηρεάζονται τα:

2014-2015 Hyundai Tucson
2016-2018 Hyundai Santa Fe
2017-2018 Hyundai Santa Fe Sport SUVs
2019 Hyundai Santa Fe XL
2014-2016 Kia Sportage SUVs
2016-2019 Kia K900

Καμία ανησυχία για την Κύπρο

Πάντως δεν φαίνεται να προκύπτει λόγος ανησυχίας για την κυπριακή αγορά, αφού η παρτίδα αυτοκινήτων δεν αφορά την ευρωπαϊκή, αλλά μόνο την αμερικανική αγορά.

Επισημαίνεται ότι όταν υπάρχει ανάκληση αυτοκινήτου, ο ιδιοκτήτης ενημερώνεται άμεσα από τον εισαγωγέα ενώ σχετική ενημέρωση γίνεται και προς το Τμήμα Οδικών Μεταφορών. Συγκεκριμένα ο αντιπρόσωπος της KIA στην Κύπρο, ανέφερε σε σχετικό σχόλιο ότι το πρόβλημα έχει εντοπιστεί στην αγορά της Αμερικής ενώ δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από το εργοστάσιο κατασκευής για την Κύπρο. «Το άρθρο αναφέρεται συγκεκριμένα για την αγορά της Αμερικής. Δεν υπάρχει ανησυχία, αν υπάρχει νεότερο θα λάβουμε σχετική ενημέρωση και θα ενημερώσουμε το κοινό» επισημαίνεται από την εταιρεία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση