ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:14
 

Βροχή μεταλλίων για την ΚΕΟ

Στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2018

Δελτίο Τύπου

Οι τριήμερες γευστικές δοκιμές του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» (του μοναδικού διεθνή διαγωνισμού που πραγματοποιείται στην Ελλάδα με την αιγίδα και τη συνεργασία όλων των φορέων του κλάδου) πραγματοποιήθηκαν φέτος από τις 27 Φεβρουαρίου έως τη 1 Μαρτίου 2018. Στο φετινό διαγωνισμό, 25 καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Masters of Wine, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες οίνου, χωρισμένοι σε 5 επιτροπές, δοκίμασαν 746 δείγματα οίνων και οινοπνευματωδών.

Η ΚΕΟ κάνει για ακόμα μια φορά την Κύπρο περήφανη αφού απέσπασε 7 συνολικά βραβεία. Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη οινοπαραγωγική μονάδα της χώρας μας πήρε 3 ασημένια μετάλλια για την Kουμανδαρία St. John, το λευκό Altesse 2016 και τη Ζιβανία Σουλτανίνα, ενώ εξασφάλισε 4 χάλκινα για το Ξυνιστέρι 2017, το ερυθρό ΚΤΗΜΑ ΚΕΟ 2014, το λευκό ΚΤΗΜΑ ΚΕΟ 2017 καθώς και για το Heritage Μαραθεύτικο 2014.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τόσο το κρασί Altesse όσο και η Ζιβανία από Σουλτανίνα που βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό, αποτελούν μοναδικά προϊόντα αφού μόνο η ΚΕΟ διαθέτει στην αγορά κρασί από την ποικιλία Altesse και Ζιβανία από την ποικιλία Σουλτανίνα.

Οι συνεχιζόμενες βραβεύσεις της ΚΕΟ αποδεικνύουν ότι η υψηλή ποιότητα των κρασιών που παράγονται στο Οινοποιείο της Μαλλιάς ανταγωνίζονται επάξια τις διεθνείς ετικέτες κρασιών ενώ ταυτόχρονα διατηρεί ψηλά το όνομα της Κύπρου στον παγκόσμιο οινικό χάρτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Νέα καταγγελία της Κύπρου στον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις

«Η "ιερή αγελάδα" Αντρέας Μαυρογιάννης υποθέτω δεν έστειλε αυτός την επιστολή ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος ...»
Ένας Πολίτης  |  10:49

Η συμμορία των μετρίων

«Αμελήσατε να συμπεριλάβετε στην λίστα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μας πλασάρει τις συνεχείς αποτυχίες ...»
Rikkos  |  12:27

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X