ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρχισαν οι εργασίες για το Kassiopi Project στην Κέρκυρα

Ανδρέας Σάντης: Η επένδυση θα οδηγήσει στην αειφόρο ανάπτυξη και θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας

Δελτίο Τύπου

O Κύπριος Managing Director της ΝCH CapitalInc, Ανδρέας Σάντης, κατάφερε να ξεκολλήσει το έργο της Κασσιόπης στη Βόρεια Κέρκυρα, ύψους άνω των 120 εκ. ευρώ, μετά από δικαστικές περιπέτειες 8 ετών και μαζί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 11 Ιουλίου στην Κέρκυρα σηματοδότησαν την έναρξη του έργου Kassiopi Project. Η επένδυση στην Κασσιόπη της Κέρκυρας γίνεται από το Fund Αμερικανικών συμφερόντων, NCH CapitalInc, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια πέραν των 3 δισ. δολαρίων. Επικεφαλής του Fund στις περιοχές των Δυτικών Βαλκανίων, της Ελλάδας και της Κύπρου είναι ο Κύπριος επιχειρηματίας Ανδρέας Σάντης.

Η NCH Capital πλειοδότησε σε διαγωνισμό του ελληνικού Δημοσίου για παραχώρηση της έκτασης 490 στρεμμάτων στην περιοχή Ερημίτης στην Κασσιόπη της Βόρειας Κέρκυρας το 2012. Από το 2012 μέχρι και το 2018 κατατέθηκαν 11 προσφυγές και αγωγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας και σε άλλα δικαστήρια, οι οποίες απορρίφθηκαν όλες. Τελικά, το Σάββατο 11 Ιουλίου στην Κασσιόπη σηματοδοτήθηκε η επίσημη έναρξη του έργου, αφού έλαβε όλες τις άδειες, με την παρουσία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη μαζί με τον Κύπριο επικεφαλής της επένδυσης, Ανδρέα Σάντη.

Σε ομιλία του στη διάρκεια της τελετής ο Ανδρέας Σάντης τόνισε: «Η σημερινή μέρα είναι σημαδιακή. Σήμερα φτάνουμε αισίως στο τέλος μιας οκταετούς πορείας, από την ημέρα έναρξης της διαδικασίας μέχρι σήμερα που σηματοδοτείται μία νέα αρχή. Σήμερα ξεκινούμε την επένδυση του Kassiopi Project, μία επένδυση που οδηγεί στην αειφόρο ανάπτυξη, που δημιουργεί σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας και συμβάλλει στο να δοθεί το σύνθημα επαναφοράς στην κανονικότητα και επανεκκίνησης της οικονομίας».

Το έργο της Κασσιόπης θεωρείται η δεύτερη πιο εμβληματική επένδυση στην Ελλάδα μετά το Ελληνικό και η σημασία της αποδείχθηκε και από την παρουσία στην τελετή του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος στη ομιλία του τόνισε : «Μια επένδυση ύψους 120 εκατομμυρίων ξεκινά, ύστερα από έξι ολόκληρα χρόνια διαδικαστικών εμποδίων. Αναφέρθηκε ο κ. Σάντης στην επώδυνη περιπέτεια την οποία χρειάστηκε να ξεπεράσει: Έντεκα προσφυγές στα δικαστήρια, δύο Προεδρικά Διατάγματα, 10 υπουργικές αποφάσεις, 54 εγκρίσεις, γνωμοδοτήσεις από υπηρεσίες κάθε βαθμίδας. Είτε αυτό είναι το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, είτε οι διάφορες τοπικές Εφορείες Αρχαιοτήτων, Διευθύνσεις Δασών… Είναι σημαντικό, πιστεύω, να κάνουμε μια αναφορά σε αυτά τα οικονομικά μεγέθη καθώς αυτή η επένδυση δρομολογείται σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μετά την αντιμετώπιση του πρώτου κύματος του κορωνοϊού. Γι’ αυτό και αποδίδουμε τόσο μεγάλη σημασία, σε αυτή τη συγκυρία, σε οποιαδήποτε άμεση ξένη επένδυση τελικά δρομολογείται στη χώρα μας».

Στην εκδήλωση ήταν επίσης παρόντες πολλοί υπουργοί, απόδειξη του πόσο σημαντική θεωρείται η επένδυση, όπως ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος βοήθησε σημαντικά το έργο, η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, η σύζυγος του Πρωθυπουργού, Μάρεβα Μητσοτάκη, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη
Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος και ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ, Gregory W. Pfleger, Jr., ο οποίος μίλησε εκ μέρους του Πρέσβη των ΗΠΑ, Geoffrey Pyatt.

Η Επένδυση στην Κασσιόπη

Η επένδυση στην Κασσιόπη, ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, θα δημιουργήσει ένα πολυτελές θέρετρο στη βόρεια Κέρκυρα, σε μία περιοχή η οποία παραμένει ουσιαστικά αναξιοποίητη επί χρόνια.Το Kassiopi Project θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια
της κατασκευής του και 500 θέσεις αφότου τεθεί σε λειτουργία. Η τοπική οικονομία εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί κατά 180 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος δεκαετίας, ενώ το φορολογικό όφελος στη φάση των εργασιών υπολογίζεται στα 36 εκατομμύρια ευρώ. Πέρα από την πολύπλευρη θετική επίδραση της επένδυσης στην τοπική οικονομία, η αναμορφωμένη Κασσιόπη θα προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, κοινόχρηστες δασικές εκτάσεις και φυσικά μονοπάτια που θα οδηγούν στην
θάλασσα.

Η επένδυση συνάδει με τους στόχους της χώρας για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και για «πράσινες» κατασκευές. Το 93% της έκτασης -περίπου 455 στρέμματα- θα παραμείνει πράσινο. Η δόμηση θα περιοριστεί στο 7% και θα υιοθετήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της Κέρκυρας, διατηρώντας αναλλοίωτο το τοπικό στοιχείο. Το σχέδιο περιλαμβάνει, μάλιστα, την αναπαλαίωση του παραδοσιακού ανεμόμυλου.

Οι επενδύσεις της NCH στην Κύπρο

Η NCH Capital εκτός από το έργο της Κασσιόπης, δραστηριοποιείται και στην Κύπρο, καθώς αγόρασε το πρώην ξενοδοχείο Beau Rivage στην Πύλα και τη γειτονική παραλιακή έκταση 35.000 στρεμμάτων με στόχο να επενδύσει και να δώσει νέα πνοή στην περιοχή, με μικτή ανάπτυξη (τουριστική και οικιστική) και νέο ξενοδοχείο το οποίο θα φέρει το όνομα μεγάλου διεθνούς brand που δεν δραστηριοποιείται σήμερα στην Κύπρο. Επιπλέον έχει ήδη λάβει αδειοδότηση για ένα νέο boutique hotel 60 δωματίων στο κέντρο της Λάρνακας και επικεντρώνεται και σε άλλες ευκαιρίες στην Κύπρο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ έχει στόχο, τόσο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τους νοσούντες και τις οικογένειές τους, όσο και για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

Με χρηματική δωρεά στη Στέγη Ευγηρίας «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, η φαρμακοβιομηχανία Remedica

Η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στην κοινωνία και να βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας αλλά και των ευάλωτων ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ