ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνεχίζουν τα ασφαλτικά στο Δάλι με απόφαση δικαστηρίου - Έφεση από Νομική

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε έντονη απογοήτευση στους κατοίκους Ιδαλίου

Της Μαρίας Ηρακλέους

Υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας των ασφαλτικών μονάδων στο Δάλι ήταν τελικά η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας η οποία ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης. Ως εκ τούτου οι δύο μονάδες συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους μέχρι τη μετακίνηση τους στα νέα σημεία τα οποία υπέδειξε το κράτος.

Η υπόθεση αφορούσε το αίτημα της Γενικής Εισαγγελίας για αναστολή της λειτουργίας των μονάδων παραγωγής ασφάλτου, για τερματισμό της δημόσιας οχληρίας- δηλαδή για τερματισμό της απραβίασης του δικαιώματος άνεσης και απόλαυσης της περιουσίας των κατοίκων της περιοχής. Οι δύο εταιρείες είχαν υποβάλει ένσταση και η ακρόαση της υπόθεσης έγινε στις 22 Φεβρουαρίου ενώ σήμερα είχε οριστεί η ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης.

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε έντονη απογοήτευση στους κατοίκους Ιδαλίου. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της εταιρείας Cyfield Γιώργος Χρυσοχός, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου ανέφερε ότι «από την αρχή πιστεύαμε ότι ήμασταν καθόλα νόμιμοι. Συνεχίζουμε την λειτουργία μέχρι την μετακίνηση μας που ελπίζουμε να γίνει σύντομα. Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρχές και τους αρμόδιους φορείς και αναμένουμε το πότε και το πού θα μετακινηθούμε».

Έφεση από Νομική Υπηρεσία

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε σήμερα τις ενδιάμεσες αποφάσεις του σε σχέση το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για την έκδοση διαταγμάτων αναστολής των εργασιών δύο μονάδων παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος στις βιομηχανικές περιοχές Γερίου και Τσερίου.

Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Σάββας Αγγελίδης, αφού μελέτησε τις αποφάσεις του Δικαστηρίου, αποφάσισε όπως καταχωρηθεί έφεση από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Ακόμα μία χρονιά τα METRO στηρίζουν έμπρακτα τα αδέσποτα ζώα της Κύπρου.
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ