ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών της Huawei το 2018

Τα έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν στα 721,2 Δις Γουάν Κίνας (CNY), παρουσιάζοντας ετησίως άνοδο κατά 19,5%

Δελτίο Τύπου

Η Huawei ανακοίνωσε σήμερα τον Ετήσιο Απολογισμό της για το 2018. Σύμφωνα με τα στοιχεία του, η εταιρία παρουσίασε ισχυρή άνοδο των εργασιών της το 2018. Πιο συγκεκριμένα τα έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν στα 721,2 Δις Γουάν Κίνας (CNY), παρουσιάζοντας ετησίως άνοδο κατά 19,5%. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 59,3 Δις Γουάν Κίνας (CNY) παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του 25,1% σε ετήσια βάση.

Στη διάρκεια του 2018 η Huawei προχώρησε σε επενδύσεις στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) ύψους 101,5 Δις Γουάν Κίνας (CNY), (14,1% του συνολικού κύκλου εργασιών της, στοιχείο που την κατατάσσει παγκοσμίως στη 5η θέση σύμφωνα με το EU Industrial R&D Investment Scoreboard του 2018. Στη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας, οι επενδύσεις της εταιρίας για Ερευνά & Ανάπτυξη ξεπέρασαν τα 480 Δις Γουάν Κίνας (CNY).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του World Intellectual Property Organization (WIPO), η Huawei κατέθεσε 5,405 αιτήσεις για πατέντες στον Οργανισμό αυτό, γεγονός που την κατατάσσει στη πρώτη θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε όλες τις εταιρίες.

Στη δημοσίευση της Ετήσιας Έκθεσης Αποτελεσμάτων, ο κ. Guo Ping, Rotating Chairman της Huawei δήλωσε: «Ο τομέας Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) εισέρχεται με γρήγορους ρυθμούς σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας. Αυτό έχει προκαλέσει μια ψηφιακή, έξυπνη μεταρρύθμιση - την κινητήρια δύναμη πίσω από την ψηφιακή μας οικονομία. Με την πολύ σημαντική και συνεπή επένδυση στην καινοτομία του 5G, παράλληλα με την εμπορική λειτουργία σε μεγάλη κλίμακα, η Huawei δεσμεύεται να δημιουργήσει το καλύτερο δίκτυο στον κόσμο.

Καθ ' όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η Huawei θα συνεχίσει να συμμορφώνεται αυστηρά με όλα τα σχετικά πρότυπα για την κατασκευή ασφαλών, αξιόπιστων και υψηλής ποιότητας προϊόντων. Καθώς εργαζόμαστε για την επίτευξη αυτού του στόχου, είμαστε πολύ σαφής: Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και η προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων για εμάς. Είμαστε σίγουροι ότι οι εταιρίες που επιλέγουν να συνεργαστούν με την Huawei θα είναι οι πιο ανταγωνιστικές στην εποχή του 5G. Και οι χώρες που επιλέγουν να συνεργαστούν με την Huawei θα αποκτήσουν ένα πλεονέκτημα για το επόμενο κύμα ανάπτυξης στην ψηφιακή οικονομία».

O κ. Guo επισήμανε ακόμη «Ο ευκολότερος τρόπος για να κατακτήσετε ένα φρούριο είναι να επιτεθείτε από μέσα. Και ο ευκολότερος τρόπος για να το ενισχύσετε είναι να το θωρακίσετε εξωτερικά. Προχωρώντας προς τα εμπρός, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε τις περισπασμούς, να βελτιώσουμε θέματα διοικητικά και να προχωρήσουμε προς την κατεύθυνση των στρατηγικών μας στόχων.

Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε θέματα κανονιστικής συμμόρφωσης, να διασφαλίζουμε τη συνέχεια και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και να καλλιεργούμε ένα ανοικτό οικοσύστημα όπου όλοι οι παράγοντες θα συνεργάζονται και θα ευημερούν από κοινού. Επιπλέον, θα συνεχίσουμε τον οργανωτικό μας μετασχηματισμό για να εμπνεύσουμε μεγαλύτερο πάθος και ζωτικότητα σε ολόκληρο τον οργανισμό».
Στο τομέα των τηλεπικοινωνιακών παροχών, η Huawei παρουσίασε τις πιο πρόσφατες λύσεις της για δίκτυα 5G και SoftCOM AI, με κύριο άξονα να είναι όσο το δυνατόν πιο απλές στη χρήση και τη συντήρηση. Το 2018 συνεχίστηκε η διαρκής καινοτομία σε τομείς όπως η υψηλή οικιακή ευρυζωνικότητα και το Internet of Things (IoT), βοηθώντας τους παρόχους να αποκτήσουν νέες δυνατότητες ανάπτυξης. Το 2018 τα έσοδα από πωλήσεις της Huawei στο τομέα των τηλεπικοινωνιακών παροχών ανήλθαν στα 294 Δις Γουάν Κίνας (CNY), περίπου στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος.

Στο τομέα εταιρικών πελατών η Huawei συνέχισε να παρέχει υπηρεσίες Cloud, big data, Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) και λύσεις ΙοΤ, όπως επίσης και ένα μεγάλο εύρος προϊόντων για data centers, all flash storage και WiFi. Με την ενσωμάτωση αυτών των τεχνολογιών στη ψηφιακή πλατφόρμα της, η Huawei έχει διευκολύνει τη κατασκευή έξυπνων πόλεων, ασφαλών πόλεων και έξυπνων εγκαταστάσεων, συμβάλλοντας στο ψηφιακό μετασχηματισμό των πελατών της στους τομείς των οικονομικών, μεταφορών και ενέργειας.

Το 2018 τα έσοδα από πωλήσεις της εταιρίας στο τομέα εταιρικών πελατών ανήλθαν στα 74,4 Δις Γουάν Κίνας (CNY),αυξημένα κατά 23,8% σε ετήσια βάση.

Στον τομέα του Cloud, η Huawei παρέχει 160 Cloud υπηρεσίες (services) και 140 λύσεις. Εργάστηκε στενά με τους συνεργάτες της για την εξυπηρέτηση πελατών σε παγκόσμιο επίπεδο προσφέροντας 40 ζώνες διαθεσιμότητας σε 23 περιοχές (regions). Η Huawei έχει εμπλουτίσει τον κατάλογο των συνεργατών της σε περισσότερους από 6,000 σε αυτόν τον τομέα και διερευνά ενεργά τη χρήση των υπηρεσιών AI σε περισσότερα από 200 έργα σε πάνω από 10 κλάδους της βιομηχανίας.

Στο τομέα των κινητών, η Huawei αύξησε ακόμη περισσότερο το μερίδιο αγοράς των smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά ταυτόχρονα ενίσχυσε περεταίρω τη θέση της στις συσκευές υψηλής τεχνολογίας. Το 2018 τα έσοδα από πωλήσεις στο τομέα των καταναλωτών ανήλθαν σε 348,9 Δις Γουάν Κίνας (CNY) αυξημένες κατά 45,1% ετησίως.

Οι Οικονομικές Καταστάσεις της Έκθεσης Απολογισμού του 2018 έχουν ελεγχθεί από ανεξάρτητη διεθνή ελεγκτική εταιρία, την KPMG. Για τη λήψη του ετήσιου απολογισμού του 2018 της Huawei, μπορείτε να επισκεφθείτε το σύνδεσμο: www.huawei.com/en/press-events/annual-report/2018

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ έχει στόχο, τόσο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τους νοσούντες και τις οικογένειές τους, όσο και για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

Με χρηματική δωρεά στη Στέγη Ευγηρίας «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, η φαρμακοβιομηχανία Remedica

Η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στην κοινωνία και να βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας αλλά και των ευάλωτων ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ