ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:58
 

Ανοικτή σε διάλογο δηλώνει η ΕΤΥΚ

Την πρόταση της Υπουργού Εργασίας για συζήτηση την αποδέχθηκε η Ένωση και την απέρριψε η Ελληνική αναφέρει

Newsroom K

Η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) δηλώνει πως ουδέποτε αρνήθηκε το διάλογο με την Ελληνική Τράπεζα, επισημαίνοντας πως αυτό τονίσθηκε δεκάδες φορές στην παρουσία και της Υπουργού Εργασίας.

Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο της, η Ένωση αναφέρει ότι η πρόταση της Υπουργού Εργασίας κας Ζ. Αιμιλιανίδου προέβλεπε ρητά τη δέσμευση των δύο πλευρών για έναρξη διαλόγου, με την ΕΤΥΚ να την αποδέχεται, ενώ η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας να την απορρίπτει.

Για του λόγου το αληθές, η ΕΤΥΚ δηλώνει έτοιμη αν χρειασθεί να δώσει στη δημοσιότητα την πρόταση της κας Υπουργού με βάσει την οποία η απεργία στις 11/10/19 δεν θα πραγματοποιείτο και θα άρχιζε αμέσως διάλογος με την παρουσία της Υπουργού Εργασίας. Σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από την Ελληνική Τράπεζα.

Η ΕΤΥΚ τονίζει πως η Διοίκηση της Ελληνικής δεν έχει παραχωρήσει την ΑΤΑ 1.5% ως όφειλε, και μάλιστα αναδρομικά από 01/01/2019. Απεναντίας, κατά την ΕΤΥΚ, η Ελληνική προσπαθεί να πείσει ότι κατέβαλε και περισσότερα απ’ ότι δήθεν έπρεπε.

Συμπληρώνει δε, πως, "προκαταβολικά και εκβιαστικά απαιτεί από την ΕΤΥΚ να δεχθεί τις απόψεις της και μεταξύ άλλων ότι οι 1100 υπάλληλοι της πρώην ΣΚΤ δεν καλύπτονται από Συμβάσεις και συνεπώς είναι ξεκρέμαστοι χωρίς κατοχύρωση μισθών, προσαυξήσεων, μονιμότητας κτλ."

Τέλος, η Ένωση επισημαίνει πως από τον τύπο και τα μέσα δεν αποδίδονται σωστά οι θέσεις τους, ίσως λόγω μεγέθους. "Αυτές είναι οι πραγματικότητες και δυστυχώς δεν είναι γνωστές στην κοινή γνώμη, διότι η Διοίκηση της Ελληνικής επενδύει πολύ στην επικοινωνία προσπαθώντας να θολώσει τα νερά", καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το κατασκοπευτικό βαν, η συγκάλυψη, η απολογία και και ο νέος εμφύλιος

«Πορδίκη να εγγραψεις στην βουλή τους ψεκασμούς... »
Αρμαγεδών  |  18:51

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Η Γερουσία εκκίνησε την ιστορική διαδικασία της δίκης του Τραμπ

«H Αμερική παραπαίει για ένα άχρηστο άτομο! »
ΑΚΑ  |  10:22

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Κίνα παραμένει στην κορυφή του πιο πρόσφατου Δείκτη, κυρίως λόγω του μεγέθους των επενδύσεων που γίνονται στην περιοχή.

EY: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μόνο μέρος της λύσης για την επίτευξη των στόχων για μηδενικές εκπομπές αερίων

Για να υλοποιηθεί το σενάριο του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πρέπει να ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X