ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:04
 

Αποφασίζουν για την συλλογική σύμβαση οι ξενοδόχοι

Οι συζητήσεις πάγωσαν λόγω Thomas Cook- παράταση δύο εβδομάδων έδωσε η Υπουργός Εργασίας

Newsroom K

Οι ζημιές που υπέστησαν τα περισσότερα ξενοδοχεία μετά το κλείσιμο της Thomas Cook, είχαν βάλει στο συρτάρι τις συζητήσεις των ξενοδόχων για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Μάλιστα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων Χάρη Λοϊζίδη, κάποια ξενοδοχεία είχαν ζημιές της τάξης του 50% του τζίρου τους.

Ως αποτέλεσμα των εξελίξεων, οι ξενοδόχοι είχαν ζητήσει παράταση κάποιων ημερών από την Υπουργό Εργασίας, με την δέσμευση επίσημης απόφασης εντός Οκτωβρίου. Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Λοΐζίδης ανέφερε ότι την Τετάρτη προγραμματίζεται και η συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου τουριστικών επιχειρήσεων (ΣΤΕΚ) και η τελική απάντηση θα δοθεί μετά και την γενική συνέλευση του ΠΑΣΥΞΕ στις 21 Οκτωβρίου.

Η Γενική συνέλευση του ΠΑΣΥΞΕ προγραμματίζεται για τις 21 Οκτωβρίου

Σημείωσε επίσης ότι στο μεταξύ αναμένουν και τις γραπτές απαντήσεις της Υπουργού Εργασίας για ζητήματα επί της κατ αρχήν συμφωνίας για τα οποία έχουν ζητήσει διευκρινήσεις.

Σε μια άλλη εξέλιξη άρχισαν να γίνονται οι πληρωμές για τα υπόλοιπα Ιουλίου από την εταιρεία Thomas Cook Σκανδιναβίας. Σύμφωνα με τον κ. Λοΐζίδη αυτό έχει μετριάσει τις οικονομικές ζημιές από το κλείσιμο της Thomas Cook από τα 50 εκατομμύρια στα 40 εκατομμύρια ευρώ. Μείζον θέμα προκύπτει ωστόσο για την τουριστική αγορά της Γερμανίας, ανέφερε ο κ. Λοϊζίδης σημειώνοντας ότι για το θέμα προγραμματίζεται συνάντηση με την Hermes Airports. 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σ. Περδίος: Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υλοποιείται

«Οσοι περισσοτεροι τουριστες έρθουν τοσο το χειρότερο για μας Ο κίνδυνος από τον κορωνοιό πολλαπλασιάζεται ...»
Haris  |  22:16

Ανοίγει η βεντάλια των ελέγχων από χώρες με κορωνοϊό

«Μα αγαπητέ Υπουργέ, οι περισσότεροι που έρχονται Κύπρο από Ιταλία, δεν έρχονται με απευθείας πτήσεις, ...»
Ένας Πολίτης  |  11:25

Το τραγικό απόφθεγμα

«"...Όπως ήταν αναμενόμενο και οι τρεις ομάδες διέψευσαν την εμπλοκή τους στο καταγγελλόμενο σκάνδαλο. ...»
Χρίστος  |  09:57

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X