ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βαρύνουσας σημασίας η Business πλευρά της Primetel

Η Primetel έχει εδώ και 15 χρόνια τη δυνατότητα να παραδώσει από το Α ως το Ω κάθε τηλεπικοινωνιακό και τεχνολογικό έργο

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Η Primetel είναι από τις παλαιότερες και πιο έμπειρες εταιρείες στο Business Solution. Ο Senior Business Development & Sales Manager της Primetel τονίζει σε συνέντευξή του στην «Κ» πως έχει εδώ και 15 χρόνια η εταιρεία τη δυνατότητα να παραδώσει από το Α ως το Ω κάθε τηλεπικοινωνιακό και τεχνολογικό έργο, ακόμη και τα πιο σύνθετα.

Θεωρεί ότι η εταιρεία έχει κληρονομιά της μια εξαιρετική φήμη στα business solutions και είναι ένα κομμάτι που επισημαίνει ότι αποτελεί ένα πολύ μεγάλο μερίδιο του συνολικού της κύκλου εργασιών.

Τέλος, ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Primetel παραμένει κατά τον κ. Βασίλη Νικολαΐδη η ανεξάρτητη πρόσβαση της εταιρίας στο διεθνές δίκτυο με ιδιόκτητα υποθαλάσσια συστήματα που διασφαλίζουν μεγαλύτερη χωρητικότητα και διασύνδεση υψηλών επιδόσεων με κόμβους του εξωτερικού, με σημεία παρουσίας στη Γερμανία, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα.

- Ποιο είναι το επίπεδο της ψηφιακής ωριμότητας και της πορείας του ψηφιακού μετασχηματισμού στις κυπριακές επιχειρήσεις;

- Η ψηφιακή μετάβαση δεν αποτελεί πλέον για τη χώρα μας έναν θεωρητικό στόχο αλλά, επιτέλους, μια πραγματική, πρακτική διεργασία σε εξέλιξη που δημιουργεί τεράστιες δυνατότητες για το μέλλον. Μετά και την έγκριση των κονδυλίων του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης, η συζήτηση για τον μετασχηματισμό έχει ανοίξει, είτε μιλάμε για τον κυβερνητικό τομέα, είτε για την επιχειρηματικότητα, είτε για τα νοικοκυριά.

Παρόλο που φαινομενικά η συγκυρία δεν βοηθά, με τον πληθωρισμό να ανεβαίνει και την εφοδιαστική αλυσίδα να έχει προβλήματα, οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν ότι η μετάβαση πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και ότι έχουν μόνο να κερδίσουν από αυτή. Όχι περιοριστικά σε οικονομικούς όρους, αλλά συνολικά: μια θέση στον ανταγωνισμό και την καρδιά του σύγχρονου καταναλωτή, σε ένα περιβάλλον που θα διαφοροποιηθεί ριζικά τα επόμενα χρόνια. Φυσικά, η αγορά εξαρτάται για να προχωρήσει από δύο παράλληλους παράγοντες: την εγχώρια τεχνογνωσία και τις υποδομές.

Μετά και την έγκριση των κονδυλίων του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης, η συζήτηση για τον μετασχηματισμό έχει ανοίξει.

Η Primetel εξελίσσεται σε πάροχο ολοκληρωμένων, καινοτόμων υπηρεσιών και υποδομών που εξυπηρετούν τη μετάβαση των πελατών μας στη ψηφιακή εποχή: έξυπνες λύσεις, νέες τεχνολογίες αιχμής, διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών, των δικτύων και της εξυπηρέτησης. Έχουμε κληρονομιά μας μια εξαιρετική φήμη στα business solutions, μοναδική εμπειρία και εξαιρετική γνώση των αναγκών τους. Με τις υποδομές, τα εργαλεία και τις υπηρεσίες μας, αλλά και με ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα που συστηματικά υλοποιείται στα 15 χρόνια της λειτουργίας μας, είμαστε οι ιδανικοί συνεργάτες στην πορεία για την είσοδο στο νέο κόσμο. Το ίδιο δυναμικά προχωρά και το δίκτυο οπτικών ινών της εταιρείας.

- Ποιος ο βαθμός εμπιστοσύνης της Primetel στο επιχειρηματικό κομμάτι της κοινωνίας και ποιο το προφίλ των εταιρειών αυτών;

- Κάτι που ίσως δεν ξέρουν πολλοί αναγνώστες, σε αντίθεση με τους ανθρώπους του τεχνολογικού και τηλεπικοινωνιακού κλάδου, είναι ότι η Primetel είναι από τις παλαιότερες και πιο έμπειρες εταιρείες στο Business Solutions. Η γνώση μας είναι ασυναγώνιστη. Η Primetel έχει εδώ και 15 χρόνια τη δυνατότητα να παραδώσει από το Α ως το Ω κάθε τηλεπικοινωνιακό και τεχνολογικό έργο, ακόμη και τα πιο σύνθετα. Από το σχεδιασμό, τη μελέτη, την υλοποίηση με το κλειδί στο χέρι.

Και αυτό το πιστοποιούν δεκάδες μακρόχρονοι ευχαριστημένοι πελάτες, μεγάλες εγχώριες και πολυεθνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί του κυβερνητικού τομέα. Και δεν μιλάμε μόνο για τους γνωστούς εξαιρετικά ανταγωνιστικούς μας όρους που την έκαναν να ξεχωρίζει στο Business to Business.

Είμαστε υπερήφανοι που μας προτιμούν για την ασφάλεια που τους παρέχουμε τόσο σε επίπεδο τεχνογνωσίας όσο και συναντίληψης. Αλλά και για την αμεσότητα και τη γρήγορή μας ανταπόκριση χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατία, κάτι που προκύπτει αβίαστα από την μακρόχρονη προσωπική μας δέσμευση. Ξέρουμε πώς να απαντάμε στις ανάγκες της κάθε σύγχρονης επιχείρησης ξεχωριστά, που θέλει να περάσει στο επόμενο επίπεδο υπηρεσιών και εξυπηρέτησης.

Business Solutions

- Πόσο σημαντικός είναι για την Primetel ο τομέας των ICT υπηρεσιών;

- Κάθε σύγχρονη εταιρεία τηλεπικοινωνιών είναι ουσιαστικά μια εταιρεία τεχνολογίας. Είμαστε σε μια εποχή όπου οι ανάγκες και οι υπηρεσίες θα συγκλίνουν. Εκεί η Primetel μπορεί να αξιοποιήσει το σπουδαίο ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα που είναι η μεγάλη εμπειρία και αναγνώριση που έχει από την αγορά στον κλάδο των επιχειρηματικών λύσεων. Σήμερα, το Business Solutions αποτελεί ένα πολύ μεγάλο μερίδιο του συνολικού μας κύκλου εργασιών. Μας εμπιστεύονται σε μηνιαία βάση χιλιάδες επιχειρήσεις και οργανισμοί του ιδιωτικού, αλλά και του δημόσιου τομέα και απασχολούμε σε αυτό εξειδικευμένα και υψηλού επιπέδου στελέχη, καθώς και μια πολυπληθή ομάδα τεχνικής υποστήριξης.

Στην Primetel μεγαλώνουμε παράλληλα με τους πελάτες μας επιδιώκοντας να τους καλύπτουμε σε κάθε νέα τους ανάγκη. Ξέρουμε, όχι μόνο τα συστήματά τους, αλλά και τις ανάγκες και την αγωνία τους. Κάτι που μας επιτρέπει να προσφέρουμε tailor made λύσεις, ασφάλεια και σιγουριά. Είμαστε δίπλα στους πελάτες μας, νοιαζόμαστε γι’ αυτούς, καθώς πιστεύουμε ότι η εξέλιξη η δική τους και η δική μας πάνε χέρι – χέρι. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας μας άλλωστε.

- Αφού μιλάμε για επιχειρήσεις, αντιλαμβάνομαι πως η εξυπηρέτηση μετά την πώληση (after sales service) έχει τη δική της βαρύτητα. Σε αυτό το κομμάτι πως ανταπεξέρχεται η Primetel;

- Το πεδίο των υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης μετά την πώληση τολμώ να πω ότι είναι το ίδιο σημαντικό με την αρχική υπηρεσία. Αν δεν υπάρχει η σιγουριά στον πελάτη ότι αυτό που εγκαταστάθηκε θα λειτουργεί απρόσκοπτα και ότι σε κάθε εμπόδιο θα υπάρχει άμεση, το τονίζω, άμεση παρέμβαση και διόρθωση, τότε το project είναι στον αέρα.

Έτσι, εμείς στην Primetel αναλαμβάνουμε τη διαχείριση, τη συντήρηση και την επίλυση προβλημάτων με μεθόδους που διαρκώς εξελίσσονται: Με ξεχωριστό call center για όλους τους εταιρικούς πελάτες 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα. Με εξειδικευμένο support team για κάθε πρόβλημα, αποτελούμενο από συμβούλους, μηχανικούς και τεχνικούς, μια ομάδα στη διάθεση του πελάτη. Έχει σημασία να είμαστε εκεί, δίπλα του, διαθέσιμοι, με γνώση και όρεξη να λύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα, να παρέχουμε ασφάλεια και ηρεμία, ώστε να μπορεί και ο πελάτης μας να κάνει τη δική του δουλειά.

Δίκτυα νέας γενιάς

- «Ζούμε στη γρήγορη λωρίδα», η Primetel φαίνεται να το αντιλήφθηκε από νωρίς. Ποια η εμπειρία της Primetel με τις οπτικές ίνες;

- Είμαστε η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που εγκατέστησε υπόγειο δίκτυο οπτικών ινών κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων. Η πρώτη που ένωσε την Κύπρο με δύο διεθνή υποθαλάσσια καλώδια. Η πρώτη που εγκατέστησε δίκτυα οπτικών ινών. Πρωτιές που μας γεμίζουν περηφάνεια και πείσμα. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων σε υποδομές και δίκτυα νέας γενιάς που θέτουν τις βάσεις για την επόμενη μέρα.

Tο Primetel Fiber, επεκτείνεται διαρκώς σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα και στο σπίτι, προσφέροντας έτσι υψηλότερες ταχύτητες, μεγαλύτερη σταθερότητα και τεράστια χωρητικότητα. Ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα παραμένει η ανεξάρτητη πρόσβαση της εταιρίας στο διεθνές δίκτυο με ιδιόκτητα υποθαλάσσια συστήματα που διασφαλίζουν μεγαλύτερη χωρητικότητα και διασύνδεση υψηλών επιδόσεων με κόμβους του εξωτερικού, με σημεία παρουσίας στη Γερμανία, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα.

- Καταλήγοντας, ποια είναι τα επόμενα πλάνα της Primetel με επικέντρωση στο business κοινό;

- Να προβάλουμε τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα και τη μεγάλη εμπειρία μας στις υπηρεσίες Β2Β, όπως για παράδειγμα στα connectivity solutions. Είμαστε οι καλύτεροι με μεγάλη διαφορά και το τεκμηριώνει η αφοσίωση των επιχειρήσεων που είναι μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια, τα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά rates που διαμορφώνονται κατόπιν μελέτης των αναγκών των πελατών, οι σταθερά υψηλές ταχύτητες, η ασφάλεια, ο έλεγχος και η ποιότητα των διαδικασιών.

Παράλληλα να αναδείξουμε τις υπηρεσίες μας στο cloud, καθώς η Primetel είναι από τους πρώτους που απέκτησαν πιστοποίηση για Data Center. Αλλά και την άλλη πρωτοπορία μας, το voice στην καθιέρωση του οποίου στην Κύπρο συμβάλαμε καθοριστικά. Εξάλλου είμαστε ο μοναδικός πάροχος με δικό του καλώδιο στους κυπριακούς αυτοκινητοδρόμους. Όπως προαναφέραμε, το Primetel fiber αποτελεί σήμερα ένα project σε εξέλιξη, όπως συμβαίνει και με τους άλλους παρόχους. Αλλά η παροχή του δωρεάν εξοπλισμού και οι ανταγωνιστικοί όροι της εταιρείας μας το μετατρέπουν σε έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση