ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διασφάλιση ενός πιο βιώσιμου αύριο με συνείδηση και υπευθυνότητα

Η Lidl Κύπρου λαμβάνει μέτρα και δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής γίνονται ολοένα και πιο αισθητές απειλώντας τη βιωσιμότητα του πλανήτη που μοιραζόμαστε, καθώς και τις συνθήκες διαβίωσής μας.

Τα μέτρα και οι δράσεις που λαμβάνει, καθώς και οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η Lidl Κύπρου για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αποτελούν ένα κεντρικό και αναπόσπαστο στοιχείο των αξιών της αλλά και των πρακτικών της κοινωνικής και εταιρικής της ευθύνης.

Τον Αύγουστο του 2020, ο Όμιλος Schwarz στον οποίο ανήκει η εταιρεία, εισχώρησε στην πρωτοβουλία «Science Based Targets» η οποία υποστηρίζει τις επιχειρήσεις στον καθορισμό και στην υλοποίηση επιστημονικά τεκμηριωμένων κλιματικών στόχων, για τη συγκράτηση της αύξησης της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη στον 1,5°C όπως προβλέπεται στη Συμφωνία του Παρισιού.

Περιβαλλοντική στρατηγική

Στο πλαίσιο λοιπόν της περιβαλλοντικής στρατηγικής της, στη Lidl Κύπρου έχουν καθοριστεί συγκεκριμένοι στόχοι και μέτρα που προσβλέπουν στην αποφυγή, τη μείωση και όπου δεν καθίσταται δυνατό στην αντιστάθμιση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ώστε σταδιακά να μειωθεί το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και να προάγει ενεργά την προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στους στόχους και τις πρακτικές που έχουν επιστρατευτεί, συμπεριλαμβάνεται και η αποτελεσματικότερη διαχείριση ενέργειας μέσω της χρήσης φωτοβολταϊκών συστημάτων. Μέχρι τώρα, έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες 5 καταστημάτων Lidl Κύπρου, καθώς και στο εφοδιαστικό κέντρο της εταιρείας στη Λάρνακα, ώστε σημαντικό μέρος των ενεργειακών της αναγκών να καλύπτεται με καθαρή και ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και μηδενικές εκπομπές. Η συνολική ισχύς των υπαρχόντων συστημάτων ανέρχεται σε 1,86 MW. Μέχρι τον Μάιο του 2023 έχει εξυπηρετηθεί το 18,7% των αναγκών της εταιρείας στην Κύπρο, ενώ μέχρι το τέλος του φετινού καλοκαιριού αναμένεται να εξυπηρετείται το 23,2%.

Παράλληλα, γίνεται 100% χρήση πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας σε όλες τις εγκαταστάσεις της Lidl Κύπρου και έχουν αντικατασταθεί οι συμβατικοί λαμπτήρες με λαμπτήρες LED στους χώρους πώλησης όλων των καταστημάτων, καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος του συνόλου των εγκαταστάσεων. Επιπλέον, τίθεται σε προτεραιότητα η εγκατάσταση σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης, σε όλα τα γραφεία και τα καταστήματα. Επί του παρόντος, λειτουργούν σταθμοί ηλεκτρικής φόρτισης σε 4 από τα καταστήματα Lidl Κύπρου, ενώ μέχρι το τέλος του 2025 προγραμματίζεται η εγκατάσταση και στα υπόλοιπα. Επιπρόσθετα, αναμένεται μέχρι το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους να λειτουργήσει και στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας, στη Λάρνακα.

Με όραμα ένα πιο «πράσινο» και βιώσιμο αύριο

Μέχρι το 2030 η Lidl στοχεύει να μειώσει συνολικά κατά 80% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκύπτουν από την επιχειρησιακή της λειτουργία, σε σύγκριση με το 2019 σε όλες τις χώρες, ενώ έχει δεσμεύσει τους προμηθευτές της, οι οποίοι ευθύνονται για το 75% των εκπομπών που σχετίζονται με τα προϊόντα, να θέσουν μέχρι το 2026 δικούς τους κλιματικούς στόχους βασισμένους στη μεθοδολογία της πρωτοβουλίας Science Based Targets.

Για τη Lidl Κύπρου, ο σεβασμός προς το περιβάλλον και η προστασία του αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του πλανήτη και κατ’ επέκταση, της ποιότητας ζωής των μελλοντικών γενεών. Η υιοθέτηση και η αξιοποίηση οποιωνδήποτε πρωτοβουλιών και καινοτομιών που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, στηρίζουν το όραμα της εταιρείας για ένα πιο «πράσινο» και βιώσιμο αύριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση