ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Από εστιατόρια μετατρέπονται σε κλαμπ

Αριθμός επιχειρήσεων ενώ είναι εγγεγραμμένες ως εστιατόρια και ταβέρνες, επιλέγουν να λειτουργούν ως υπαίθριοι χώροι διασκέδασης

Της Μαρίας Ηρακλέους

Ο πρόεδρος των Κέντρων Διασκέδασης τονίζει ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν θα πρέπει να συνδέεται με την επαναλειτουργία των κέντρων διασκέδασης, αναφέροντας ότι στοχοποιούνται τα μέλη του συνδέσμου τα οποία λειτουργούν νόμιμα και στη βάση των προδιαγραφών που είναι αναρτημένα στο Υφυπουργείο Τουρισμού.

Τονίζει ότι είναι ο μοναδικός κλάδος παγκύπρια ο οποίος είναι υποχρεωμένος να διαθέτει μηχανήματα εναλλαγής αέρα, ώς απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να τους δοθεί η άδεια λειτουργίας. Την ίδια ώρα, ωστόσο, φαίνεται ότι αριθμός επιχειρήσεων ενώ είναι εγγεγραμμένες ως εστιατόρια και ταβέρνες, επιλέγουν να λειτουργούν ως υπαίθριοι χώροι διασκέδασης χωρίς να υποχρεώνονται βάσει και της άδειας τους, να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για το είδος της λειτουργίας τους. «Είναι άδικο να στοχοποιούνται τα εγγεγραμμένα κέντρα διασκέδασης που έχουν ανοίξει τις τελευταίες εβδομάδες και διαθέτουν μικρό αριθμό θέσεων διασκέδασης ενώ η διασκέδαση να γίνεται σε άλλους εξωτερικούς χώρους», τόνισε ο κ. Βασιλείου.

Ανατρέχοντας στους καταλόγους που βρίσκονται αναρτημένοι στο Υφυπουργείο Τουρισμού, διαπιστώνεται ότι πασίγνωστες επιχειρήσεις οι οποίες είναι δημοφιλείς χώροι διασκέδασης, είναι εγγεγραμμένες ως εστιατόρια.

Στο έγγραφο των υποχρεώσεων των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «οποιαδήποτε αλλαγή του επιχειρηματία ή διευθυντή του κέντρου ή αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του κέντρου από απόψεως παρεχομένων υπηρεσιών, που δυνατόν να μη συμβιβάζονται με την κατηγορία ή τάξη του κέντρου, θα πρέπει να κοινοποιούνται έγκαιρα στο Υφυπουργείο για έγκριση. Επιπλέον, σε περίπτωση αλλαγής επιχειρηματία ή ονομασίας ή κατηγορίας ή τάξης απαιτείται νέα άδεια. Σε περίπτωση αλλαγής διευθυντή απαιτείται έκδοση αντιγράφου της άδειας λειτουργίας». Σημειώνεται ότι οι λίστες των κέντρων αναψυχής έχουν επικαιροποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2020.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση