ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απαντά στη Lone Star η Τράπεζα Κύπρου

Η Τράπεζα αναμένει ισχυρές αποδόσεις για τους μετόχους μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Τράπεζα Κύπρου απαντά μέσω ανακοίνωσης στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου στην γνωστοποίηση της Lone Star όπου δεν προτίθεται να υποβάλει νέα προσφορά για την απόκτηση της Τράπεζας Κύπρου.

Όπως αναφέρει η Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρίας στις 19 Αυγούστου 2022, το Διοικητικό Συμβούλιο είχε λάβει και ομόφωνα απορρίψει τρεις εθελοντικές, υπό όρους, μη δεσμευτικές προσφορές από την Lone Star λόγω του ότι οι προτάσεις αποτιμούσαν ουσιαστικά πιο χαμηλά την αξία και τις προοπτικές της Εταιρίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο επιβεβαιώνει ότι δεν έχει λάβει οποιαδήποτε περαιτέρω προσέγγιση από την Lone Star, σε συνέχεια της απόρριψης της τρίτης πρότασης της Lone Star στις 22 Ιουλίου 2022.

Στην ανακοίνωση της Τρ. Κύπρου στο ΧΑΚ τονίζεται πως, το Διοικητικό Συμβούλιο επιδεικνύει μεγάλη εμπιστοσύνη στις μελλοντικές προοπτικές της Εταιρίας και παραμένει δεσμευμένο στην επίτευξη της στρατηγικής του ως ένα πιστωτικό ίδρυμα με ανθεκτική κερδοφορία, ικανό να στηρίξει περαιτέρω την Κυπριακή οικονομία. Η Τράπεζα Κύπρου αναθεώρησε τους μεσοπρόθεσμους στρατηγικούς της στόχους τον Φεβρουάριο 2022 και αναβάθμισε τις προσδοκίες της τον Μάϊο 2022 και ξανά τον Αύγουστο 2022. To Διοικητικό Συμβούλιο διατηρεί τους αναθεωρημένους στόχους που δόθηκαν τον Αύγουστο 2022, που περιλαμβάνουν επίτευξη απόδοσης ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (ROTE) πάνω από 10% το 2023 και επιστροφή στην ουσιαστική διανομή μερισμάτων από το 2023 και μετέπειτα, αναλόγως των συνθηκών της αγοράς και υπό τη λήψη εποπτικών εγκρίσεων.

"Tο Διοικητικό Συμβούλιο παραμένει πεπεισμένο για την ικανότητά του Συγκροτήματος να υλοποιήσει τους στρατηγικούς του στόχους, παρέχοντας ισχυρές αποδόσεις για τους μετόχους μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα", συμπληρώνει.

Καταλήγοντας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Bank of Cyprus Holdings PLC σχολίασε την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από LSF XI Investments LLC (Lone Star) στις 27 Σεπτεμβρίου 2022 όπου επιβεβαιώνει ότι δεν προτίθεται να υποβάλει προσφορά προς την Τράπεζα Κύπρου σύμφωνα με τον Κανονισμό 2.7 των Κανονισμών Εξαγοράς της Ιρλανδίας και ως εκ τούτου υπόκειται στους περιορισμούς του Κανονισμού 2.8 των Κανονισμών Εξαγοράς της Ιρλανδίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση