ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έρχεται το AHEPA University Hospital Cyprus στη Λευκωσία

Το νέο νοσοκομείο θα στεγαστεί στο μέγαρο IMC, ένα κτήριο με εμβαδό 18,000μ2- στα 80 εκατ. ευρώ η επένδυση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το AHEPA University Hospital Cyprus, το μεγαλύτερο ιδιωτικό, πλήρως διαπιστευμένο, πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην Κύπρο ανακοινώθηκε την Δευτέρα. Το έργο θα στεγαστεί στο κτήριο της IMC, και θα διαθέτει υπερσύγχρονες υποδομές, ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και θα λειτουργεί στα πλαίσια του ΓΕΣΥ.

Το έργο ανακοινώθηκε σε διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στο κτήριο της IMC, ενώπιον εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε ανακοινώθηκε, από τη Vivant Medical Investments PLC,

Πρόκειται για το πρώτο, πλήρως διαπιστευμένο, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Κύπρο.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας κ. Χριστάκης Παρτασίδης. Την περιγραφή και τα πλεονεκτήματα του νέου πανεπιστημιακού νοσοκομείου, ανέλυσε το Μέλος του ΔΣ και αναπληρωτής Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Δρ. Ιωάννης Πατρίκιος.

Η κ. Francine Westergaard, Principal Accreditation Consultant του μεγαλύτερου οργανισμού πιστοποίησης The Joint Commission International, ο οποίος αναλαμβάνει σαν η εταιρεία σύμβουλος του έργου σε όλα τα στάδια υλοποίησης από τον αρχικό σχεδιασμό μέχρι την λειτουργία και πιστοποίηση εξήγησε την σημασία και τα πλεονεκτήματα ενός accredited νοσοκομείου και τις προοπτικές που δημιουργεί με την πιστοποίηση και άλλων νοσοκομείων της χώρας μας για τον τομέα υγείας της Κύπρου ευρύτερα. Ακολούθως ο Δρ Alfred Barich, μέλος του ΔΣ του ΑΧΕΠΑ Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ανέπτυξε τα πλεονεκτήματα, τις συνέργιες και τις προοπτικές από την συμφωνία μιας πολυεπίπεδης συνεργασίας μεταξύ των δύο πανεπιστημιακών νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Κύπρου και Θεσσαλονίκης.

Στον δικό του χαιρετισμό ο Ύπατος Πρόεδρος του παγκοσμίου συμβουλίου της ΑΧΕΠΑ Σάββας Τσίβικος, ο οποίος διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην σύναψη συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της ΑΧΕΠΑ και της VMI καθώς και στην συνεργασία μεταξύ των δύο νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, επιβεβαίωσε τη στήριξη της Παγκόσμιας αυτής αδελφότητας για την δημιουργία του ΑΧΕΠΑ Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κύπρου και ακολούθως ανέπτυξε το ευρύτερο όραμα του για τις δράσεις της αδελφότητας κατά την Προεδρία του.

Ο επιχειρηματίας και μέτοχος της VMI, Ανδρέας Καϊσής στον δικό του χαιρετισμό ανέφερε πως το νέο νοσοκομείο αποτελεί την εκπλήρωση ενός οράματος ζωής και ακολούθως εξήγγειλε την απόφαση του ΔΣ της VMI να αναγορεύσει το Σάββα Τσιβικο σαν επίτιμο πρόεδρο του.

Χαρακτηριστικά και Υπηρεσίες

Το νέο νοσοκομείο θα στεγαστεί στο εμβληματικό μέγαρο IMC, ένα κτήριο με εμβαδό 18,000μ2, που σχεδιάστηκε από τον κορυφαίο αρχιτέκτονα και πολεοδόμο Λόρδο Cunliff και κτίστηκε με προδιαγραφές δημοσίου κτηρίου από την J&P, που χαρακτηρίστηκε από εμπειρογνώμονες παγκόσμιου κύρους ως το ιδεώδες κέλυφος στην πιο κατάλληλη γεωγραφική θέση για να στεγάσει το πρώτο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κύπρου. Η όλη επένδυση συμπεριλαμβανομένης της αξίας της μετατροπής του κτηρίου σε νοσοκομείο, με τις τεχνολογικές υποδομές τελευταίας γενιάς και του πιο σύγχρονου ιατρικού και άλλου εξοπλισμού ανέρχεται στα €80 εκατομμύρια ευρώ.

Το νέο νοσοκομείο θα παρέχει ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες τόσο ενδονοσοκομειακές όσο και έξω-νοσοκομειακές, και θα συμπεριλαμβάνει:

• 100 Ιατρεία και αίθουσες εξέτασης για εξωτερικούς ασθενείς που θα καλύπτουν όλες τις ιατρικές ειδικότητες και εξειδικεύσεις
• Περίπου 200 Κλίνες ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας, συμπεριλαμβανομένων και Κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ),
• Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ), πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο
• Εξειδικευμένα και εξοπλισμένα Τμήματα Φυσιοθεραπείας και αποκατάστασης, με 20 κλίνες αποκατάστασης,
• 10 χειρουργικές αίθουσες πλήρως εξοπλισμένες με ότι νεότερο για την διενέργεια όλων των τύπων επεμβάσεων και 2 αίθουσες / εργαστήρια καθετηριασμών καρδιαγγειακών και άλλων παθήσεων
• Πλήρες Ακτινολογικό Εργαστήριο με τελευταίας γενιάς εξοπλισμό, MRI, CT scanners κ.ά.
• Πλήρες Κλινικό Εργαστήριο, αιματολογικών και βιοχημικών αναλύσεων
• Αίθουσες / Εργαστήρια για τη διενέργεια εξετάσεων για την κάθε ειδικότητα όπως Εργαστήρια ενδοσκοπήσεων, γαστροσκοπήσεων, κολονοσκοπήσεων, Ουρολογικό εργαστήριο, καρδιολογικό κ.ά.

Το νέο πανεπιστημιακό νοσοκομείο πέραν των υπερσύγχρονων υποδομών και εξοπλισμού του θα έχει πολλαπλά χαρακτηριστικά τα οποία αναβαθμίζουν ουσιαστικά τον τομέα υγείας στην Κύπρο. 

Θα είναι το πρώτο πλήρως διαπιστευμένο νοσοκομείο της Κύπρου, και θα εφαρμόζει τα αυστηρότερα πρωτόκολλα και τεκμηριωμένο σύστημα λειτουργίας, διασφαλίζοντας το υψηλότερο επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών αλλά και την
δυνατότητα διεξαγωγής κλινικών ερευνών. Παράλληλα ανοίγει τον δρόμο για την διαπίστευση και άλλων νοσοκομείων της Κύπρου καθιστώντας εφικτό τον στρατηγικό στόχο της προσέλκυσης ιατρικού τουρισμού.

Ανάμεσα στα πολλαπλά πλεονεκτήματα της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας με την ΑΧΕΠΑ είναι και η δυνατότητα πρόσβασης στο Παγκόσμιο network επαγγελματιών υγείας της ΑΧΕΠΑ το οποίο περιλαμβάνει κορυφαίους, ακαδημαϊκούς, γιατρούς, και ερευνητές. 

Η διασύνδεση και πολυεπίπεδη συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με τις μοντέρνες εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας πλαισιωμένο από διακεκριμένους καθηγητές και στελεχωμένο με γιατρούς και επιστημονικό προσωπικό διεθνούς εμβέλειας, θα παρέχει τις απαιτούμενες υποδομές και προϋποθέσεις στις ιατρικές σχολές των πανεπιστημίων μας, για την πρακτική εξάσκηση των φοιτητών τους, σε ένα περιβάλλον που δεν θα υστερεί των μεγάλων πανεπιστημιακών νοσοκομείων της Ευρώπης. Μέσα στα πλαίσια αυτά τροχοδρομείτε και η σημαντική προοπτική για
σχετική συμφωνία με την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου για πρακτική εξάσκηση των φοιτητών του από τις σχολές ιατρικής, νοσηλευτικής, φυσιοθεραπείας, και τεχνικών ιατρικών ειδικοτήτων.

Μια από τις καινοτομίες του νέου πανεπιστημίου θα είναι οι ψηφιακές υποδομές του έτσι που να είναι ένα digitally smart hospital το οποίο θα διαθέτει τις βάσεις δεδομένων και τον εξοπλισμό για να υποστηρίξει ερευνητικά προγράμματα και επιδημιολογικές μελέτες.

Το όλο έργο θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός περιφερειακού νοσοκομείου αναφοράς και αναμένεται ότι, θα ενισχύσει την ευρύτερη οικονομία του τόπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση