ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άρχισαν οι εκπτώσεις σε ένδυση και υπόδηση

Οι προσφορές κυμαίνονται γύρω στο 30-50%

Η αγορά κινήθηκε σε πολύ καλούς ρυθμούς την προηγούμενη εβδομάδα, παραμονές Χριστουγέννων. Όπως αναφέρει ο γγ του ΠΑΣΥΛΕ Μάριος Αντωνίου, το προηγούμενο Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου, ήταν η πιο εμπορική μέρα του 2022, ενώ λόγω και της αυξημένης ζήτησης τα καταστήματα προχώρησαν σε παράταση του ωραρίου, για εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Οι αγορές ωστόσο ήταν πιο στοχευμένες σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Ήταν επίσης πιο περιορισμένες στα είδη ένδυσης και υπόδησης, εφόσον είναι πλέον γνωστό ότι μετά τα Χριστούγεννα, ξεκινούν και οι πρώτες εκπτώσεις στην αγορά.

Από την Δευτέρα, αριθμός καταστημάτων- κυρίως σε ένδυση και υπόδηση- άρχισε να διαφημίζει ξεπουλήματα στα προϊόντα του, στις βιτρίνες τους και στέλνοντας διαφημιστικά μηνύματα στους καταναλωτές. Τις επόμενες μέρες και μέχρι τις 3 Ιανουαρίου, αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν όλα τα καταστήματα σε ένδυση και υπόδηση. Πρόκειται για εκπτώσεις που κυμαίνονται γύρω στο 30-50%.  

Σημειώνεται ότι 1η, 2 και 6 του μηνός τα γενικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Υπενθυμίζεται ότι 1η, 2 και 6 του μηνός τα γενικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Προσπάθεια τόνωσης της αγοράς

Ο κ. Αντωνίου σημείωσε ότι το νομικό πλαίσιο για τις εκπτώσεις είναι πολύ συγκεκριμένο απέναντι στις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές που λειτουργούν παραπλανητικά για το κοινό, και θα πρέπει να τηρηθεί από όλους για να υπάρχει θεμιτός ανταγωνισμός μεταξύ των καταστηματαρχών.

Πρόκειται για μια άτυπη περίοδο ξεπουλημάτων, η οποία αναμένεται να κρατήσει τους καταναλωτές στην αγορά και μετά την περίοδο των εορτών.  Σε γενικές γραμμές το 2022 το λιανικό εμπόριο κινήθηκε ικανοποιητικά. Εκτιμάται ότι με το τέλος της χρονιάς, η αξία του κύκλου εργασιών του λιανικού εμπορίου θα είναι αισθητά πιο πάνω λόγω πληθωρισμού, ενώ συνολικά ο όγκος κύκλου εργασιών θα είναι πολύ κοντά στα δεδομένα του 2019. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση