ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βράβευση της Medicover στα 10α Invest Cyprus International Investment Awards

Το βραβείο αποτελεί διάκριση για τη συμβολή και συνεισφορά του ευρωπαϊκού κολοσσού στην κυπριακή επιστημονική κοινότητα και οικονομία

Δελτίο Τύπου

Τιμητική βράβευση εξασφάλισε ο ευρωπαϊκός κολοσσός παροχής υγειονομικής περίθαλψης και διαγνωστικών υπηρεσιών Medicover στα 10α Invest Cyprus International Investment Awards, για την επένδυσή τoυ στην NIPD Genetics.

Η βράβευση της Medicover στα 10α Invest Cyprus International Investment Awards, κρίνεται ως σημαντικό γεγονός καθώς ο θεσμός των βραβεύσεων αναδεικνύει διεθνείς επενδυτές, προσωπικότητες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και αφήνουν τη σφραγίδα τους στην επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα της χώρας μας. Η εκδήλωση βράβευσης τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη. Η Medicover βραβεύτηκε για την αναγνώριση, την εμπιστοσύνη και την ουσιαστική της επένδυση στον καινοτόμο οργανισμό βιοτεχνολογίας NIPD Genetics, και κατ' επέκταση για τη συμβολή της στον επιχειρηματικό κόσμο και την κυπριακή οικονομία. 

Παραλαμβάνοντας το βραβείο εκ μέρους της Medicover, ο κ. Staffan Ternström, Chief Operations Officer, Diagnostic Services, δήλωσε: «Πρόκειται για μια ξεχωριστή αναγνώριση την οποία αποδεχόμαστε με υπερηφάνεια καθώς πρόκειται για μια ιδιαίτερα τιμητική βράβευση. Η επένδυσή μας θα αποδώσει τα επόμενα χρόνια, και δεν αναφέρομαι σε οικονομικό κέρδος, αλλά στον ουσιαστικό αντίκτυπο που θα έχει ενδεχομένως σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, ο κ. Ternström εξέφρασε τη βεβαιότητα για τις μακροπρόθεσμες δυνατότητες της επένδυσης της Medicover. Επισήμανε ότι «η NIPD Genetics διαθέτει ισχυρό χαρτοφυλάκιο, μοναδικές ερευνητικές δυνατότητες και εντυπωσιακό επιστημονικό ταλέντο. Ο συνδυασμός των υποδομών και της ιδιόκτητης τεχνολογικής πλατφόρμας της, σε συνδυασμό με την εκτεταμένη τεχνογνωσία της Medicover στον τομέα της γενετικής, δημιουργεί νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και ανέλιξης. Ως όμιλος, στοχεύουμε να ηγηθούμε της αγοράς στον τομέα των γενετικών εξετάσεων στην Ευρώπη. Η επένδυση της Medicover στην Κύπρο ανοίγει σημαντικές προοπτικές αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες, τις επιδόσεις και τις υποδομές της Κύπρου στον τομέα της βιοτεχνολογίας για την ανάπτυξη και παροχή των πιο καινοτόμων, ασφαλών και αξιόπιστων γενετικών εξετάσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ιατρών και των ασθενών παγκοσμίως".

Σε δηλώσεις του, o Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της NIPD Genetics, Καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής, αφού συνεχάρη τη Medicover για τη βράβευση, τόνισε ότι «η επένδυση αυτή διανοίγει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης για εμάς σε παγκόσμια κλίμακα και ενισχύει ακόμη περισσότερο τον ρόλο της Κύπρου στον τομέα της έρευνας και της επιστημονικής καινοτομίας. Από την αρχή, το όραμά μας ήταν και παραμένει να ηγηθούμε στον παγκόσμιο τομέα της έρευνας, της καινοτομίας και της επιστημονικής αριστείας, προσφέροντας υψηλής ποιότητας και κλινικής αξίας υπηρεσίες, για τη βελτίωση της ιατρικής περίθαλψης και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Είμαστε πραγματικά πολύ περήφανοι και ευγνώμονες για αυτή την αναγνώριση που κατοχυρώνει το κύρος μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις ομάδες της NIPD Genetics και της Medicover για τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση, την υποστήριξη και τη συνεχή δέσμευσή τους όλα αυτά τα χρόνια».

Medicover

H Medicover ιδρύθηκε το 1995 και αποτελεί μια κορυφαία διεθνής εταιρεία παροχής υπηρεσιών υγείας και διαγνωστικών υπηρεσιών. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εργαστηριακών εξετάσεων και υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου κλινικών (ambulatory clinics), νοσοκομείων, εγκαταστάσεων ειδικής φροντίδας, εργαστηρίων και σημείων αιμοληψίας. Οι μεγαλύτερες αγορές της είναι η Πολωνία και η Γερμανία. Το 2021, η Medicover είχε έσοδα 1.377 εκατ. ευρώ και περισσότερους από 38.000 υπαλλήλους. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε www.medicover.com.

NIPD Genetics

Η NIPD Genetics είναι κορυφαία καινοτόμος εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα την Κύπρο, που σχεδιάζει, αναπτύσσει και παρέχει ένα ευρύ φάσμα μη επεμβατικών γενετικών εξετάσεων. Η ιδιόκτητη τεχνολογική πλατφόρμα και οι υπηρεσίες βιοτεχνολογίας της NIPD Genetics καλύπτουν όλους τους τύπους γενετικών παθήσεων σε ολόκληρο το ανθρώπινο γονιδίωμα και μπορούν να εφαρμοστούν σε πολλές περιπτώσεις, από εξετάσεις ρουτίνας DNA μέχρι περίπλοκες ιδιόκτητες μη επεμβατικές εξετάσεις, όπως ο προγεννητικός έλεγχος και η υγρή βιοψία. Η NIPD Genetics προσφέρει προηγμένες υπηρεσίες γενετικών υπηρεσιών σε περισσότερες από 30 χώρες στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική. Η NIPD Genetics αποτελεί μέρος της Medicover, μιας κορυφαίας διεθνούς εταιρείας υγειονομικής περίθαλψης και διαγνωστικών υπηρεσιών. H Medicover ιδρύθηκε το 1995 και είναι εισηγμένη στο Nasdaq της Στοκχόλμης. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε www.nipd.com.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση