ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Celestyal Cruises: Συμφωνία με Searchlight Capital και ανακεφαλαιοποίηση

Η Searchlight θα παραχωρήσει αρχικά στη Celestyal Crusises, χρηματοδότηση ύψους 30 εκατ. και επιπλέον 10 εκατ. ευρώ υπό μορφή πιστωτικών διευκολύνσεων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Louis plc ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας στις 27 Νοεμβρίου 2021 με το μεγάλο διεθνές ιδιωτικό επενδυτικό ταμείο Searchlight Capital Partners, L.P., για την ανακεφαλαιοποίηση της Celestyal Cruises Ltd και τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας.

Τί προνοεί η συμφωνία

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, αμέσως μετά την υπογραφή, η Searchlight θα παραχωρήσει αρχικά στη Celestyal Crusises, χρηματοδότηση ύψους 30 εκατ. και επιπλέον 10 εκατ. ευρώ υπό μορφή πιστωτικών διευκολύνσεων (revolving credit facility).
Η συμφωνία προνοεί επίσης την παροχή πρόσθετης χρηματοδότησης μέχρι 30 εκατ. ευρώ , υπό την αίρεση ικανοποίησης συγκεκριμένων όρων και προϋποθέσεων, προς υποστήριξη των αναπτυξιακών σχεδιασμών της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της ανανέωσης του στόλου της.

Η Celestyal Cruises Ltd, θα προχωρήσει σε κεφαλαιοποίηση των 31,75 εκατ. ευρώ, τα οποία της είχε παραχωρήσει υπό μορφή δανεισμού η Louis Hotels. Ακολούθως, το σύνολο των μετοχών της, θα πωληθεί σε μια νεοσυσταθείσα ιθύνουσα εταιρεία, η οποία ανήκει 100% σε ένα επίσης νεοσύστατο συνεταιρισμό περιορισμένης ευθύνης. Η Louis plc, μέσω της θυγατρικής της Louis Hotels, θα αποκτήσει διά αγοράς το 40% και η Searchlight το 60% του κεφαλαίου, στον εν λόγω συνεταιρισμό. Η Searchlight θα διορίζει την πλειοψηφία των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Λογιστική ζημιά στην Louis

Πρόθεση των στρατηγικών εταιρείων είναι η ενδυνάμωση της Celestyal Cruises ως τη νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο, να ενισχύσουν το brand της παγκοσμίως, να διευρύνουν το επιχειρησιακό της αποτύπωμα και να συνεχίσουν να εργάζονται προς υλοποίηση των φιλόδοξων σχεδιασμών της Celestyal Cruises για περαιτέρω ανάπτυξη του στόλου της. Σημειώνεται ότι η Celestyal θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τα δύο της πλοία από τον Πειραιά, ενώ η τρέχουσα διευθυντική ομάδα θα συνεχίσει να ηγείται της εταιρείας.

Ως αποτέλεσμα της συναλλαγής, η Celestyal Cruises δεν θα θεωρείται πλέον θυγατρική εταιρεία, αλλά συνδεδεμένη της Louis plc. Η συναλλαγή αναμένεται ότι θα επιφέρει στην Louis plc λογιστική ζημιά μεταξύ 2-4 εκατ. ευρώ, η οποία θα επηρεάσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση