ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απεργία στο αεροδρόμιο Πάφου - Πόσες πτήσεις επηρεάστηκαν

σύσκεψη υπό την προεδρία του ΥΠΜ με τη συμμετοχή των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ και των εμπλεκομένων εταιρειών συζητούσε το θέμα σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης

ΚΥΠΕ

Σε στάση εργασίας κατέρχονται από νωρίς το απόγευμα εργαζόμενοι σε εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης του αεροδρομίου Πάφου, σύμφωνα με τον Επαρχιακό Γραμματέα της ΣΕΚ Πάφου, ενώ σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσο με τη συμμετοχή των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ και των εμπλεκομένων εταιρειών συζητούσε το θέμα σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημοσθένους ανέφερε πως το προσωπικό των εταιρειών LGS Handling Ltd και Swissport έχουν κατέλθει σε αυθόρμητη στάση εργασίας ενόψει της συνεδρίας στο Υπουργείο Μεταφορών σε σχέση με τα προβλήματα, που έχουν δημιουργηθεί μετά την ανάληψη της επίγειας εξυπηρέτηση από νέα εταιρεία στη Λάρνακα και πρόκειται να ξεκινήσει στην Πάφο.

Σύμφωνα με τον κ. Δημοσθένους, «από ό,τι φαίνεται η νέα εταιρεία δεν πρόκειται να εφαρμόσει τους κανονισμούς τους οποίους έχει υπογράψει το Υπουργείο Μεταφορών ούτε τη συλλογική σύμβαση». Ο κ. Δημοσθένους ανέφερε πως έγιναν συνεντεύξεις από τη νέα εταιρεία χθες Τρίτη στο πλαίσιο των οποίων τους λέχθηκε ότι θα τους γίνει μείωση μισθών κάτι που αντιβαίνει, όπως είπε, τόσο τη συλλογική σύμβαση εργασίας που υποχρεούται να εφαρμόσει όσο και το διάταγμα του Υπουργείου Μεταφορών, το οποίο μιλά για μεταφορά των υπαλλήλων με τους ίδιους όρους απασχόλησης.

Από την απεργία επηρεάσθηκαν πέραν των 15 πτήσεων, κυρίως από και προς βρετανικά αεροδρόμια, αφού η Τετάρτη είναι από τις μέρες αιχμής.

Εργαζόμενοι που κατήλθαν στην αυθόρμητη στάση εργασίας ανέφεραν πως η συγκεκριμένη εταιρεία έχει απωλέσει αεροπορικές εταιρείες, που εξυπηρετούσε και ο νέος πάροχος, που ανέλαβε την επίγεια εξυπηρέτηση δεν προτίθεται να συνεχίσει την εργοδότηση τους με τα ίδια ωφελήματα.

Οι συντεχνίες επιμένουν ότι το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων θα πρέπει να θέσει τέτοιες δεσμεύσεις, έτσι ώστε να απορροφούν το προσωπικό σε περίπτωση πλεονασμού από άλλες εταιρείες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση