ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βάζει εκπτώσεις σε ακίνητα η Τράπεζα Κύπρου

Ενεργοποιεί το πλάνο της REMU που μπήκε στον πάγο λόγω κορωνοιού ονόματι Asset of the Month

Newsroom K

Μεγάλο αριθμό ακινήτων που έχει στην κατοχή της η Τράπεζα Κύπρου, η οποία μέσω του Real Estate Management Unit (REMU), βγάζει σε προσφορά.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο που ενεργοποιήθηκε με την ονομασία "Αsset of the month", θα υπάρχει μείωση στην τιμή σε συγκεκριμένα ακίνητα για περιορισμένο χρονικό διάστημα και με αυστηρούς όρους πληρωμής. Το εν λόγω σχέδιο προϋπήρχε της κρίσης, αλλά "μπήκε στο ράφι" λόγω των περιστάσεων.

Πρόκειται, σύμφωνα με πηγές της Τράπεζας Κύπρου, μία κίνηση που σηματοδοτεί την επιστροφή στην ομαλότητα.

Σχολιάζοντας την κίνηση του "Asset of the Month", η Εκτελεστική Διευθύντρια της REMU, Άννα Σοφρωνίου, αναφέρει πως, «πρόκειται για σχεδιασμό που έγινε στις αρχές του έτους για εφαρμογή τον Μάρτιο αλλά η εφαρμογή του αναστάλθηκε την τελευταία στιγμή λόγω των περιστάσεων της Πανδημίας».

Η κ. Σοφρωνίου εξηγεί ότι, «πρόκειται για το πρώτο από τα Σχέδια της Τράπεζας Κύπρου που τίθεται εκ νέου σε πλήρη εφαρμογή καθώς επιστρέφει η οικονομία πίσω στην ομαλότητα. Κρίθηκε πως πλέον, καθώς η Κύπρος αφήνει πίσω της σταδιακά τη χειρότερη φάση της Πανδημίας, σχεδιασμοί που είχαν ανασταλεί λόγω της έκρυθμης κατάστασης, μπορούν να τεθούν εκ νέου σε εφαρμογή».

Συμπληρώνει δε, ότι, «το Σχέδιο δεν μεταφράζεται σε γενικευμένη μείωση τιμών στα ακίνητα, αλλά αφορά σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου η μειωμένη τιμή προσφέρεται για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα και κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις άμεσης καταβολής του αντίτιμου».

«Η επιλογή των ακινήτων γίνεται με σκοπό την υποστήριξη της ζήτησης, γι’ αυτό στο Σχέδιο περιλαμβάνονται ακίνητα σε όλο το φάσμα τιμών, όλο το φάσμα χρήσεων και σε όλη την επικράτεια της Κύπρου», καταλήγει η κ. Σοφρωνίου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση