ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Cyta: Συμφωνία για νέα υποθαλάσσια τηλεπικοινωνιακή σύνδεση με τη Βηρυτό

Ενισχύει την εμπορική δραστηριότητα μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Cyta ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με το Υπουργείο Τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου για την κατασκευή και συντήρηση νέας υποθαλάσσιας τηλεπικοινωνιακής σύνδεσης μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου, με την εμπορική επωνυμία CADMOS-2. Η συμφωνία υπογράφηκε τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022, στη Βηρυτό. Τη Cyta εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Μιχάλης Ο. Ιωαννίδης και ο CEO του Οργανισμού κ. Αντρέας Νεοκλέους.

 

Το CADMOS-2 έρχεται να συμπληρώσει και μελλοντικά να αντικαταστήσει υφιστάμενη σύνδεση που ενώνει τις δύο χώρες από το 1995, και αναμένεται να λειτουργήσει εντός του 2024, για να εξυπηρετεί ανάγκες διεθνούς συνδεσιμότητας. Η συμφωνία ενισχύει τη θέση της Cyta ως τηλεπικοινωνιακού κόμβου και τον ρόλο της Κύπρου ως κέντρο υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ταυτόχρονα, υποστηρίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου, και ενισχύει τη συνεργασία των δύο χωρών ευρύτερα, σε μια κρίσιμη περίοδο που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα.

O Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, σχολιάζοντας τη συνεργασία ανέφερε ότι «Η Κύπρος και ο Λίβανος, δύο γειτονικές χώρες με μακρά ιστορία, ανέκαθεν διατηρούσαν φιλικές σχέσεις. Η υπογραφή της συμφωνίας είναι απτό παράδειγμα της δέσμευσης των δύο γειτονικών λαών να συνεχίσουν να ενισχύουν τις σχέσεις αυτές, μέσω της επέκτασης των υποδομών που τις διασυνδέουν».

O Υπουργός Τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου, κ Johnny Corm, σημείωσε ότι «Ευχαριστούμε ειλικρινά τη Cyta και την Κυπριακή Δημοκρατία για αυτό το ζωτικής σημασίας έργο, προσβλέποντας στη συνέχεια της συνεργασίας προς όφελος και των δύο χωρών.»

O Πρόεδρος της Cyta, κ. Μιχάλης Ο. Ιωαννίδης, ανέφερε ότι, «Με το CADMOS-2 η Cyta ενισχύει τη συνδεσιμότητα μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου, ενδυναμώνοντας ταυτόχρονα και τις μεταξύ τους φιλικές σχέσεις. Το έργο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες προς όφελος των οικονομιών και των δύο χωρών».

O CEO της Cyta, κ. Αντρέας Νεοκλέους σημείωσε ότι «Το νέο υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για παροχή αναβαθμισμένων και αξιόπιστων υπηρεσιών, τόσο στους τοπικούς, όσο και στους διεθνείς πελάτες μας και αναβαθμίζει το ρόλο της χώρας μας ως τεχνολογικό κέντρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση