ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξεκινάνε διάλογο μετά τις απειλές για διακοπές στο ρεύμα

Ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΑΗΚ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Σε αναστολή των προγραμματισμένων για την Τετάρτη απεργιακών μέτρων, προχώρησαν οι συντεχνίες της ΑΗΚ. Η αναστολή αποφασίσθηκε αργά το απόγευμα Τρίτης μετά από παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας Κυριάκου Κούσιου.

Την Δευτέρα ξεκινούν διαβουλεύσεις μεταξύ διοίκησης και συντεχνιών της ΑΗΚ υπό τον Υπουργό Εργασίας με την ατζέντα να περιλαμβάνει τα ζητήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ο Υπουργός κάλεσε τις συντεχνίες σε μια προσπάθεια να αποτραπούν οι κινητοποιήσεις και κατά συνέπεια η πρόκληση προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση. Κατά την έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας αποφασίσθηκε όπως διευθετηθεί το συντομότερο δυνατό «και σε κάθε περίπτωση εντός της ερχόμενης εβδομάδας» συνάντηση με τους Υπουργούς Ενέργειάς και Οικονομικών για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Σύμφωνα με τις συντεχνίες η έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα Τρίτης συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Κυριάκου Κούσιου, τον οποίο και ενημέρωσαν για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους στην ΑΗΚ και εξέφρασαν την ανησυχία τους για το μέλλον του Οργανισμού και του τομέα της ενέργειας. «Κατά τη διαβούλευση, συμφωνήθηκε όπως ο Υπουργός Εργασίας διευθετήσει, το ταχύτερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση εντός της ερχόμενης εβδομάδας, στην παρουσία του, συναντήσεις με την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και τον Υπουργό Οικονομικών για συζήτηση των θεμάτων που μας απασχολούν».

Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, αναφέρεται, αποφάσισαν την αναστολή των μέτρων που είχαν εξαγγείλει γι’ αύριο και ευχαριστούν τον Υπουργό Εργασίας για την παρέμβασή του. Ως εκ τούτου το πρόγραμμα διακοπών που ανακοινώθηκε νωρίτερα από τον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου ακυρώνεται. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συντεχνίας Επιστημονικού Προσωπικού της ΑΗΚ Σώτο Σάββα στη συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας αποφασίσθηκε να ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα εντατικός διάλογος επί των αιτημάτων που θέτουν οι συντεχνίες.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση