ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:00
 

Άνοιγμα epic σε άλλες εταιρείες για το δίκτυο οπτικών ινών

Για συλλογική προσπάθεια στην οποία είναι έτοιμος να συνδράμει, έκανε λόγο ο CEO Θάνος Χρονόπουλος

Newsroom K

Η μετονομασία της MTN σε epic, δεν ήταν η μοναδική στις αλλαγές που τροχοδρομεί η εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ είναι η επένδυση της epic για την υλοποίηση της νέας στρατηγικής και του νέου επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας. Στο επίκεντρο των νέων σχεδιασμών η ανάπτυξη του νέου δικτύου της εταιρείας, με στόχο την παγκύπρια κάλυψη, και την επέκταση του 4G και 4,5G στα αστικά κέντρα. Μάλιστα, κατά την παρουσίαση της νέας ταυτότητας της εταιρείας ο CEO της εταιρείας Θάνος Χρονόπουλος ανέφερε ότι «το πλάνο είναι η δημιουργία δικτύου με με 10 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα σε σύγκριση με το παρελθόν, το οποίο θα καλύψει όλα τα σημεία της Κύπρου».  Αξίζει να σημειωθεί ότι η επένδυση της εταιρείας θα ολοκληρωθεί μέσα σε 1,5 χρόνο αντί για τέσσερα, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Στις αλλαγές της εταιρείας περιλαμβάνεται και η εγκατάσταση του τηλεφωνικού κέντρου της εταιρείας στα κεντρικά γραφεία της epic στη Λευκωσία.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν ωστόσο τα πλάνα της εταιρείας για είσοδο της στον ανταγωνισμό των ψηλότερων ταχυτήτων με την δημιουργία του δικτύου οπτικών ινών και τη δυνατότητα για ταχύτητες πάνω από 100 Mbps στους οικιακούς καταναλωτές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η epic δεν κλείνει την πόρτα στο ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλες εταιρείες μεταξύ αυτών και η Cyta για την δημιουργία του δικτύου οπτικών ινών. Εξάλλου κατά την διάρκεια της παρουσίασης της νέας ταυτότητας της εταιρείας ο κ. Χρονόπουλος εξέφρασε την ετοιμότητα της εταιρείας του να συνδράμει σε μια συλλογική προσπάθεια για το δίκτυο οπτικών ινών με στόχο την συνολική αναβάθμιση των υποδομών της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η Cyta προχωρά με την εγκατάσταση του δικτύου οπτικών ινών,  μια επένδυση ύψους 120 εκατ., ευρώ, με ορίζοντα υλοποίησης τα τέσσερα χρόνια. Αναμένεται ότι μέχρι τέλος του 2019, πέραν των 25 χιλιάδων υποστατικών και επιχειρήσεων θα έχουν διαθέσιμο το δίκτυο Fiber to the home, ενώ συνολικά το δίκτυο θα καλύψει σταδιακά 180.000 υποστατικά και θα εξυπηρετεί περίπου 130.000 συνδρομητές. 

Χαμηλές οι ψηφιακές επιδόσεις

Παρά την πρόοδο των ψηφιακών επιδόσεων της Κύπρου, τα στοιχεία του Δείκτη ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας κατατάσσουν την Κύπρο στην 22η θέση της ΕΕ, με την ψηφιακή ανταγωνιστικότητα των χωρών να είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. 

Συγκεκριμένα ως προς την κάλυψη ευρυζωνικών επικοινωνιών υπερυψηλής ταχύτητας, η Κύπρος βρίσκεται στην 23η θέση, ενώ στην διείσδυση ευρυζωνικών επικοινωνιών υψηλής και υπερυψηλής ταχύτητας και τον δείκτη τιμών ευρυζωνικών συνδέσεων η Κύπρος κατατάσσεται 27η.

 

* Το κείμενο έχει τροποποιηθεί στη βάση νέων πληροφοριών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων στις διεθνείς συμμαχίες 

«Η εμμονή της Καθημερινής να παρουσιάζει συνεχώς "επιτυχίες" της εξωτερικής μας πολιτικής είναι σχεδόν ...»
Rikkos  |  13:05

#PoliticsBlog Δύσκολοι καιροί για κόμματα και πρίγκιπες

«Δυστυχώς δεν υπάρχει αντιπολίτευση αφού βάζουν διαγωνισμό ηλιθιότητας μεταξύ τους....»
Αρμαγεδών  |  12:27

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Γεια σας και Καλώς ήλθατε στο Spotcap Global Loan Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι ...»
Claudia Klein  |  16:31

#PoliticsBlog Οι παραιτήσεις στο ΔΗΚΟ, οι καθαρές συνειδήσεις και ο Παμπορίδης

«Να μη ξεχνούμε και την μείωση θητείας σε 13 μήνες....»
Αρμαγεδών  |  12:32

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X