ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:44
 

Bloomberg: Οι λόγοι της πτώσης της J&P Overseas

Εκκρεμούν δάνεια της εταιρείας σε έξι τραπεζικά ιδρύματα ύψους δύο δισ. δολαρίων

Newsroom K

Οικονομικές εκκρεμότητες γύρω στα 7 δισεκατομμύρια riyals (1,9 δισ. Δολάρια) τα οποία αφορούν τραπεζικά δάνεια, έχει να αντιμετωπίσει σύμφωνα με το Bloomberg, ο όμιλος Joannou & Paraskevaides. Πρόκειται για ποσό το οποίο η εταιρεία χρωστά στην Αραβική Εθνική Τράπεζα, την Alawwal Bank, την Banque Saudi Fransi, την Emirates NBD PJSC, την Saudi British Bank και την Samba Financial Group, ΚΑΙ δεν αναμένεται ότι θα το εξοφλήσει στο 100%. Μάλιστα το δημοσίευμα αποδίδει σε μεγάλο βαθμό τα οικονομικά θέματα της εταιρείας, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ως κατασκευαστική εταιρεία, με το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.

Το δημοσίευμα περιγράφει επίσης το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της Σαουδικής Αραβίας το οποίο έχει διογκωθεί στα 100 δισ. δολάρια, και έχει προκαλέσει πάγωμα πληρωμών στις κατασκευαστικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται η κυβέρνηση χώρας. Όπως αναφέρει, η συγκεκριμένη κίνηση της κυβέρνησης έχει προκαλέσει χάος και αλυσιδωτές επιπτώσεις στις κατασκευαστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην χώρα. Ως αποτέλεσμα, μεγάλα αναπτυξιακά έργα δεν προχωρούν και κατά συνέπεια δεν υπάρχει δυνατότητα των εταιρειών να πληρώσουν τους εργαζομένους τους.

Μεταξύ αυτών η εταιρεία Saudi Oger Ltd., ένας από τους κορυφαίους εργολάβους της χώρας, η οποία κατέρρευσε.

Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρεται επίσης πιο συγκεκριμένα στους κλυδωνισμούς στην κυπριακή J&P Overseas. Σημειώνει ότι οι διαμάχες σε επίπεδο διοίκησης της εταιρείες είχε ως συνέπεια να μην δοθεί προσοχή στο μέτωπο που είχε ανοίξει η κυβέρνηση του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.

Στο μεταξύ το Υπουργείο Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας ξεκίνησε να πληρώνει κανονικά τις εταιρείες οι οποίες πληρούν τις απαιτήσεις της. Για τον σκοπό αυτό έχει συσταθεί ειδική επιτροπή. Ωστόσο είναι αρκετές οι εταιρείες οι οποίες κάνουν λόγο για νέες καθυστερήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα της εταιρείας J&P στη Σαουδική Αραβία περιλαμβάνουν μεγάλες αναπτύξεις στο σε γη του Υπουργείου Εσωτερικών και ανέγερση τμημάτων στην οικονομική περιοχή του βασιλιά Αμπντουλάχ στο Ριάντ. Στο δημοσίευμα αναφέρεται και η πρόθεση της κυπριακής κυβέρνησης για επαναπατρισμό των εργαζομένων της J & P.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τζιουλιάνι: Ξέπλυμα Μπάιντεν με δίαυλο την Κύπρο

«You should be more circumspect about positng such a serious charge without background check. THe charges ...»
ANDREAS  |  00:17

#PoliticsBlog Οι επιθέσεις κατά Χριστοδουλίδη και η νέα λίστα του Οδυσσέα

«Δια της πλαγίας η Καθημερινή πλασάρει τον Υπουργό Εξωτερικών ως εν δυνάμει υποψήφιο στις προεδρικές ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:41

Απαντούν οι εκπαιδευτικοί στην έκκληση Χαμπιαούρη για διάλογο

«Ως εκπαιδευτικές οργανώσεις είστε απαράδεκτοι. Δεν σέβεστε ούτε την εργοδότησή σας, ούτε τους μαθητές, ...»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  18:46

Δρόμος μετ’ εμποδίων για τον τουρισμό

«Τα παιδία παίζει, οι ηλίθιοι πληρώνουν φόρους και οι ατσίδες πωλούν και αγοράζουν τα πάντα και τους ...»
Ai Em  |  09:37

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X