ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυτό είναι το liberty pass για τα κέντρα διασκέδασης

Η εφαρμογή παράγει έναν κωδικό QR σε πράσινο χρώμα αν ο κάτοχος της είναι αρνητικός στον ιό

Της Μαρίας Ηρακλέους

Από τις αρχές του χρόνου ο σύνδεσμος νυχτερινών κέντρων διασκέδασης είχε εισηγηθεί στο Υφυπουργείο Καινοτομίας την εφαρμογή του liberty pass, μια ιδέα η οποία είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά στο διεθνές ετήσιο συνέδριο νυχτερινών κέντρων (International Nightlife Congress) τέλη του 2020 ενώ φαίνεται ότι προωθείται για τα νυχτερινά κέντρα της Ίμπιζας.

Όπως ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος του συνδέσμου Νίκος Βασιλείου το liberty pass είναι ένα εργαλείο που μπορεί να επιτρέψει την λειτουργία των κέντρων διασκέδασης και να φέρει πίσω τους θαμώνες καθώς δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον σε όλους τους κλειστούς χώρους ενώ επιτρέπει την διεξαγωγή εκδηλώσεων με ασφάλεια. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης ενδεχομένως να επιτραπεί από τις 10 Ιουνίου.

Πώς λειτουργεί

Βάσει των αποτελεσμάτων των PCR και Rapid τεστ (διάρκειας 72 ωρών) και του πιστοποιητικού του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού η εφαρμογή θα δημιουργεί έναν κωδικό QR σε πράσινο χρώμα αν ο κάτοχος της είναι αρνητικός στον ιό. Η χρήση της εφαρμογής γίνεται ως εξής. Ως πρώτο βήμα οι χρήστες κατεβάζουν την εφαρμογή στο smartphone τους (IOS/Android). Στη συνέχεια προχωρούν σε εγγραφή στην εφαρμογή και λαμβάνουν έναν προσωπικό κωδικό QR. Με αυτό τον κωδικό γίνεται ο έλεγχος για το PCR ή το Rapid τεστ ή τον εμβολιασμό. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, το προσωπικό QR code παραμένει σε ισχύ για 72 ώρες (σε περίπτωση αρνητικού τεστ) ή σε όλη την διάρκεια ισχύος του εμβολίου.

Σφραγίδα Covid-free

Πέραν του liberty pass, ο σύνδεσμος εισηγείται την εφαρμογή ειδικού συστήματος συνεχούς απολύμανσης εσωτερικού χώρου κάτι που θα επιτρέψει την επιστροφή στην παραγωγική καθημερινότητα. Αυτό, επισημαίνουν, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και τουριστικά. Βάσει των εισηγήσεων τους, όσες τουριστικές επιχειρήσεις ή κέντρα αναψυχής και διασκέδασης διαθέτουν αυτό το σύστημα απολύμανσης, θα πρέπει να έχουν επίσημη σφραγίδα covid- free χώρου από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση