ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:30
 

Cyta: Παρουσίασε την πρώτη κλήση με ολόγραμμα στην Κύπρο

Μετά την ανακοίνωση της πιλοτικής λειτουργίας του 5G η Cyta έδωσε ένα δείγμα από την εμπειρία της βιωματικής επικοινωνίας

Της Μαρίας Ηρακλέους

Μέχρι το τέλος το 2020 αναμένεται ότι θα είναι έτοιμο να διατεθεί στην αγορά το δίκτυο 5G. Αυτό θα σημάνει και την αφετηρία για μια σειρά από αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών, μεταξύ αυτών και η νέα σελίδα στην βιωματική επικοινωνία. Μια πρώτη ιδέα για τις δυνατότητες επικοινωνίας που θα παρέχονται με την εφαρμογή του 5G δικτύου παρουσίασε η Cyta. Πρόκειται για το 5G Holographic call, μια νέα τεχνολογία που θα αλλάξει τον τρόπο επικοινωνίας του μέλλοντος. Την τεχνολογία παρουσίασε ο γνωστός κωμικός Λούης Πατσαλίδης ο οποίος ανέλαβε ρόλο «εικονικού» συμπαρουσιαστή, χωρίς να βρίσκεται ο ίδιος πραγματικά στην σκηνή αλλά το ολόγραμμα του.

Το ολόγραμμα είναι μια τεχνική η οποία καταγράφει τα φωτεινά κύματα ενός αντικειμένου με αποτέλεσμα, με τον κατάλληλο φωτισμό να αναπαράγεται ένα ακριβές τρισδιάστατο αντίγραφο του.

Ασφάλεια, υγεία και μεταφορές

Με την έλευση του 5G θα γίνουμε κοινωνοί μιας σειράς ραγδαίων αλλαγών. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Cyta Ανδρέας Νεοκλέους παρουσίασε οκτώ πυλώνες οι οποίοι όπως ανέφερε μπορούν να αλλάξουν δραματικά  και να ενισχυθούν με την χρήση των νέων τεχνολογιών. Όπως για παράδειγμα ο τομέας της ιατρικής, η επικοινωνία, η ασφάλεια, η εκπαίδευση, η αναβάθμιση των πόλεων, η βιομηχανία, ο αθλητισμός και η ψυχαγωγία.

Στον τομέα της ασφάλειας, η γρήγορη ενημέρωση και η ανταλλαγή πληροφοριών στο περιβάλλον του 5G θα έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται λιγότερες ανθρώπινες ζωές σε περιπτώσεις μεγάλων καταστροφών. Θα επιτυχγάνεται επίσης καλύτερη αστυνομευση, αφού μέσω των μεγάλων ταχυτήτων που θα παρέχονται, η σάρωση δεδομένων θα γίνεται πολύ πιο γρήγορα και ως εκ τούτου και η επέμβαση της αστυνομίας.

Στον τομέα της υγείας, θα είναι εφικτή η ανταλλαγή δεδομένων για την κατάσταση της υγείας του ασθενή μέσω της τηλεδιαδικασίας ακόμα και κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ θα γίνονται χειρουργικές επεμβασεις εξ αποστάσεως.

Στον τομέα της εκπαίδευσης, το distance learning θα γίνεται πλέον πολύ πιο εύκολα, ενώ οι μαθητές και φοιτητές θα μπορούν με τεχνολογικά εργαλεία εικονικης πραγματικότητας να ταξιδεύουν σε αφιλοξενα μερη πειραματα χωρις να κινδυνεύουν.

Οι νέες τεχνολογίες θα καταστήσουν εφικτό το σενάριο ενός πιο λειτουργικού οδικού δικτύου με έξυπνα φώτα τροχαίας, και πιο αποτελεσματική συγκομιδή σκυβάλλων. Στον τομέα των μεταφορών, θα αυτοκίνητα θα γίνουν πιο έξυπνα, η αυτόνομη οδήγηση θα μπει στη ζωή μας, κάτι που μεταφράζεται με μείωση τριχαίων συγκρούσεων, λιγότερη εκπομπή λιγοτερων ρύπων και λιγότερη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Όπως σημείωσε ο κ. Νεοκλέους, μεγάλη θα είναι η αλλαγή και στην βιομηχανία και τις επιχειρήσεις, αφού μέσω των δυνατοτήτων του δικτύου 5G θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες, θα ενισχυθεί η ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών από την λειτουργία βιομηχανιών, αλλά και σε επίπεδο διοίκησης επιχειρήσεων, θα υπάρχουν τα μέσα για γρηγορότερες και καλύτερες αποφάσεις.

Τέλος σε επίπεδο αθλητισμού και ψυχαγωγίας, οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν αθλητικούς αγώνες, θέατρο και συναυλίες, χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X