ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανοικτή σε διάλογο δηλώνει η ΕΤΥΚ

Την πρόταση της Υπουργού Εργασίας για συζήτηση την αποδέχθηκε η Ένωση και την απέρριψε η Ελληνική αναφέρει

Newsroom K

Η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) δηλώνει πως ουδέποτε αρνήθηκε το διάλογο με την Ελληνική Τράπεζα, επισημαίνοντας πως αυτό τονίσθηκε δεκάδες φορές στην παρουσία και της Υπουργού Εργασίας.

Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο της, η Ένωση αναφέρει ότι η πρόταση της Υπουργού Εργασίας κας Ζ. Αιμιλιανίδου προέβλεπε ρητά τη δέσμευση των δύο πλευρών για έναρξη διαλόγου, με την ΕΤΥΚ να την αποδέχεται, ενώ η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας να την απορρίπτει.

Για του λόγου το αληθές, η ΕΤΥΚ δηλώνει έτοιμη αν χρειασθεί να δώσει στη δημοσιότητα την πρόταση της κας Υπουργού με βάσει την οποία η απεργία στις 11/10/19 δεν θα πραγματοποιείτο και θα άρχιζε αμέσως διάλογος με την παρουσία της Υπουργού Εργασίας. Σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από την Ελληνική Τράπεζα.

Η ΕΤΥΚ τονίζει πως η Διοίκηση της Ελληνικής δεν έχει παραχωρήσει την ΑΤΑ 1.5% ως όφειλε, και μάλιστα αναδρομικά από 01/01/2019. Απεναντίας, κατά την ΕΤΥΚ, η Ελληνική προσπαθεί να πείσει ότι κατέβαλε και περισσότερα απ’ ότι δήθεν έπρεπε.

Συμπληρώνει δε, πως, "προκαταβολικά και εκβιαστικά απαιτεί από την ΕΤΥΚ να δεχθεί τις απόψεις της και μεταξύ άλλων ότι οι 1100 υπάλληλοι της πρώην ΣΚΤ δεν καλύπτονται από Συμβάσεις και συνεπώς είναι ξεκρέμαστοι χωρίς κατοχύρωση μισθών, προσαυξήσεων, μονιμότητας κτλ."

Τέλος, η Ένωση επισημαίνει πως από τον τύπο και τα μέσα δεν αποδίδονται σωστά οι θέσεις τους, ίσως λόγω μεγέθους. "Αυτές είναι οι πραγματικότητες και δυστυχώς δεν είναι γνωστές στην κοινή γνώμη, διότι η Διοίκηση της Ελληνικής επενδύει πολύ στην επικοινωνία προσπαθώντας να θολώσει τα νερά", καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X