ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Black Friday με απεργίες εργαζομένων στην Amazon

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις εργασιακές συνθήκες και πρακτικές που εφαρμόζει ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου

ΠΗΓΗ: Reuters

Σε απεργία προχώρησαν από το πρωί της Παρασκευής εργαζόμενοι της Amazon σε όλη την Ευρώπη, διαμαρτυρόμενοι για τις εργασιακές συνθήκες και πρακτικές που εφαρμόζει ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η εκστρατεία Make Amazon Pay ενισχύεται σήμερα, ανήμερα του Black Friday, που αποτελεί μία από τις εμπορικότερες μέρες του έτους, και η οποία έχει προωθηθεί σημαντικά από την Amazon. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι προχώρησαν σε απεργία στο Κόβεντρι της Βρετανίας ενώ στη Γερμανία, τη 2η μεγαλύτερη αγορά της Amazon απεργούν πέραν των 750 υπαλλήλων. Το συνδικάτο Verdi αναφέρει ότι περίπου 250 εργαζόμενοι προχώρησαν σε απεργία σε αποθήκη στη Λειψία, και άλλοι 500 στο Ράινμπεργκ, με αίτημα τους να θεσπιστεί συλλογική μισθολογική σύμβαση.

Εκπρόσωπος της Amazon στη Γερμανία σχολίασε ότι το προσωπικό τους αμοίβεται με δίκαιους μισθούς με πρώτο μισθό πέραν των 14 ευρώ την ώρα και με επιπλέον παροχές.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι οι απεργίες δεν θα επηρεάσουν τις παραδόσεις παραγγγελιών για το Black Friday.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση