ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία μαρίνας στην Κισσόνεργα

Μετά από καθυστέρηση πέραν των 15 χρόνων

ΚΥΠΕ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας θεωρεί θετική εξέλιξη την ομόφωνη απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών για το έργο της μαρίνας της Πάφου, που βρίσκεται στα διοικητικά όρια της Κισσόνεργας.

Η απόφαση αφορά την απόρριψη της προσφυγής που έγινε από τους μη επιτυχόντες προσφοροδότες και επικύρωση της προσβαλλόμενης απόφασης για την μαρίνα της Πάφου στον επιτυχόντα προσφοροδότη.

Ο διεθνής διαγωνισμός αφορά την διενέργεια μελέτης βιωσιμότητας για συνδυαστική ανάπτυξη της μαρίνας και υποδομή υποδοχής κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή Πότιμα στην Κισσόνεργα.

Το Κ.Σ. Κισσόνεργας, σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Κισσόνεργας Γιώργο Στυλιανού, θεωρεί ότι παρόλο που η πιο πάνω απόφαση είναι πολύ σημαντική για την πορεία του έργου, δυστυχώς η διαδικασία είναι ακόμα στην αρχή και η προσφυγή έχει ήδη προκαλέσει καθυστέρηση αρκετών μηνών.

Καλούμε, είπε στο ΚΥΠΕ, το Συμβούλιο Προσφορών άμεσα να προχωρήσει στην υπογραφή των συμβολαίων με τον επιτυχόντα προσφοροδότη, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση ούτως ώστε να επισπευθεί το έργο.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα να μην υπάρξουν άλλες προσφυγές, ειδικά όσον αφορά τις προσφορές που αναμένεται να προκηρυχτούν και θα αφορούν την κατασκευή της μαρίνας.

Δυστυχώς, είπε, οι προσφυγές που έγιναν στην προηγούμενη προκήρυξη του διαγωνισμού προκάλεσαν καθυστέρηση πέραν των 15 χρόνων. Αυτό καθυστέρησε τους σχεδιασμούς για την ανάπτυξη της Κισσόνεργας που αφορούν την κατασκευή κυματοθραυστών στην περιοχή `Πότιμα` για προστασία της ακτογραμμής από την διάβρωση και την παράλληλη ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της κοινότητας, κατέληξε.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση