ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διαδικτυακό συνέδριο «Οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στη Λεμεσό και την Κύπρο και στρατηγικές ανάκαμψης»

Διοργανώνουν ο Δήμος Λεμεσού και το Πανεπιστήμιο Frederick

Newsroom Κ, Αθήνα

Ο Δήμος Λεμεσού και το Πανεπιστήμιο Frederick, μετά την πετυχημένη διοργάνωση του Blue Limassol Forum 2020, συνδιοργανώνουν διαδικτυακό συνέδριο, την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου, μεταξύ 17:30-19:00, με θέμα «Οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στη Λεμεσό και την Κύπρο και στρατηγικές ανάκαμψης».

Στόχος των διοργανωτών και του διαδικτυακού συνεδρίου είναι η συζήτηση γύρω από τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας, με έμφαση στην πόλη της Λεμεσού η οποία διαχρονικά συνεισφέρει σημαντικά στην πορεία ανάκαμψης της ευρύτερης περιφέρειας και συνολικά της χώρας.

«Η πολύμηνη πανδημία επέφερε σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στη Λεμεσό, αλλά και σε ολόκληρη την Κύπρο. Εντοπίζουμε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη αντιμετώπισης αυτών των επιπτώσεων μέσα από τον σχεδιασμό των απαραίτητων ενεργειών για τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής και την προώθηση της οικονομικής επαναδραστηριοποίησης. Για τον λόγο αυτό, αναλάβαμε την πρωτοβουλία διοργάνωσης μιας συζήτησης για την τρέχουσα κατάσταση, τα μέτρα που λαμβάνονται και τους τρόπους ανάκαμψης, στην οποία καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν», δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού, κ. Νίκος Νικολαΐδης με αφορμή τη διοργάνωση του συνεδρίου.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ως εισηγητές η Ζέτα Αιμιλιανίδου, Υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Βασίλης Δημητριάδης, Υφυπουργός Ναυτιλίας, ο Τάσος Γιασεμίδης, Μέλος Συμβουλίου KPMG, ο Ανδρέας Τσουλόφτας, Πρόεδρος ΕΒΕΛ και ο Νίκος Νικολαΐδης, Δήμαρχος Λεμεσού. Το συνέδριο θα συντονίζει ο Δρ. Άγγελος Μενελάου, Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλίας και Εμπορίου του Πανεπιστημίου Frederick και Διευθυντής Έργων και Πληρωμών, Marlow Navigation Co. Ltd.

Το διαδικτυακό συνέδριο είναι ανοιχτό στο κοινό. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να κάνουν την εγγραφή τους στον σύνδεσμο: https://bit.ly/2Vias97

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι πολλοί μετασεισμοί του προϋπολογισμού

«Κάποιοι σωστοί και ηθικοί άνθρωποι με ηγετικά προσόντα χρειάζονται σε αυτόν το τόπο να δημιουργήσουν ...»
Leon  |  10:48

Μ. Σαρρής: Τα ποσά ήταν μεγάλα, οι δεκασμοί μεγάλοι

«Συμπέρασμα. ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μας αποδείχτηκαν φαύλοι της αρπαχτής. Απλά πράγματα.»
ΑΚΑ  |  09:30

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:28

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:27

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση