ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φεύγουν 80 υπάλληλοι με Εθελούσιο από την Alpha Bank Κύπρου

Παράλληλα, μεταφέρονται τουλάχιστον 50 άτομα στην Altamira, η εταιρεία που θα διαχειριστεί τα ΜΕΔ που πώλησε η Τράπεζα στην Cerberus

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Η Alpha Bank Κύπρου βγαίνει με Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου. Στόχος, όπως είναι εις θέση να γνωρίζει η «Κ» να αποχωρήσουν περίπου 80 άτομα από το δυναμικό της τράπεζας, ενώ θα μετακινηθούν περίπου και άλλα 50 άτομα τουλάχιστον στην εταιρεία που θα διαχειριστεί τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που πώλησε η Alpha Bank στην Cerberus.

Το Σχέδιο θα αρχίσει να «τρέχει» από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, περίπου για 2 με 3 εβδομάδες (21 Οκτωβρίου για την ακρίβεια). Όπως γνωρίζει η «Κ», οι πρόνοιες του Σχεδίου είναι πολύ καλές, με ανώτατη αποζημίωση τις 200 χιλιάδες ευρώ και είναι στα πρότυπα των Σχεδίων που προχώρησαν και άλλες τράπεζες το 2022. Τραπεζικοί κύκλοι που είδαν τις πρόνοιες, σχολιάζουν στην «Κ» πως είναι ενδεχομένως και με καλύτερους όρους από αυτά που ανακοινώθηκαν εντός του 2022.

Από τα τελευταία αφορολόγητα;

Το Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου θα είναι αφορολόγητο, ενδεχομένως και από τα τελευταία που δίδονται σε τραπεζοϋπαλλήλους και δεν θα υπόκεινται σε φορολογία. Ο όρος αφορολόγητο υπογραμμίζεται, διότι ήδη το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται νομοσχέδιο που θα δώσει στη Βουλή για ψήφιση, όπου, τα εθελούσια των τραπεζών θα υπόκεινται μελλοντικά σε φορολογία.

Από πού θα φύγουν

Το 2022 η Alpha Bank προχώρησε σε μεγάλες τομές, αφού το Φεβρουάριο κατέληξε σε συμφωνία με τη Cerberus Capital Management για την πώληση κυπριακών μη εξυπηρετούμενων δανείων και ακινήτων,  λογιστικής αξίας 2,4 δισ. ευρώ.

Το τμήμα από το οποίο αναμένεται να αποχωρήσουν τα άτομα, είναι υπαλλήλων που ασχολούνται με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Alpha Bank Κύπρου, ενώ επίσης αναμένεται να αποχωρήσουν και υπάλληλοι από καταστήματα του δικτύου της. Αναλυτικότερα, η Alpha Bank Κύπρου αναμένεται να μειώσει βάσει των σχεδιασμών της 5 καταστήματα μέχρι το τέλος του 2022 (μείωση δικτύου).

Μετά την ολοκλήρωση της πώλησης των προβληματικών δανείων (Project Sky) της Alpha Bank Κύπρου, η ακαθάριστη λογιστική αξία προβληματικών δανείων και ακινήτων έχει περιοριστεί σε λιγότερα από 80 εκατ. ευρώ.

Τέλος, σημειώνεται ΄ότι, η Alpha Bank Κύπρου έχει ανανεώσει τη συλλογική της σύμβαση 2019 – 2022 με την ΕΤΥΚ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση