ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:11
 

Αύξηση της τάξης του 7% καταγράφουν τα παγκόσμια έσοδα της PwC

H PwC εγκαινιάζει το πρόγραμμα «New World, New Skills»

Newsroom K

Στα 42,4 δις δολάρια ανήλθαν κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2019, τα μικτά έσοδα του δικτύου της PwC σ’ όλο τον κόσμο, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 7%1 σε τοπικό νόμισμα και 4% σε δολάρια ΗΠΑ. Τα έσοδα αυξήθηκαν σ’ όλους τους τομείς εργασιών και σε όλες τις κύριες αγορές, λόγω του ισχυρού brand της PwC, αλλά και λόγω των σημαντικών και διαρκών επενδύσεων στην ποιότητα, στην τεχνολογία και το ανθρώπινο δυναμικό.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο Bob Moritz, Πρόεδρος του παγκόσμιου δικτύου της PwC, δήλωσε: «Τον τελευταίο χρόνο συνεχίσαμε να επικεντρωνόμαστε στη δημιουργία αξίας για όλους και εργαστήκαμε σκληρά ώστε να εδραιώσουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας και να τους βοηθήσουμε να επιλύσουν τα πλέον σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ως εκ τούτου, οι εργασίες της PwC αναπτύχθηκαν σ’ όλες τις κύριες αγορές ανά το παγκόσμιο. Η ισχυρή αύξηση των εσόδων μάς δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να επενδύουμε στις υπηρεσίες και στους ανθρώπους μας. Οι επενδύσεις στην τεχνολογία ενδυναμώνουν ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες μας και ενισχύουν την ποιότητα του έργου μας. Η PwC απασχολεί παγκοσμίως 276,000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και επενδύει σημαντικά στη μάθηση και την ανάπτυξη, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποί μας έχουν τη δυνατότητα να χτίσουν μια καριέρα που τους ικανοποιεί, ενώ παράλληλα έχουν προετοιμαστεί για τον μελλοντικό κόσμο της εργασίας».

New world. New skills

Όπως δήλωσε ο κ. Moritz, μια από τις πλέον σημαντικές προκλήσεις στον κόσμο σήμερα -με την οποία βρίσκονται αντιμέτωπες και οι επιχειρήσεις- είναι η αυξανόμενη αναντιστοιχία μεταξύ των υφιστάμενων δεξιοτήτων και αυτών που απαιτούνται στον ψηφιακό κόσμο. Η συνεργασία μεταξύ οργανισμών, κυβερνήσεων και εκπαιδευτικών φορέων για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου αυτού προβλήματος αποτελεί αδήριτη ανάγκη, ενώ σημαντικός είναι και ο ρόλος των επιχειρήσεων.

«Κατά τη διάρκεια της επόμενης τετραετίας, θα επενδύσουμε κεφάλαια ύψους 3 δις δολαρίων για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων, στοχεύοντας κυρίως στην κατάρτιση των ανθρώπων μας αλλά και στην ανάπτυξη και τη διάδοση των τεχνολογιών για την καλύτερη στήριξη των πελατών και των κοινοτήτων μας» επεσήμανε ο κ. Moritz, προσθέτοντας:

«Το χάσμα των δεξιοτήτων είναι ένα ζήτημα που αγγίζει την ίδια την ουσία του σκοπού μας και επειδή εμείς στην PwC διαθέτουμε τόσο το εύρος όσο και την εμπειρία μπορούμε να επιτύχουμε έναν μετρήσιμο αντίκτυπο. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο εγκαινιάζουμε το πρόγραμμα “New world, New skills”, που αποτελεί μια δέσμευση για την αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού προβλήματος για τους ανθρώπους, τους πελάτες και τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε».

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τον κ. Moritz εστιάζει σε τέσσερις βασικούς τομείς:

• Αναβάθμιση των δεξιοτήτων των 276,000 ανθρώπων της PwC. Θα υλοποιήσουμε διαφορετικά προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες τους, από ακαδημίες δεξιοτήτων μέχρι εφαρμογές ψηφιακής καταλληλότητας και την ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων. Ένα ποσοστό του ανθρώπινου δυναμικού μας θα αναπτύξει εξειδικευμένες δεξιότητες σε τομείς όπως η ανάλυση δεδομένων, η ρομποτική αυτοματοποίηση διεργασιών και η τεχνητή νοημοσύνη, τις οποίες θα μπορεί να αξιοποιήσει στα πλαίσια της εργασίας του.
• Συμβουλεύουμε επίσης τους πελάτες μας για τις προκλήσεις που επιφέρει η ραγδαία τεχνολογική αλλαγή και η αυτοματοποίηση, οι οποίες περιλαμβάνουν τον εντοπισμό των κενών και των αναντιστοιχιών σε ό,τι αφορά τις δεξιότητες ενόψει των πιθανών μελλοντικών αναγκών, σχεδιασμούς σε σχέση με το ανθρώπινο δυναμικό, προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και αλλαγή κουλτούρας.
• Θα συνεργαστούμε με κυβερνήσεις και ιδρύματα ώστε να προσεγγίσουμε ένα πολύ ευρύτερο κοινό.
• Θα βοηθήσουμε εκατομμύρια ανθρώπους να βελτιώσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους για τον ψηφιακό κόσμο, θέτοντας την αναβάθμιση των δεξιοτήτων στο επίκεντρο των μη κερδοσκοπικών πρωτοβουλιών μας. Θα εργαστούμε, μεταξύ άλλων, με φοιτητές και εκπαιδευτικούς ώστε να συμβάλουμε σε μια πιο ομοιόμορφη κατανομή ευκαιριών και να προσεγγίσουμε ανθρώπους οι οποίοι, υπό άλλες συνθήκες, δεν θα είχαν πρόσβαση σε τέτοιες ευκαιρίες.

Παροχή βέλτιστης ποιότητας

Όπως τόνισε ο κ. Moritz, η ποιότητα βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών της PwC, γι’ αυτό και επενδύουν σημαντικούς και ολοένα και περισσότερους πόρους για τη συνεχή ενίσχυσή της σε όλο το φάσμα των εργασιών τους. Η επένδυση αυτή στοχεύει σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, περιλαμβανομένων της κατάρτισης (σε θέματα τεχνολογίας, δεοντολογίας και συμπεριφοράς), μεθοδολογιών, προσθήκης πόρων σε σημαντικούς τομείς και της εξερεύνησης νέων τρόπων παράδοσης της εργασίας. Ακόμη, σημαντικές είναι οι επενδύσεις της PwC και στη νέα τεχνολογία, με στόχο τις συνεχείς βελτιώσεις της ποιότητας, των δυνατοτήτων και της αποτελεσματικότητας του συνόλου των υπηρεσιών της. «Στα πλαίσια του οράματός μας να αναδειχθούμε σ’ έναν από τους κορυφαίους οργανισμούς στον κόσμο που λειτουργεί σε περιβάλλον υπολογιστικού νέφους, επενδύουμε πέραν του 1 δις δολαρίων σε λύσεις και προγράμματα υποστήριξης για τη δημιουργία ενός συνδεδεμένου οικοσυστήματος και την προώθηση της καινοτομίας και της ποιότητας» τόνισε ο κ. Moritz.

PwC Κύπρου: Ένας κορυφαίος οργανισμός στον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών

Αξίζει να σημειωθεί ότι η PwC Κύπρου παρουσίασε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2019 κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του οργανισμού, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό. Τα έσοδα του Οργανισμού για το οικονομικό έτος που έληξε τον Ιούνιο του 2019 ανήλθαν στα €81 εκ, ενώ η συνολική συνεισφορά του στα έσοδα του κράτους κατά την ίδια περίοδο ανήλθε στα 28,3 εκ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Κίνα παραμένει στην κορυφή του πιο πρόσφατου Δείκτη, κυρίως λόγω του μεγέθους των επενδύσεων που γίνονται στην περιοχή.

EY: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μόνο μέρος της λύσης για την επίτευξη των στόχων για μηδενικές εκπομπές αερίων

Για να υλοποιηθεί το σενάριο του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πρέπει να ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X