ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δίνει βαρύτητα στην εγχώρια αγορά η RCB Bank

Η τράπεζα έχει αρχίσει ήδη να βελτιστοποιεί την οργανωτική της δομή, τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας

Newsroom K

Με νέα στρατηγική προχωρά η RCB Bank, εστιάζοντας στην επέκταση στην εγχώρια αγορά της Κύπρου.

Εν μέσω αυτής της στρατηγικής, περιλαμβάνεται η αύξηση του δανειακού χαρτοφυλακίου σε επιχειρήσεις, επέκταση των δανειακών προϊόντων σε ιδιώτες πελάτες, διεθνή ιδιωτική τραπεζική, καθώς και επενδύσεις στην τεχνολογία για την ανάπτυξη καινοτόμων ψηφιακών προϊόντων για τους πελάτεςμας. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΣ της Τράπεζας Παναγιώτη Λοιζίδη, η επιχειρηματική τραπεζική της RCB βρίσκεται πολύ ψηλά στις επιλογές των Κυπριακών εταιρειών.

Παρουσιάζοντας την στρατηγική της Τράπεζας, ο κ. Λοιζίδης τόνισε πως η τράπεζα έχει αρχίσει ήδη να βελτιστοποιεί την οργανωτική της δομή και τις επιχειρηματικές διαδικασίες της, ώστε να ευθυγραμμιστούν με τους νέους στρατηγικούς της στόχους.

Όπως επισήμανε, η RCB διαρκώς ενισχύει την ψηφιακή τραπεζική και προσφέρει νέες καινοτόμες λύσεις ηλεκτρονικών πληρωμών για διευκόλυνση όχι μόνο των συναλλαγών των ιδιωτών αλλά και των επιχειρηματιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικών τους πελατών. "Αυτό εισπράττει μόνο τα θετικά σχόλια των πελατών και είμαστε περήφανοι για την υψηλού επιπέδου επαγγελματική εμπειρία που προσφέρουμε. Αξίζει επίσης να αναφέρω, ότι είμαστε η μοναδική τράπεζα στην Κύπρο,που έχει επενδύσει σε δικό της κέντρο και πλατφόρμα εκκαθάρισης καρτών με απευθείας συνδέσεις με τα διεθνή συστήματα πληρωμών, αξιοποιώντας εμπειρογνώμονες από την Κύπρο. Το 2018 η RCB άρχισε να προσφέρει τη νέα τραπεζική εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας, κάρτα πολλαπλών νομισμάτων καθώς και ψηφιακό πορτοφόλι".

Πολλές αλλαγές

Πολλές αλλαγές έγιναν κατά τη διάρκεια αυτών των πέντε ετών και τώρα οι κυπριακές τράπεζες διαφέρουν σαφώς από αυτό που ήταν πριν από την κρίση, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοιζίδης σχολιάζοντας την κυπριακή οικονομία. Όπως είπε, πέντε χρόνια μετά τη κρίση, η κυπριακή οικονομία έχει ανακάμψει και αυτό αποδεικνύεται με την επιστροφή της Κύπρου στην επενδυτική βαθμίδα. "Αυτό αντικατοπτρίζει το τεράστιο έργο που επιτέλεσε η Πολιτεία, οι επιχειρηματίες και όλοι οι Κύπριοι για να ξεπεραστούν οι οδυνηρές συνέπειες", ανέφερε σχετικά.

Ο κ. Λοιζίδης τόνισε ότι η RCB βρίσκεται σε ισχυρή οικονομική θέση και έχει επιτύχει τον τίτλο της ασφαλέστερης τράπεζας για τρίτη συνεχή χρονιά. "Η ασφάλεια ήταν ανέκαθεν μια πολύ σημαντική έννοια για την οικονομία. Επιπρόσθετα, είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι είμαστε μια Ευρωπαϊκή Συστημική Τράπεζα, υπό την εποπτεία του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM)", υπογράμμισε.

Αναφορικά με το εποπτικό περιβάλλον, είπε πως είναι αρκετά πιεστικό. Αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα σχολίασε, γνωστή στον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά στην RCB, σύμφωνα με τον ίδιο, γίνεται αντιληπτή η μεγάλη αξία και σημασία που υπάρχει σε αυτό το θέμα, διότι τελικά μας καθιστά όλους - χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ευρύτερο τομέα -ισχυρότερους και πιο ανθεκτικούς. Επιπλέον, συμπλήρωσε πως εκτός από τις παραδοσιακές λύσεις δανεισμού, υπάρχει μια μοναδική σειρά προϊόντων καταθέσεων, τα οποία είναι ευέλικτα και ελκυστικά. "Ελπίδα και σταθερή μας πεποίθηση είναι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε και να αναπτύξουμε περαιτέρω το ρόλο μας όχι μόνο ως τράπεζα αλλά και ως επιχειρηματικός συνεργάτης που θα σας βοηθήσει να επιτύχουν τους στόχους τους οι πελάτες", κατεληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα εποχή για το Life Tsai

Νέα εποχή για το Life Tsai

Επαναλανσάρεται σε νέα συσκευασία και 3 σειρές και διανέμεται στην Κύπρο, από τη Χαραλαμπίδης Κρίστης: World Recipes, Super ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X