ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Coca-Cola: Με οδηγό το όραμά της για ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Προωθητική Ενέργεια

Ανανεωμένο πρόγραμμα Mission Water -Aποστολή Νερό σε συνεργασία με τον Δήμο Αγλαντζιάς και το Global Water Partnership - Mediterranean.
Η Coca-Cola HBC εργάζεται με ευθύνη και όραμα για ένα καλύτερο μέλλον για ολόκληρο τον πλανήτη.

Έχοντας πλήρη συνείδηση της ηγετικής της θέσης, μια θέση η οποία της δίνει τη δυνατότητα να ηγηθεί και στην αλλαγή για τη διάσωση του περιβάλλοντος, έχει ήδη βάλει σε κίνηση τους μηχανισμούς για τη μεταστροφή προς έναν πράσινο και βιώσιμο τρόπο λειτουργίας, νοοτροπίας αλλά και κοινωνικών παρεμβάσεων. Μάλιστα, η βιωσιμότητα και η εταιρική ευθύνη αποτελούν εδραιωμένο modus operandi για τον οργανισμό που έχει ήδη θεσπίσει στόχους και δεσμεύσεις, με στόχο την εκμηδένιση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας αλλά και την δημιουργία αξίας τόσο για τους εργαζόμενους και τους μετόχους της, όσο και για τους καταναλωτές, τους εταίρους της και τις τοπικές κοινωνίες.

Δεσμεύσεις Αειφορίας

Η Coca-Cola HBC έχει προσδιορίσει μια σειρά από τομείς στους οποίους θέλει να πετύχει βελτίωση. Αυτοί είναι τομείς οι οποίοι αφορούν ολόκληρη την αλυσίδα των προϊόντων της εταιρείας, αλλά δεν σταματούν εκεί. Οι τομείς είναι:
- Ένας Κόσμος Χωρίς Απορρίμματα
- Μείωση εκπομπών ρύπων
- Ορθολογική διαχείριση νερού
- Υπεύθυνες προμήθειες
- Φροντίδα των ανθρώπων και των κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται

Αναφορικά με την ορθολογική διαχείριση του νερού και με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation), η Coca-Cola ΗΒC Κύπρου έχει ήδη θεσπίσει το πρόγραμμα Mission Water – Αποστολή Νερό από το 2013 και εξοικονομεί πέραν των 38 εκατομμυρίων λίτρων νερού ετησίως από έργα που έχουν υλοποιηθεί σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, ενώ στοχεύει και στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού μέσω ειδικών ενημερωτικών εκδηλώσεων και σεμιναρίων.

Το πρόγραμμα Mission Water- Αποστολή Νερό ανανεώνεται και φέτος με την ένταξη σε αυτό και του Δήμου Αγλαντζιάς. Το ανανεωμένο πρόγραμμα στοχεύει να αναπληρώσει άλλα 3,οοο.οοο λίτρα νερού μέσω εφαρμογής τεχνικών επαναχρησιμοποίησης, καθώς και έξυπνων τεχνολογιών που θα αυξήσουν την αποδοτικότητα του νερού στην πρακτική άρδευσης πάρκων και χώρων πρασίνου του Δήμου. Ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς με δήλωση χαιρέτησε αυτή την εξέλιξη.

«Είναι με μεγάλη μας χαρά που έχουμε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Mission Water - Αποστολή Νερό φέτος συνεργαζόμενοι τόσο με την Coca-Cola ΗΒC Κύπρου όσο και με έναν παγκόσμιο φορέα που ειδικεύεται στα ζητήματα εξοικονόμησης του νερού, το Global Water Partnership - Mediterranean. Τα οφέλη του προγράμματος θα είναι σημαντικά για τον Δήμο μας αλλά και σωρευτικά στην πορεία του χρόνου. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες καθώς πηγάζουν από γνήσιο ενδιαφέρον για το περιβάλλον και τις νέες γενιές και συνοδεύονται με ακριβές πλάνο που χρηματοδοτεί το Μη Κερδοσκοπικό Ιδρυμα της Coca-Cola που πρωτοπορεί στα προγράμματα Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής διακυβέρνησης εδώ και χρόνια».

Πέραν των κοινωνικών της παρεμβάσεων η ορθολογική διαχείριση του νερού στις εγκαταστάσεις της Coca-Cola HBC είναι άκρως σημαντική.

Εξού και μακροπρόθεσμος στόχος και δέσμευση της, η αναπλήρωση του νερού που χρησιμοποιεί κατά την διαδικασία της παραγωγής στο 100% μέχρι το 2030. Η δέσμευση της Coca-Cola HBC Κύπρου για ορθολογική διαχείριση νερού βασίζεται σε ένα ουσιαστικό πλαίσιο διακυβέρνησης, με αποκλειστική ομάδα νερού που ασχολείται με όλα τα εσωτερικά και εξωτερικά θέματα νερού και έχει καθορισμένο water champion σε κάθε εργοστάσιο.

Άξιον σημείωσης, όλα τα εργοστάσια της Coca-Cola HBC Κύπρου τόσο της Λευκωσίας όσο και του Κύκκου, πιστοποιήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με την ανώτατη, πλατινένια διάκριση από την Alliance for Water Stewardship (AWS) για την ολιστική προσέγγιση στην ορθολογική διαχείριση υδατικών πόρων ως αποτέλεσμα της στοχευμένης στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης που εφαρμόζει η εταιρεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Προωθητική Ενέργεια

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση