ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αύξηση επιτοκίων: Τι συστήνει σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις η Κεντρική Τράπεζα

«Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται μετά από έρευνα ανάλυση και προβληματισμό»

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου σε σχέση με την ανοδική τάση των επιτοκίων που επικρατεί διεθνώς τους τελευταίους μήνες και που έχει αυξήσει σημαντικά το κόστος δανεισμού των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Λόγω αυτής της εξέλιξης,  προτρέπει το κοινό όπως:

Προτού επιλέξει το είδος του δανειστικού επιτοκίου (κυμαινόμενο ή σταθερό), να λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι το ύψος των επιτοκίων δεν παραμένει στατικό αλλά αυξομειώνεται. Ως εκ τούτου, οφείλουν να κατανοήσουν πλήρως τις συνέπειες των διαθέσιμων επιλογών και ιδιαίτερα σε ποιο σημείο του κύκλου ανόδου/καθόδου επιτοκίων ενδεχομένως να κλειδώσουν το δάνειό τους, ειδικά σε περίπτωση που σκέφτονται δάνεια με σταθερό επιτόκιο.

Μελετά προσεκτικά τις συμβάσεις δανείων που τίθενται ενώπιον τους και να αξιολογούν και να λαμβάνουν υπόψη παράγοντες όπως το ύψος της μηνιαίας δόσης καθ’ όλη τη διάρκεια του δανείου και τυχόν χρεώσεις πρόωρης αποπληρωμής και μεταβολής του τύπου του επιτοκίου.

Αναζητά σαφείς και επαρκείς επεξηγήσεις για όλα τα πιο πάνω από τα πιστωτικά ιδρύματα με τα οποία συνεργάζονται, συμπεριλαμβανομένου και υπολογισμό του συνολικού πληρωτέου ποσού σε τόκους κάτω από διάφορα σενάρια.

Τα επιτόκια αυξομειώνονται ανάλογα με τις μακροοικονομικές συνθήκες που κατά καιρούς επικρατούν. Για αυτό οι αποφάσεις των δανειοληπτών για τα χαρακτηριστικά κάποιας δανειακής σύμβασης πρέπει να λαμβάνονται μετά από έρευνα, ανάλυση και προβληματισμό.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Ο δανεισμός από τα υπάρχοντα Τραπεζικά Ιδρύματα, της αρπαχτής, είναι άκρως προβληματικός όσο προβληματική είναι και η αρνητική παρουσία της Κεντρικής Τράπεζας η οποία άγεται και φέρεται από την ΕΚΤ η οποία με την σειράν της άγεται και φέρεται από την FED όσο γίνεται αντιευρωπαϊκά.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση