ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:23
 

Αναξιοποίητες βιομηχανικές ζώνες στην Πάφο

Δεν υλοποιούνται τα έργα υποδομής και ανάπτυξης λέει ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αδρανείς και αναξιοποίητες λόγω μη υλοποίησης των προβλεπόμενων έργων υποδομής και ανάπτυξης από τις τοπικές αρχές, παραμένουν βιομηχανικές ζώνες στην επαρχία Πάφου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέα Δημητριάδη.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης, για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση των αναγκαίων έργων στις βιομηχανικές ζώνες, το Επιμελητήριο με βάση σχετική εισήγηση του αναμένει όπως το Υπουργείο Ενέργειας , Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, που έχει την ευθύνη του βιομηχανικού τομέα, αναλάβει πλέον την ευθύνη και τις αρμοδιότητες προώθησης και κατασκευής των έργων αυτών.

Επεσήμανε πως το ΕΒΕ Πάφου με κλιμάκιο του Υπουργείου Ενέργειας αποτελούμενο από το Διευθυντή Βιομηχανίας , την Προϊσταμένη Κλάδου Χωροταξίας και Βιομηχανικών Περιοχών και Λειτουργού του Υπουργείου έχει περιοδεύσει στις βιομηχανικές περιοχές της Αγίας Βαρβάρας και Μεσόγης συνοδευόμενο από το Διευθυντή του ΕΒΕ Μαρίνο Στυλιανού με σκοπό την καταγραφή προβλημάτων στις βιομηχανικές περιοχές αλλά και τη διαπίστωση ιδίοις όμμασι διαχρονικών προβλημάτων που ταλανίζουν τους εμποροβιομήχανους.

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ακόμη πως ιδιαίτερα τα προβλήματα που δημιουργούνται στη Βιομηχανική περιοχή Αγίας Βαρβάρας με την παρουσία κτηνοτροφικών μονάδων καθώς και τα προβλήματα με την εμφάνιση που παρουσιάζει η περιοχή με την έλλειψη πρασίνου και τοπιοτέχνησης γύρω από τις βιομηχανικές μονάδες, η ακαλαισθησία σε θέματα καθαρισμού, τα βελτιωτικά έργα στο δίκτυο ομβρίων υδάτων που πρέπει να γίνουν και τα οποία κατέδειξαν οι βροχές κατά περιόδους πρέπει να τύχουν επίλυσης και διορθωτικών κινήσεων.

Ο θεσμός των βιομηχανικών περιοχών πρέπει, με τις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις, να ενισχυθεί, τόνισε ο κ. Δημητριάδης.

Ανάμεσα στα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης είναι, όπως είπε, η επέκταση της χρονικής περιόδου των μισθώσεων σε βιομηχανικά τεμάχια στις βιομηχανικές περιοχές πέραν των 99 ετών ή τουλάχιστον για ακόμα τρεις περιόδους, ώστε να μην παρουσιάζονται περιορισμοί στην διάρκεια των συμβάσεων αλλά και η δυνατότητα ανανέωσης των μισθώσεων πολύ πριν τα τελευταία 7 έτη που ισχύει σήμερα. Επίσης, πρόσθεσε, επιβάλλεται η προστασία των βιομηχανικών περιοχών και κατ’ επέκταση των βιομηχανικών ζωνών από την επέλαση των οικιστικών αναπτύξεων , αλλά και η βελτίωση των προσβάσεων στις βιομηχανικές περιοχές καθώς και η περίφραξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Πιθανή η κλήση του στο ΤΑΕ για κατάθεση

«Τα συγχαρητήρια μου για την πρωτοβουλία σας, που φαίνεται πολύπλευρη και στοχευμένη. Μια ερώτηση, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:32

Οι Τούρκοι και εμείς

«Εφ’ όσων δεν έχετε κάτι να πείτε γιατί γράφετε κ Γεωργιάδη; Για αυτοπροβολή; Να μη σας ξεχάσουν; ...»
Λευκωσιατης  |  16:10

Στο ψάξιμο συμμάχων για τις κυρώσεις

«Αρχίσαμε την επίρριψη ευθυνών στους άλλους. Η αντίσταση κάποιων μελών της Ε.Ε είναι δεδομένη, θα πρέπει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:39

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«Γειά σου, Συμπλήρωμα της εποχής σε όλους σας, κάνουν το νέο έτος μετράνε και τα όνειρά σας γίνονται ...»
Martin Laura  |  12:51

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X