ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δημόσια παγκόσμια πρεμιέρα της GT4 ePerformance στο Φεστιβάλ Ταχύτητας

Δελτίο Τύπου

  • Το πρωτότυπο με τους περίπου 1.088 ίππους παρουσιάστηκε στο κοινό για πρώτη φορά στο παγκοσμίως φημισμένο φεστιβάλ αγώνων αυτοκινήτου που διοργανώνεται στο πάρκο του Λόρδου March.
  • Ο Richard Lietz, νικητής της κατηγορίας Le Mans, παρουσίασε τις δυνατότητες αυτού του ηλεκτρικού αγωνιστικού αυτοκινήτου σε μια ορεινή διαδρομή 1,9 χλμ.
  • Έναρξη της περιοδείας της GT4 ePerformance Tour. Προγραμματίζονται διάφορες ενδιάμεσες στάσεις στη Γερμανία και άλλες χώρες

Η πλήρως ηλεκτρική Porsche GT4 ePerformance ξεκίνησε την παγκόσμια περιοδεία της από το διεθνώς φημισμένο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood. Σκοπός της περιοδείας αυτής είναι να αναδειχθούν οι δυνατότητες αυτού του πρωτοτύπου και των σχετικών αγωνιστικών προτάσεων της Porsche.

Στουτγάρδη. Η νέα Porsche GT4 ePerformance είχε την ευκαιρία να επιδείξει την ισχύ της για πρώτη φορά στο κοινό, στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood. Το φεστιβάλ διοργανώνεται στην ανηφορική πίστα 1,9 χλμ. του πάρκου του Λόρδου March στην κομητεία του West Sussex στη νότια Αγγλία, από όπου και ξεκίνησε η παγκόσμια περιοδεία της GT4 ePerformance. Τα επόμενα δύο χρόνια, το πρωτοποριακό αυτό όχημα δοκιμών θα ταξιδέψει και σε άλλα μέρη της Γερμανίας, καθώς και πέρα από αυτήν. Ο σκοπός είναι να επιδειχθούν οι δυνατότητες τόσο του καινοτόμου αυτού πρωτοτύπου, όσο και των αγωνιστικών προτάσεων που παρέχει η Porsche σε αγωνιστικές ομάδες πελατών, συνεργάτες και υπευθύνους λήψης αποφάσεων από τον χώρο των αγώνων αυτοκινήτου.Η GT4 ePerformance διαθέτει τις τεχνολογικές λύσεις της Mission R. Στην έκθεση MOBILITY της ΙΑΑ το 2021 στο Μόναχο, με το πρωτότυπο αυτό σκιαγραφήθηκε το όραμα για ένα πλήρως ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο GT που θα απευθύνεται στο μέλλον σε πελάτες της αγωνιστικής αυτοκίνησης. Και τα δύο πρωτότυπα είναι βασισμένα στο δοκιμασμένο μοντέλο 714 GT4 Clubsport. Ολόκληρη η τεχνολογία του ηλεκτροκινητήρα και της μπαταρίας προέρχεται επίσης από το πρωτότυπο του αγώνα της ΙΑΑ, το οποίο στη λειτουργία «qualification» αποδίδει μέγιστη ισχύ έως 1.088 ίππους. Σε προσομοίωση οδήγησης, παρέχεται σταθερή ισχύς 612 ίππων για 30 λεπτά, όσο δηλαδή διαρκεί ο αγώνας Carrera Cup. Σε ό,τι αφορά τους χρόνους γύρου και την τελική ταχύτητα, η GT4 ePerformance έχει επιδόσεις αντίστοιχες της σημερινής 911 GT3 Cup της γενιάς 992. Χάρη στην τεχνολογία 900 V, για τη φόρτιση της μπαταρίας με μέγιστη ταχύτητα φόρτισης από το 5% στο 80% απαιτούνται περίπου 15 λεπτά.

«Το Φεστιβάλ Ταχύτητας είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Πρόκειται για ένα τεράστιο φεστιβάλ για τους λάτρεις του αυτοκινήτου που είναι κυριολεκτικά ασυναγώνιστο στην Ευρώπη και αποτελεί τη Μέκκα των αγώνων αυτοκινήτου», λέει ο Αυστριακός Richard Lietz, εργοστασιακός οδηγός της Porsche, ο οποίος οδήγησε το πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο στο Goodwood. «Ήμουν ήδη εξοικειωμένος με την GT4 ePerformance από τις δοκιμές. Είναι ένα εξαιρετικά γρήγορο και διασκεδαστικό αυτοκίνητο, ακριβώς όπως φαντάζομαι το ηλεκτρικό sport αγωνιστικό αυτοκίνητο για τους πελάτες του μέλλοντος. Η αεροδυναμική του είναι προσανατολισμένη στην αποδοτικότητα, καθώς το αυτοκίνητο πρέπει να είναι σε θέση να καλύπτει την πλήρη απόσταση του αγώνα. Φυσικός του χώρος είναι περισσότερο οι αγωνιστικές πίστες, παρά οι αγώνες με ανηφορικές διαδρομές όπως εδώ στο Goodwood. Έτσι, ο χρόνος των 45,50 δευτερολέπτων και η δεύτερη θέση στη συνολική κατάταξη αντιστοιχούν στις προσδοκίες μας.»

Η Porsche επανασχεδίασε περίπου 6.000 εξαρτήματα για την GT4 ePerformance. Υπό τη διεύθυνση του σχεδιαστή Grant Larsson, μια ομάδα της Porsche Style ανέλαβε να σχεδιάσει το σχήμα του αυτοκινήτου.  Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο, μεταξύ άλλων, από σύνθετα υλικά φυσικών ανθρακονημάτων, ενώ ο στόχος είναι κατά την παραγωγή να προκαλούνται λιγότερες εκπομπές σε σχέση με αυτές αντίστοιχων συνθετικών υλικών. Ανακυκλωμένα ανθρακονήματα χρησιμοποιούνται επίσης για σκοπούς δοκιμών. Χάρη στα φουσκωμένα φτερά του, το συγκεκριμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι 14 εκατ. φαρδύτερο σε σχέση με την 718 Cayman GT4 Clubsport. Έτσι δημιουργείται περισσότερος χώρος για τα φαρδύτερα ελαστικά 18 ιντσών αγωνιστικού τύπου, τα οποία είναι κατασκευασμένοι σε ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό από ανακυκλωμένα υλικά.

«Η GT4 ePerformance δείχνει τον δρόμο στις αγωνιστικές ομάδες πελατών της Porsche με τα ηλεκτρικά της αγωνιστικά αυτοκίνητα. Το πρώτο μας βήμα είναι να αποκαλύψουμε αυτό το πρωτότυπο στους συνεργάτες μας ανά τον κόσμο», λέει ο Oliver Schwab, υπεύθυνος του project της GT4 ePerformance. «Μαζί με τους οδηγούς, τις ομάδες, τους διοργανωτές, τις αρχές και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, συγκεντρώνουμε επίσης ιδέες για τις αγωνιστικές μορφές που θα προσφέρει η Porsche στο μέλλον.»

Η περιοδεία της GT4 ePerformance
Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, η GT4 ePerformance θα πραγματοποιήσει και άλλες διεθνείς στάσεις. Κάθε τοποθεσία σηματοδοτεί και κάτι διαφορετικό. Το παγκοσμίως φημισμένο φεστιβάλ αγωνιστικής αυτοκίνησης στη νότια Αγγλία είχε να κάνει με την αγωνιστική παράδοση της Porsche. Η δεύτερη στάση στις 20 Αυγούστου 2022, στις εγκαταστάσεις της Porsche στη Λειψία, θα γίνει για τον εορτασμό της 20ής επετείου του εργοστασίου. Το εργοστάσιο αυτό διαθέτει σιρκουί 3,7 χλμ. με διάσημα τμήματα παγκοσμίως φημισμένων αγωνιστικών πιστών. Στη μητρόπολη της Σαξονίας, θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες του ηλεκτρικού αγωνιστικού πρωτοτύπου ως μοντέλο επαγγελματικών ομάδων.Αγωνιστικού τύπου ελαστικά Michelin που αποτελούνται κατά 53% από βιώσιμα υλικά
Τα αγωνιστικού τύπου ελαστικά της Michelin που «φοράει» η πλήρως ηλεκτρική Porsche GT4 ePerformance αποτελούνται κατά 53% από βιολογικής προέλευσης ή ανακυκλωμένα υλικά. Σε αυτές τις πρώτες ύλες βιώσιμης προέλευσης περιλαμβάνονται επίσης φυσικό καουτσούκ και αιθάλη, τα οποία ανακτώνται από χρησιμοποιημένα ελαστικά με τη χρήση μιας ειδικής μεθόδου επεξεργασίας που υλοποιείται από τη συνεργαζόμενη εταιρεία Enviro. Άλλα υλικά βασίζονται σε πορτοκαλόφλουδα και λεμονόφλουδα, ρητίνη πεύκου και ηλιέλαιο, καθώς και σε μεταλλικά υπολειμματικά απόβλητα.

Τα ελαστικά αγωνιστικού τύπου που εξέλιξε η Michelin ειδικά για την GT4 ePerformance μειώνουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής τους, από την εξέλιξη, την παραγωγή, τη μεταφορά και τη χρήση έως και την ανακύκλωση. Έως το 2050, η Michelin σκοπεύει να κατασκευάζει όλα της τα ελαστικά από βιώσιμα υλικά. Ήδη από το 2030, το σχετικό ποσοστό παραγωγής του ομίλου εταιρειών αναμένεται να φτάσει το 40%.GT4 ePerformance Tour – οι συνεργάτες
Το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο ξεκινάει την παγκόσμια περιοδεία του με την υποστήριξη επτά συνεργατών. Όλες οι συμμετέχουσες εταιρείες χρησιμοποιούν την περιοδεία ως πλατφόρμα για την περαιτέρω εξέλιξη του θέματος της βιωσιμότητας, σε συνεργασία με την Porsche Motorsport. Η DB Schenker είναι νέα στο project. Αυτή η κορυφαία εταιρεία υπηρεσιών logistics του κόσμου εισφέρει, μεταξύ άλλων, βιώσιμες υπηρεσίες μεταφοράς. Η ExxonMobil, συνεργάτης της Porsche εδώ και πολλά χρόνια, συμμετέχει με τη μάρκα Mobil σε κοινές πρωτοβουλίες εξέλιξης που αφορούν τα ψυκτικά υγρά και τα λιπαντικά του αγωνιστικού αυτοκινήτου. Η TAG Heuer, η ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών πολυτελείας, υποστηρίζει τόσο αυτό όσο και άλλα project της Porsche Motorsport, ως συνεργάτης χρονομέτρησης. Ως καθιερωμένος συνεργάτης τεχνολογίας της Porsche Motorsport εδώ και χρόνια, η Michelin εξελίσσει ιδιαίτερα βιώσιμα ελαστικά αγωνιστικού τύπου για την GT4 ePerformance. Η εταιρεία ειδών μόδας Hugo Boss είναι η επίσημη εταιρεία που προμηθεύει τις στολές της ομάδας. Ο άφλεκτος ρουχισμός για τους οδηγούς και τους μηχανικούς παρέχεται από την εταιρεία αθλητικών ειδών Puma, ενώ τα εργαλεία των τεχνικών παρέχονται από την Hazet, επίσημο προμηθευτή της Porsche.

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση