ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Constantinou Bros Hotels: Πρόταση για απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σύμφωνα με ανακοίνωση στο ΧΑΚ, ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, πρόεδρος και εκτελεστικός σύμβουλος της εταιρείας υπέβαλε δημόσια πρόταση για απόκτηση μέχρι και του 100% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Constantinou Bros Hotels Public Company ltd (CBH), σε μετρητά. Τα ξενοδοχεία του συγκροτήματος είναι τα: Athena Beach Hotel, ξενοδοχείο 4 αστέρων δυναμικότητας 525 δωματίων το Athena Royal Beach Hotel, ξενοδοχείο 4 αστέρων δυναμικότητας 208 δωματίων, το Tui Sensimar Pioneer Beach Hotel, 4 αστέρων, δυναμικότητας 302 δωματίων και το Asimina Suites Hotel, ξενοδοχείο πέντε αστέρων, δυναμικότητας 111 σουίτων.

Το συνολικό εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της CBH ανε΄ρχεται σε 54,6 εκατ. ευρώ, διαιρεμένο σε 160.714.286 μετοχές ονομαστικής αξίας 0,34 ευρώ η κάθε μια. Ήδη, ο Ανδρέας Κωνσταντίνου κατέχει το 86,87% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της υπό εξαγορά εταιρείας. Με βάση τα ποσοστά που κατέχει, η δημόσια πρόταση καθίσταται άνευ όρων και συνεπώς ήδη επιτυχής.

Η πρόταση αφορά τις υπόλοιπες 21.104.842 μετοχές, δηλαδή το 13,13% της υπό εξαγορά εταιρείας, ενώ η προτεινόμενη αντιπαροχή είναι 0,02 ευρώ για την κάθε μία και θα καταβληθεί σε μετρητά στους δικαιούχους. Ήδη όπως αναφέρεται, ΄'εχει προβεί σε διευθετήσεις με πιστωτικό ίδρυμα για την καταβοή της αντιπαροχής στους μετόχους που θα ποδεκτούν τη δημόσια πρόταση. Εφόσον ο προτείνοντας αποκτήσει ποσοστό πέραν του 90% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της CBH και ισχύουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 36, προτίθεται να εξασκήσει το δικαίωμα της εξαγοράς και να απαιτήσει μεταβίβαση των υπόλοιπων τίτλων της υπό εξαγορά εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η δημόσια πρόταση τελεί υπό την αίρεση έγκρισης του εγγράφου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το οποίο θα υποβληθεί εντός 12 ημερών.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση